Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΤΟΕ-Απεργία
  • [02] Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου-Σημίτης
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες
  • [04] Αυξάνεται η φορολογία στις υπεράκτιες εταιρίες
  • [05] Συνέδριο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας
  • [06] Στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός
  • [07] Συνέδριο Εκόνομιστ-Καραμανλής

  • [01] ΟΤΟΕ-Απεργία

    18/04/2002 20:28:56

    Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι τράπεζες εξαιτίας της 24ωρης των εργαζομένων σε αυτές.

    Η ΟΤΟΕ, με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει προκλητική την προτάση των τραπεζών για αυξήσεις δύο χρόνων, 2,8% και 2,5% για κάθε χρόνο αντίστοιχα καθώς και την πρόταση για μείωση του χρόνου εργασίας στις 37 ώρες την εβδομάδα, η οποία ακυρώνεται στην πράξη από την απαίτηση των τραπεζών για διεύρυνση του ωραρίου συναλλαγών στις 35 ώρες την εβδομάδα.

    [02] Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου-Σημίτης

    18/04/2002 20:18:54

    Την εκτίμηση οτι οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι σημαντικά υψηλότεροι από τους κοινοτικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να μικραίνει η απόσταση με τους άλλους Ευρωπαίους, σε ότι αφορά το βιοτικό επίπεδο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε οτι η πραγματική κοινωνική και οικονομική σύγκλιση, θα είναι ο βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής της χώρας, τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι το 2004. Περιγράφοντας τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής, ο κ.Σημίτης ανέφερε την ένταση της επενδυτικής δραστηριότητας, τη σταθερότητα στην εφαρμογή του Προϋπολογισμού, την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, με έμφαση τις αποκρατικοποιήσεις, την απελευθέρωση των αγορών και την απασχόληση και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα. O κ. Σημίτης βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, υπόσχεται ότι θα κάνει στα επόμενα δύο χρόνια που του απέμειναν όσα δεν έπραξε όλα αυτά τα χρόνια, επισημαίνει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες

    18/04/2002 20:18:47

    Τα ονόματα 92 υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας του Κινήματος Κώστας Λαλιώτης. Πρόκειται για έξι νομάρχες σε διάφορους νομούς της χώρας και για 62 δημάρχους στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής και 24 δημάρχων από την υπόλοιπη Ελλάδα. Για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την προσεχή εβδομάδα και θα αφορά στους δήμους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και του νομού, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης. Εκτίμησε τέλος, οτι θα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις στις οποίες θα υπάρξουν διπλές υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Αυξάνεται η φορολογία στις υπεράκτιες εταιρίες

    18/04/2002 20:18:41

    Κατατίθεται σύντομα στην Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την αύξηση της φορολογίας στις υπεράκτιες εταιρίες για τα ακίνητα που κατέχουν στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, στο

    νομοσχέδιο θα προβλέπεται διπλασιασμός του φόρου που καταβάλλουν οι υπεράκτιες εταιρίες για τα ακίνητα που κατέχουν, προκειμένου να υπάρξει ίση φορολογική μεταχείριση αυτών με τα ακίνητα που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα. Παράλληλα θα απαγορεύεται στις επιχειρήσεις που επιδοτούνται από το κράτος για τις επενδύσεις τους, να εμφανίζουν στην εφορία τιμολόγια αγοράς παγίων στοιχείων τους από υπεράκτιες εταιρίες.

    [05] Συνέδριο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας

    18/04/2002 20:18:34

    Η ανάγκη ενσωμάτωσης των χωρών της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και των Βαλκανίων, στο ΝΑΤΟ, επισημάνθηκε, στη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Αθήνα. Οπως τόνισε ο Γιάννος Παπαντωνίου η συμμετοχή των βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ισχύος του και στην εμπέδωση κλίματος σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Τόσο ο κ. Παπαντωνίου, όσο και ο τούρκος ομόλογός του Σαμπαχαντίν Τσακμάκογλου, εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη των χωρών τους στην ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ. Στην ομιλία του ο γγ του ΝΑΤΟ λόρδος Τζόρτζ Ρομπερτσον εξήρε τη συμφωνία για συνεργασία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

    [06] Στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός

    18/04/2002 20:18:27

    Η αναθέρμανση της τριμερούς συνεργασίας ανάμεσα στη Ρουμανία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, εκδηλώνεται με τη σύνοδο Κορυφής που συγκαλείται σήμερα κι αύριο στο Βουκουρέστι. Στις εργασίες της συνόδου θα πάρουν μέρος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικων, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην ρουμανική πρωτεύουσα. Απόψε οι ηγέτες των τριών χωρών θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει ο Ρουμάνος Πρόεδρος, ενώ αύριο ο κ.Σημίτης θα έχει διαδοχικές διμερείς συναντήσεις, στη συνέχεια θα λάβει μέρος στη Τριμερή Σύνοδο, νωρίς το απόγευμα θα εγκαινιάσει το νέο ιδιόκτητο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας και αμέσως μετά, θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    [07] Συνέδριο Εκόνομιστ-Καραμανλής

    18/04/2002 20:18:20

    Στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, έδωσε έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Τουρκία επιμένει να εγείρει μονομερείς και αβάσιμες διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος, συνεχίζει την κατοχή της μισής Κύπρου και επιχειρεί να προβάλει εμπόδια στην ένταξη της Μεγαλονήσου στην ΕΕ. Για το θέμα του ευρωστρατού, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι όροι που αξίωσε η Τουρκία αποκαλύπτουν θέσεις και προθέσεις αντιπαλότητας και γεννούν αρνητικές υπόνοιες. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 April 2002 - 20:31:18 UTC