Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ν.Κωνσταντόπουλο και Α.Παπαρήγα
  • [02] Εκθεση ΟΟΣΑ για ελληνική οικονομία
  • [03] Νέα 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
  • [04] Ικανοποίηση Οσβαλντ από την πορεία των Ολυμπιακών έργων
  • [05] Στο Βόλο ο πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [06] Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

  • [01] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ν.Κωνσταντόπουλο και Α.Παπαρήγα

    26/06/2002 20:31:22

    Για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ευρωστρατού, μετά την σύνοδο της Σεβίλης, ενημέρωσε διαδοχικά την γγ του ΚΚΕ και τον πρόεδρο του ΣΥΝ, ο υπουργός Εξωτερικών. Η κα Παπαρήγα δήλωσε οτι το πρόβλημα δεν λύθηκε υπέρ του δικαίου της Ελλάδας, καθώς, όπως υποστήριξε, μέσα στην ΕΕ υπάρχει παραδοχή και ανοχή των αξιώσεων της Τουρκίας, που επικαλύπτονται με ουδέτερες εκφράσεις και γενικόλογες ευχές. Το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε, θα κρίνει τα συγκεκριμένα προβλήματα που προκύπτουν στην οικοδόμηση του Ευρωστρατού. Ο κ.Κωνσταντόπουλος εκτίμησε οτι θα ακολουθήσει ένας πόλεμος ερμηνειών γύρω από τα κείμενα που αναφέρονται στο θέμα αυτό. Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για διγλωσσία και ανακολουθία. Ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει και την κα Μπακογιάννη, καθώς ο κ. Καραμανλής απαίτησε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό.

    [02] Εκθεση ΟΟΣΑ για ελληνική οικονομία

    26/06/2002 20:31:15

    Εύσημα αλλά και συστάσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, περιέχει η τακτική έκθεση του ΟΟΣΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο διεθνής οργανισμός αναγνωρίζει τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική οικονομία, προβλέπει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, αλλά συνιστά, ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, σφιχτή μισθολογική πολιτική και μεταρρύθμιση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης το 2002 και 2003 της τάξης του 3,5% και 4,5% αντίστοιχα, αλλά σημειώνει τον κίνδυνο αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων. Θεωρεί επίσης ότι η ευρεία μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος είναι ουσιώδης και εκτιμά ότι οι πρόσφατες σχετικές προτάσεις, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

    [03] Νέα 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

    26/06/2002 20:31:08

    Συνεχίζεται η ταλαιπωρία όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς αύριο ξεκινά η νέα 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, με αίτημα την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την αναγνώριση του χρόνου των εφημεριών ως συντάξιμου. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη την Παρασκευή, καθώς θα απεργήσουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.

    [04] Ικανοποίηση Οσβαλντ από την πορεία των Ολυμπιακών έργων

    26/06/2002 20:31:01

    Μετά από οκτώ ώρες ελέγχου, ο Ντένις Οσβαλντ και το κλιμάκιο της ΔΟΕ δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ικανοποιημένος για την πρόοδο της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Παραμένουν ωστόσο, ορισμένες εκκρεμότητες, οι οποίες συνεχίζουν να προβληματίζουν τους Αθανάτους. Αξιωματούχος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, παραδέχθηκε οτι υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις, στα Λιόσια, στο Σκοπευτήριο και την Αντισφαίριση, λόγω των διαδικασιών στην ανάδειξη αναδόχου. Διαβεβαίωσε ωστόσο, οτι η όποια καθυστέρηση ή απώλεια χρόνου θα καλυφθεί άμεσα.

    [05] Στο Βόλο ο πατριάρχης Βαρθολομαίος

    26/06/2002 20:30:54

    Με τιμές αρχηγού κράτους, έγινε δεκτός το βράδι στο Βόλο ο

    οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Μαγνησία. Τον κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο οποίος επί χρόνια ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος.

    [06] Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

    26/06/2002 20:30:46

    Τη δική τους μάχη για την εξάλειψη της μάστιγας των ναρκωτικών δίνουν οι Γιατροί του Κόσμου, μέσω του προγράμματος Δρόμοι της Αθήνας, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στους νέους, που κάθε βράδυ στοιχειώνουν τις πλατείες και τους σκοτεινούς δρόμους της πρωτεύουσας. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι Γιατροί του Κόσμου, ανακοίνωσαν οτι το πρόγραμμα Δρόμοι της Αθήνας, λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μέσω της κινητής ιατρικής μονάδας παρέχει τρεις φορές την εβδομάδα στους χρήστες που βρίσκονται στο δρόμο, ιατρική περίθαλψη, ανταλλαγή συριγγών, ψυχολογική στήριξη, έλεγχο για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ενημέρωση και εκπαίδευση για ασφαλείς τρόπους χρήσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 June 2002 - 20:30:14 UTC