Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγνοείται μαχητικό αεροσκάφος μεταξύ της βόρειας Σκύρου και Ευβοιας
  • [02] Σε ικανοποιητικό κλίμα η συνάντηση Σημίτη-Οσβαλντ
  • [03] Συνέδριο Μεσογειακών Πρακτορείων Ειδήσεων
  • [04] Τα μέτρα φορολογικής μεταρρύθμισης συζητούνται στην κυβερνητική
  • [05] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-Σημίτη για ΚΠΣ.
  • [06] Θετική η εξαμηνιαία έκθεση ΟΟΣΑ για ελληνική οικονομία.
  • [07] Ο ΥΠΕΞ ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα για ευρωστρατό.
  • [08] Ξεκινά σήμερα νέα 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.
  • [09] Κλιμακώνουν τις προκλήσεις στην Κύπρο οι Τούρκοι.

  • [01] Αγνοείται μαχητικό αεροσκάφος μεταξύ της βόρειας Σκύρου και Ευβοιας

    27/06/2002 13:03:49

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες που διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της βόρειας Σκύρου και της Εύβοιας, για τον εντοπισμό των δύο πιλότων του αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας τύπου F-4, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 9 παρά είκοσι το πρωί, ενώ πετούσε στην περιοχή αυτή.

    Στις έρευνες μετέχουν ελικόπτερα ένα ''Σούπερ Πούμα'' και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

    Μέχρι το μεσημέρι, δεν είχε εντοπιστεί κανένα ίχνος από το αεροσκάφος, ενώ παραμένει άγνωστο εάν οι δύο χειριστές, πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης. Εκτεταμένες έρευνες από τα σωστικά συνεργεία γίνονται και στον ορεινό όγκο της Δίρφυς της Εύβοιας για τον εντοπισμό του διθέσιου Φάντομ. Στην περιοχή επικρατει χαμηλή νέφωση και γ'αυτό το λόγο η προσέγγιση γίνεται μόνο από πεζοπόρα τμήματα.

    Το μεσημέρα από το ΓΕΑ ανακοινώθηκε οτι αγνοούνται ο σμηναγός Κυριάκος Καρακίτσιος του Χαρισίου, 31 χρόνων από την Κοζάνη και ο υποσμηναγός Δημήτριος Κωστόπουλος του Αντωνίου, 29 χρόνων από τη Λάρισα.

    Το F-4 απογειώθηκε το πρωί μαζί με άλλα αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λάρισας με προορισμό την Τανάγρα, όπου θα εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση. Ενώ βρισκόταν κοντά στη Σκύρο, στις 9 παρά είκοσι χάθηκε από τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας από τις αρχές του χρόνου.

  • Τα θέματα της φορολογικής μεταρρύθμισης και της λαθρομετανάστευσης εξετάζονται από το πρωί στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Εξετάζονται οι βασικοί άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης. Τον επόμενο μηνα αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα μέτρα τα οποία θα αφορούν στην απλοποίηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, στις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και στη φορολογία εισοδήματος. Στο μεταξύ δόθηκε το μεσημέρι στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η εξαμηνιαία έκθεση για την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας. Οι επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 9,5% φέτος, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης το 2003 θα φθάσει το 4% έναντι 3,8% το 2002. Η ανεργία θα κυμανθεί στο 10% φέτος, ενώ το 2003 θα μειωθεί στο 9,2%. Εξάλλου ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την οικονομία, αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μεγαλύτερος από το μέσο κοινοτικό όρο. Συνιστά όμως σφιχτή μισθολογική πολιτική, για να μην υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης πληθωριστικών πιέσεων.

    [02] Σε ικανοποιητικό κλίμα η συνάντηση Σημίτη-Οσβαλντ

    27/06/2002 13:03:42

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, ο οποίος συνοδευόταν απο την πρόεδρο του ''Αθήνα 2004'', Γιάννα Αγγελοπούλου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ.Οσβαλντ οτι όλα τα έργα θα είναι έτοιμα εντός των χρονοδιαγραμμάτων και τόνισε πως η ολυμπιακή προετοιμασία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση του τελευταίου χρόνου. ''Πάμε καλά'', ήταν η δήλωση του κ. Βενιζέλου, μετά τη συνάντηση ο οποίος τόνισε ότι βεβαίως, υπάρχουν προβλήματα, που πρέπει να προσέξουμε και κυρίως τα χρονοδιαγράμματα στα έργα.

    Επισήμανε ταυτόχρονα οτι ''έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης'', ανέφερε πως το ΥΠΕΧΩΔΕ διαβεβαίωσε οτι θα είναι εγκαίρως έτοιμα τα έργα στο Ελληνικό, ενω αποκάλυψε οτι η ΔΟΕ συζητεί για τη μείωση ορισμένων εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, οι οποίες δεν κρίνονται απαραίτητες.

