Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία για το ασφαλιστικό
  • [02] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
  • [03] Συνομιλίες Σημίτη με Ρόμπερτσον-Σολάνα
  • [04] Συνέδριο Εκόνομιστ
  • [05] Στόχος ληστών, δύο τράπεζες στην Αθήνα.
  • [06] Βύθιση τουρκικού σκάφους-Ερευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.
  • [07] Το Ισραήλ αποσύρεται σταδιακά από τις παλαιστινιακές πόλεις
  • [08] Φοιτητικές εκλογές
  • [09] Συναντήσεις πρωθυπουργού-Ευρωστρατός
  • [10] Υπουργικό Συμβούλιο-Πορεία οικονομίας
  • [11] Συνέδριο Εκόνομιστ-Γ. Παπανδρέου για Μεσανατολικό
  • [12] Θα επιστρέψει ο Πάουελ στη Μέση Ανατολή
  • [13] Νάξος-Λαθρομετανάστες-Ερευνες
  • [14] 24ωρη πανελλαδική απεργία

  • [01] Απεργία για το ασφαλιστικό

    18/04/2002 13:39:42

    Εικοσιτετράωρη απεργία με αφορμή το ασφαλιστικό πραγματοποιούν σήμερα 45 εργατικά κέντρα μεταξύ των οποίων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένες ομοσπονδίες.

    Στην απεργία μετέχουν εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, την οικοδομή, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και τη βιομηχανία. Στην απεργία μετέχουν και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό, ενώ στην Αθήνα έχει δημιουργηθεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Από τα μέσα συγκοινωνίας κυκλοφορούν μόνο τα τρόλεϊ, το μετρό και ορισμένα αστικά λεωφορεία.

    Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραματοποιείται κανένα δρομολόγιο, ενώ από τη Ραφήνα τα πλοία αναχώρησαν κανονικά. Επίσης, στην Ατττική δεν κυκλοφορούν για δεύτερη μέρα τα ταξί, ενώ από την Ολυμπιακή πραγματοποιείται μόνο μια πτήση ανά προορισμό. Στον ΟΣΕ, κινούνται μόνο τα τρένα των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών. Τέλος οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από τις 10 εως τις 2 το μεσημέρι.

    Στις 11 το πρωί απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Σημειώνεται ότι αύριο θα είναι κλειστές οι τράπεζες, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    [02] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

    18/04/2002 13:39:35

    Η πορεία της οικονομίας είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Τη σχετική εισήγηση κάνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών και δεικτών.

    Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες παρατηρείται υστέρηση των εσόδων του κράτους και υπέρβαση των δαπανών, ενώ δημιουργούνται πληθωριστικές πιέσεις λόγω κυρίως της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, και των οπωροκηπευτικών.

    [03] Συνομιλίες Σημίτη με Ρόμπερτσον-Σολάνα

    18/04/2002 13:39:29

    Με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ λόρδο Τζορτζ Ρόμπερτσον συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και συζήτησαν το θέμα του ευρωστρατού, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια και τη συνεργασία ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

    Ο κ.Ρόμπερτσον δήλωσε για το θέμα του ευρωστρατού ότι πρέπει να δοθεί μια συλλογική ευέλικτη λύση, και πρόσθεσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της χώρας μας για το πρόβλημα αυτό. Ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί το γνωστό ως κείμενο της Αγκυρας και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές θέσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη για την επίλυση του προβλήματος.

    Για το Μεσανατολικό συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο.

    Στις 2 ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον αρμόδιο για θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέ Σολάνα. Στο μεταξύ, το απόγευμα ο κ.Σημίτης αναχωρεί για το Βουκουρέστι, όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, με τους οποίους θα συζητήσει την κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [04] Συνέδριο Εκόνομιστ

    18/04/2002 13:39:22

    Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου του ''Εκόνομιστ'' ενώ το πρωί έγινε συζήτηση για το Κυπριακό.

    Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τόνισε ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν επιλύεται το πρόβλημα αυτό, είναι επειδή η Τουρκία έχει ένα προνομιακό καθεστώς συμμάχου των ΗΠΑ και το οποίο όπως είπε, ισχύει και για την περίπτωση του Ισραήλ. Ο κ.Πάγκαλος ανέφερε ότι η ελληνική βουλή δεν πρόκειται να επικυρώσει τη διεύρυνση της ΕΕ χωρίς την Κύπρο.

    Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι η μόνη λύση για το Κυπριακό πρέπει να βρεθεί μέσω των συνομιλιών και χαρακτήρισε αγεφύρωτο χάσμα την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς.

    Στη συνέχεια μίλησαν οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, ενώ στη μιάμισυ θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Θα ακολουθήσουν ομιλίες των προέδρων του ΟΤΕ, Λευτέρη Αντωνακόπουλου και της Ιντρακόμ Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με ομιλία του υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη.

    [05] Στόχος ληστών, δύο τράπεζες στην Αθήνα.

    18/04/2002 13:39:16

    Δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες έγιναν το πρωί στο Νέο Ψυχικό στην Αθήνα.

