Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ για δηλώσεις Χαρ. Φλωράκη
  • [02] Ελληνοτουρκική πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό
  • [03] Ληστεία στην Εμπορική στο Κολωνάκι.
  • [04] Πορεία επιδημικής ίωσης
  • [05] Κώστας Σημίτης για γαλλικές εκλογές
  • [06] Δηλώσεις Χ. Φλωράκη-Επικρίσεις
  • [07] Μεσανατολικό-Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ
  • [08] Υπουργικό Συμβούλιο
  • [09] ΝΔ
  • [10] Πρωθυπουργός για Λ. Παπαδήμο

  • [01] ΝΔ για δηλώσεις Χαρ. Φλωράκη

    25/04/2002 13:37:24

    Για πανικό της κυβέρνησης κάνουν λόγο κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις χθεσινές δηλώσεις του επιτίμου προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Χ.Φλωράκης είχε δηλώσει, χθες το βράδυ, ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

    Σήμερα, ο Κ.Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πανικός της κυβέρνησης δείχνει ότι οι προβλέψεις του κ.Φλωράκη θα επιβεβαιωθούν.

    Η κ.Μπακογιάννη ανέφερε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τις προβλέψεις του,σημειώνοντας ότι ενοχλείται το ΠΑΣΟΚ και τονίζοντας ότι ο λαός αποφασίζει.

    Αλλα στελέχη, όπως ο Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησαν και για αλαζονεία της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο κ. Φλωράκης είπε αυτά που πιστεύει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    Ο κ.Τσιτουρίδης τόνισε ότι θα πρέπει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, γιατί ''θα τους χρειαστεί αργότερα''.-

    [02] Ελληνοτουρκική πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό

    25/04/2002 12:37:19

    Με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής αρχής Γιάσερ Αραφάτ συναντήθηκαν το πρωί στη Ραμάλα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου και της Τουρκίας Ισμάηλ Τζεμ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους για την ειρήνευση στην περιοχή.

    Το μεσημέρι οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ συναντήθηκαν στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν και τον ομόλογό τους Σιμόν Πέρες.

    Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι προτίθεται να λάβει μέρος και στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της πολιορκίας του Ναού της Γέννησης στη Βηθλεέμ.

    Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέρ Σολάνα, μετά απο χθεσινή συνάντηση που είχε και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, δήλωσε σοκαρισμένος απο την κατάσταση και τις συνθήκες υπο τις οποίες ο Γιάσερ Αραφάτ, βρίσκεται αποκλεισμένος στο αρχηγείο του στη Ραμάλα. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση, οτι ο αποκλεισμός του Παλαιστίνιου ηγέτη, δεν θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στην κρίση.

    Στο μεταξύ 7 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, έπεσαν σήμερα νεκροί απο ισραηλινά πυρά, σε διάφορα επεισόδια που σημειώθηκαν απο τα ξημερώματα στις παλαιστινιακές περιοχές.

    Επίσης στη διάρκεια της νύχτας Ισραηλινοί στρατιώτες με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, εισέβαλαν για πρώτη φορά απο την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στην παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνας. Οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε έρευνες και συλλήψεις, ενω υπήρξαν και σποραδικοί πυροβολισμοί.

    [03] Ληστεία στην Εμπορική στο Κολωνάκι.

    25/04/2002 12:17:36

    Ενοπλη ληστεία έγινε λίγο πριν το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σκουφά, στο Κολωνάκι, στην Αθήνα.

    Δύο άτομα με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και εξαφανίστηκαν με "παπάκι".

    [04] Πορεία επιδημικής ίωσης

    25/04/2002 09:03:04

    Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται η επιδημική έξαρση της ίωσης που προκαλεί κρούσματα περικαρδίτιδας και μυοκαρδίτιδας, εκτίμησε ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων.

    [05] Κώστας Σημίτης για γαλλικές εκλογές

    25/04/2002 09:02:58

    Η έρπουσα απαξίωση της πολιτικής θολώνει την κατάσταση και αξυρώνει τις προσπάθειες προώθησης του δημοκρατικού έργου δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

    [06] Δηλώσεις Χ. Φλωράκη-Επικρίσεις

    25/04/2002 09:02:51

    Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη, οτι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Επικρίσεις για τις δηλώσεις Φλωράκη διατύπωσαν ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Πολιτισμού.

    [07] Μεσανατολικό-Γ.Παπανδρέου-Ι.Τζεμ

    25/04/2002 09:02:43

    Με τον Γιάσερ Αραφάτ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, αναμένεται να συναντηθούν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ.

    [08] Υπουργικό Συμβούλιο

    25/04/2002 09:02:33

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο την πολιτική για την απασχόληση.

    [09] ΝΔ

    25/04/2002 09:02:23

    Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει το πρωί ο τομέας ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ με αντικείμενο θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος στο λεκανοπέδιο Αττικής.

    [10] Πρωθυπουργός για Λ. Παπαδήμο

    25/04/2002 09:02:13

    Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως υποδιοικητού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτίμησε ο πρωθυπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 April 2002 - 11:30:22 UTC