Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα και όχι πανικό για τη μυοκαρδίτιδα συστήνουν οι επιστήμονες
  • [02] ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό-Διάσταση απόψεων
  • [03] Θετικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία
  • [04] Σε επιφυλακή το υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας για την κίνηση του Πάσχα
  • [05] Βουλή-Αντιπαράθεση για τα Ολυμπιακά ακίνητα
  • [06] Υπ.Δικαιοσύνης-Ν/σ για την καταπολέμηση σωματεμπορίας και πορνογραφίας
  • [07] Διαβεβαιώσεις Φερχόϊγκεν.

  • [01] Μέτρα και όχι πανικό για τη μυοκαρδίτιδα συστήνουν οι επιστήμονες

    24/04/2002 21:01:00

    Προσπάθεια να κατευνάσουν τον πανικό που έχουν ενσπείρει τα κρούσματα ιογενούς μυοκαρδίτιδας, έκαναν το πρωί κορυφαίοι καρδιολόγοι στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων. Οι επιστήμονες εξήγησαν οτι η περικαρδίτιδα και η

    μυοκαρδίτιδα είναι σπάνιες επιπλοκές, οι οποίες συμβαίνουν σε έναν ανά 1.000 ασθενείς με ίωση, η οποία προήλθε από εντεροϊούς ή αδενοϊούς. Οι καρδιολόγοι τόνισαν ότι τα συμπτώματα που θα πρέπει να μας οδηγήσουν στο γιατρό ή στο νοσοκομείο είναι αυξημένος πυρετός, έντονη μυαλγία, πόνοι στο στήθος, την πλάτη, ή την κοιλιακή χώρα, καρδιακή αρρυθμία και τάση λιποθυμίας. Στο μεταξύ, επτά νέα κρούσματα περικαρδίτιδας και μυοκαρδίτιδας, καταγράφησαν το τελευταίο 24ωρο από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων. Ο πρόεδρός του, καθηγητής κ.Σαρόγλου, ήταν καθησυχαστικός καθώς εκτίμησε οτι η επιδημική έξαρση των επιπλοκών της ίωσης, βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

    [02] ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό-Διάσταση απόψεων

    24/04/2002 21:00:52

    Διάσταση απόψεων, σχετικά με το μέλλον του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό, προέκυψε στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, όπως διαπιστώθηκε στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ πρότεινε τη συνέχιση του διαλόγου με την κυβέρνηση για τη βελτίωση των κυβερνητικών προτάσεων, με κύρια αιχμή τη διάσφαλιση ρήτρας χρηματοδότησης των ταμείων, απόδωση των χρεών του κράτους προς το ΙΚΑ και κάλυψη των χρεών του Ιδρύματος προς τον ΟΑΕΔ και την Εργατική Εστία. Οι παρατάξεις της συνδικαλιστικής αντιπολίτευσης πρότειναν την απόρριψη της δέσμης Ρέππα και απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαϊου.

    [03] Θετικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία

    24/04/2002 21:00:45

    Θετικές, είναι οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους βασικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας για το 2002 και 2003.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, διαπιστώνεται σημαντική αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στην Ελλάδα και βελτίωση των επιδόσεων στον τομέα της απασχόλησης, όμως για φέτος θα σημειωθεί μια επιδείνωση της πορείας του πληθωρισμού. Ειδικότερα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα κινηθεί το 2002 στο 3,7% και θα είναι υπερδιπλάσιος του μέσου κοινοτικού. Το 2003 ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέλθει στο 4,2% και θα παραμείνει ο υψηλότερος στην ΕΕ. Σε ότι αφορά την ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται, ενώ το 2002 αναμένεται να φθάσει στο 9,9% και το 2003 στο 9,3%. Ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι 2002 θα ανέλθει στο 3,6% για να μειωθεί στο 3,2% το 2003, ενώ στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός θα είναι 2,2% και 2% αντίστοιχα.

    [04] Σε επιφυλακή το υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας για την κίνηση του Πάσχα

    24/04/2002 21:00:39

    Σε επιφυλακή βρίσκεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενόψει της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης που αναμένεται τις ημέρες του Πάσχα. Ηδη έχουν προγραμματισθεί έκτακτα δρομολόγια πλοίων, 136 συγκεκριμένα προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε οι Λιμενικές Αρχές αλλά και οι υπηρεσίες των πλοίων να είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση των αυξημένων απαιτήσεων.

    [05] Βουλή-Αντιπαράθεση για τα Ολυμπιακά ακίνητα

    24/04/2002 21:00:33

    Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν βουλευτές ακόμα και του κυβερνώντος κόμματος, στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή των διατάξεων του νομοσχεδίου, που αφορά την σύσταση ανώνυμης εταιρίας για τα Ολυμπιακά ακίνητα. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε οτι οι τυχόν συμβάσεις που θα υπογράψει η ανώνυμη εταιρία, Ολυμπιακά Ακίνητα, δεν θα δεσμεύσουν μετά το 2004 την κυβέρνηση της ΝΔ. Την έντονη διαφωνία του με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, εξέφρασε και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, ο οποίος δήλωσε οτι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αν δεν υπάρξει διαταγή, οτι το 2005 οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραδοθούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως μόνου αρμόδιου για τα αθλητικά θέματα φορέα. Ο υπουργός Οικονομίας, επεσήμανε οτι κύριος στόχος της εταιρίας ειναι η αποτελεσματική χρηματοδότηση των ολυμπιακών έργων. Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει αύριο με ονομαστική ψηφορορία, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ.

    [06] Υπ.Δικαιοσύνης-Ν/σ για την καταπολέμηση σωματεμπορίας και πορνογραφίας ανηλίκων

    24/04/2002 21:00:24

    Να συμπληρώσει τα κενά που υπάρχον στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της σωματεμπορίας και της πορνογραφίας ανηλίκων, επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης με το νομοσχεδίο που προωθεί προς ψήφιση στη βουλή. Σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο τα φαινόμενα της εμπορίας ανθρώπων, της πορνογραφίας ανηλίκων και γενικά των πράξεων που προσβάλουν τη γεννετήσια ελευθερία, απασχολούν έντονα την διεθνή κοινωνία και αποτελεούν την τρίτη μεγαλύτερη εγκληματική επιχείρηση μετά την παράνομη εμπορία ναρκωτικών και όπλων με ετήσιο τζίρο 2,4 τρισ δραχμές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ.

    [07] Διαβεβαιώσεις Φερχόϊγκεν.

    24/04/2002 07:47:24

    Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκίντερ Φερχόϊγκεν διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα ενταχθεί ολόκληρη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έστω και χωρίς λύση του πολιτικού προβλήματος, με συμβαλλόμενο μέρος την κυπριακή δημοκρατία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 April 2002 - 20:30:28 UTC