    Ειδικότερα, η πρώτη έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας όπου άγνωστος με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε 10.000 ευρώ και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    Λίγο αργότερα, έγινε η δεύτερη ληστεία στο υποκατάστημα της ALPHA Bank στην οδό 25ης Μαρτίου.

    Ο δράστης με την απειλή όπλου απέσπασε από τα ταμεία 15.000 ευρώ, και διέφυγε με μοτοσυκλέτα.

    [06] Βύθιση τουρκικού σκάφους-Ερευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

    18/04/2002 13:39:09

    Σε εξέλιξη είναι από θάλασσα και αέρα η επιχείρηση ανοικτά της Νάξου για τον εντοπισμό αγνοουμένων ναυαγών λαθρομεταναστών μετά τη βύθιση χθες το απόγευμα του τουρκικού αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν.

    Εχουν διασωθεί 31 άτομα, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης και δύο ναύτες του σκάφους, Τούρκοι υπήκοοι, ενώ περισυνελλέγησαν και δύο λαθρομετανάστες νεκροί.

    Οι διασωθέντες φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού, ενώ οι Τούρκοι δουλέμποροι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [07] Το Ισραήλ αποσύρεται σταδιακά από τις παλαιστινιακές πόλεις

    18/04/2002 13:39:01

    Την παράδοση των καταζητούμενων Παλαιστίνιων, που σύμφωνα με το Ισραήλ, έχουν καταφύγει στο αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα και στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, αξιώνει η ισραηλινή κυβέρνηση, μετά τη σημερινή αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων απο τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Οχθη, που αποτέλεσε θέατρο των σφοδρότερων συγκρούσεων, στη διάρκεια των ισραηλινών επιχειρήσεων.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ, μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο, άφησε να εννοηθεί ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα έχουν αποσυρθεί από τη Ναμπλούς και εν μέρει από τη Ραμάλα, έως την Κυριακή.

    Απο την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες έκανε λόγο για ''μια περίοδο πολύ ευαίσθητη'' στις ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις, εκτίμησε οτι θα πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός του Αραφάτ στη Ραμάλα, ενω ζήτησε τη σύλληψη των δολοφόνων του υπουργού Τουρισμού, Ρεχαβάμ Ζεεβί.

    Πάντως, για το θέμα των εκατοντάδων Παλαιστινίων που έχουν καταφύγει στο Ναό της Γέννησης, θα έχει σήμερα συνομιλίες στη Βηθλεέμ, αντιπροσωπεία Παλαιστινίων με τον Ισραηλινό στρατό.

    [08] Φοιτητικές εκλογές

    18/04/2002 07:54:08

    Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων. Σε 82 απο 171 συλλόγους των ΑΕΙ η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 43,69%, η ΠΑΣΠ το 19,79%, η ΕΑΑΚ το 6,41%, το ΠΚΣ το 15,45% και οι λοιποί 20%.

    [09] Συναντήσεις πρωθυπουργού-Ευρωστρατός

    18/04/2002 07:54:01

    Το θέμα του ευρωστρατού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον γγ του ΝΑΤΟ λόρδο Ρόμπερτσον και τον αρμόδιο για την αμυντική και εξωτερική πολιτική της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα, που βρίσκονται στην Αθήνα.

    [10] Υπουργικό Συμβούλιο-Πορεία οικονομίας

    18/04/2002 07:53:55

    Η πορεία της οικονομίας θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Σχετική εισήγηση θα κάνει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, που θα ενημερώσει για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών και δεικτών.

    [11] Συνέδριο Εκόνομιστ-Γ. Παπανδρέου για Μεσανατολικό

    18/04/2002 07:53:48

    Τον φόβο οτι η συντριβή της παλαιστινιακής αρχής θα γεννήσει την αναρχία όχι μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και σε αραβικά κράτη, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ για την περιφερειακή ανάπτυξη.

    [12] Θα επιστρέψει ο Πάουελ στη Μέση Ανατολή

    18/04/2002 07:53:42

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, θα επιστρέψει στη Μέση Ανατολή σε δύο με τρείς εβδομάδες για να συνεχίσει την ειρηνευτική αποστολή του, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [13] Νάξος-Λαθρομετανάστες-Ερευνες

    18/04/2002 07:53:36

    Συνεχίζονται οι έρευνες απο περιπολικά και ελικόπτερο για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων ναυαγών λαθρομεταναστών μετά τη βύθιση τουρκικού σκάφους χθες ανοιχτά της Νάξου. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 31 άτομα, ενω περισυνελέγησαν και δύο νεκροί άνδρες.

    [14] 24ωρη πανελλαδική απεργία

    18/04/2002 07:53:30

    Αρχισε τα μεσάνυχτα η 24ωρη απεργία που κήρυξαν 45 Εργατικά Κέντρα και 25 Ομοσπονδίες εργαζομένων σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στις προτάσεις για το ασφαλιστικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 April 2002 - 11:30:27 UTC