    Το μεσημέρι ο κ.Οσβαλντ θα δώσει συνέντευξη τύπου και αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

    [03] Συνέδριο Μεσογειακών Πρακτορείων Ειδήσεων

    27/06/2002 13:03:35

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Τύπος ας γίνουν μια γέφυρα που θα ενώσει τη διαφορετικότητα και το χάσμα που χωρίζει τις δύο όχθες της Μεσογείου, ευχήθηκε το πρωί ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνέδριου Μεσογειακών Πρακτορείων Ειδήσεων.

    Το συνέδριο διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με κεντρικό θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που επιστρέφουν στη γενέτηρά τους.

    Μια απο τις πιό ενδιαφέρουσες προκλήσεις, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους των ΜΜΕ είναι μπροστά μας, είπε ο κ.Χυτήρης, επισημαίνοντας οτι ο ρόλος του Τύπου και ιδιαίτερα των πρακτορείων ειδήσεων είναι πολύ σημαντικός, καθώς η έμφαση στην βία οδηγεί εύκολα σε δαιμονοποιήσεις και ξενοφοβία, ενω η έμφαση στις αξίες ενισχύει το διάλογο, τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση των λαών.

    [04] Τα μέτρα φορολογικής μεταρρύθμισης συζητούνται στην κυβερνητική επιτροπή.

    27/06/2002 07:51:56

    Σε τρεις δόσεις θα ανακοινωθούν τα μέτρα της φορολογικής μεταρρύθμισης, οι βασικοί άξονες της οποίας θα συζητηθούν στη σημερινή υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Το πρώτο πακέτο μέτρων θα αφορά στην απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Θα ακολουθήσουν οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, όπου προβλέπεται μείωση του φορολογικού συντελεστού στις μεταβιβάσεις και το τρίτο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος.

    [05] Συνάντηση Χριστοδουλάκη-Σημίτη για ΚΠΣ.

    27/06/2002 07:51:50

    Σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πρόωθηση των διεκδικήσεων των εργαζομένων, στο πλαίσιο πάντα της οικονομικής σταθερότητας και με προοπτική της βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας- Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, αντικείμενο της οποίας ήταν το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά συζητήθηκε και το διεκδικητικό πλαίσιο των δημοσίων υπαλλήλων για τις αυξήσεις και το νέο μισθολόγιο.

    [06] Θετική η εξαμηνιαία έκθεση ΟΟΣΑ για ελληνική οικονομία.

    27/06/2002 07:51:43

    Ισχυρή ανάπτυξη 4,25% αλλά μικρή βελτίωση στην απασχόληση βλέπει για τη χώρα μας η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2003, ενώ και το 3,5%, που εκτιμά για το 2002 είναι υψηλότερο από το μέσο όρο της ΕΕ. Για τον πληθωρισμό, ο ΟΟΣΑ επαναλαμβάνει ότι είναι πιο ψηλά από αυτόν στις περισσότερο αναπτυγμένες χώρες και πρέπει να επιστρέψει στο μέσο όρο της ευρωζώνης.

    [07] Ο ΥΠΕΞ ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα για ευρωστρατό.

    27/06/2002 07:51:34

    Για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ευρωστρατού, μετά την σύνοδο της Σεβίλης, ενημέρωσε χθες διαδοχικά τη ΓΓ του ΚΚΕ και τον πρόεδρο του ΣΥΝ, ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει σήμερα την υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς ο κ. Καραμανλής απαίτησε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό.

    [08] Ξεκινά σήμερα νέα 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

    27/06/2002 07:51:20

    Συνεχίζεται η ταλαιπωρία όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς σήμερα ξεκινά η νέα 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, με αίτημα την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου των εφημεριών ως συντάξιμου.

    [09] Κλιμακώνουν τις προκλήσεις στην Κύπρο οι Τούρκοι.

    27/06/2002 07:51:09

    Κλιμακώνονται οι προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο. Μετά την προσπάθεια διάνοιξης δρόμου στρατηγικής σημασίας που να ενώνει την Πύλα με το Αρσος, χθες το μεσημέρι δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου RF-4, ειδικά για φωτογράφηση, συνοδευόμενα από δύο μαχητικά F4, παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου στην περιοχή του Αποστόλου Ανδρέα. Τα αεροσκάφη εισήλθαν στην περιοχή Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας. Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι, επεδίωξαν να φωτογραφίσουν εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 June 2002 - 11:30:21 UTC