Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ.Εργασίας-Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση
  • [02] ΥΠΕΧΩΔΕ-Αλλαγές στους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης
  • [03] Δηλώσεις Τόμας Μίλερ
  • [04] Απελευθερώνονται οι τιμές αναψυκτικών και εμφιαλωμένων νερών

  • [01] Υπ.Εργασίας-Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση

    08/04/2002 20:31:39

    Περίπου 800.000 άτομα αναμένεται να ωφεληθούν από το εθνικό σχέδιο

    δράσης για την απασχόληση, το οποίο παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο, ο υπουργός Εργασίας. Κατά τον κ.Ρέππα βασικοί στόχοι του

    φετινού σχεδίου δράσης είναι η διευκόλυνση της εισόδου στην αγορά εργασίας, με τη βελτίωση του μηχανισμού που εφοδιάζει το εργατικό δυναμικό με δεξιότητες και γνώσεις, καθώς και η ενδυνάμωση του ρυθμού δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από το σύστημα των κινήτρων, αλλά και την προσπάθεια αύξησης των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. Εκπρόσωποι του ΣΕΒ και των εμπόρων ζήτησαν μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας ώστε να δημιουργηθεί απασχόληση, ενώ ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ ζήτησε τη μείωση του χρόνου εργασίας και να προχωρήσουν σε προσλήψεις οι επιχειρήσεις.

    [02] ΥΠΕΧΩΔΕ-Αλλαγές στους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης

    08/04/2002 20:31:33

    Το καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο προβλέπει αλλαγές, προς το αυστηρότερο, στους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης. Οι αλλαγές θα γίνουν αρχικά στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές και εν συνεχεία, στην ηπειρωτική χώρα, βάσει ειδικών χωροταξικών μελετών και των Ζωνών Οικιστικού Ελέγου. Εκτιμάται ότι η αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα έξι στρέμματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα διατηρηθούν τα τέσσερα. Στην Αττική τα όρια αρτιότητας στις εκτός σχεδίου περιοχές θα καθορισθούν με επτά ΖΟΕ, στα Μεσόγεια, τη Λαυρεωτική, το Θριάσιο, τη Δυτική Αττική, το Δήμο Αχαρνών, τη Βόρειο Αττική και την περιοχή του Πόρου Τριζοινίας.

    [03] Δηλώσεις Τόμας Μίλερ

    08/04/2002 20:31:26

    Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες είναι άριστη, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ,Τόμας Μίλερ κατά την έναρξη του πρώτου ετήσιου συνεδρίου του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς που στοχεύει στη σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στην προώθηση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας. Ο κ. Μίλερ τόνισε ότι πολλά από τα προβλήματα που ταλάνιζαν για χρόνια τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ έχουν επιλυθεί, ενώ και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο με αποτέλεσμα να μην απαιτείται πλέον αμερικανική διαμεσολάβηση. Αναφερόμενος στην στάση της Ελλάδας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ουάσιγκτον για την άμεση ανταπόκριση της Αθήνας, ενώ δεν παρέλειψε να θίξει και το θέμα της 17Ν, λέγοντας ότι είναι ένα πρόβλημα που συνεχίζεται για 27 χρόνια χωρίς να έχουν υπάρξει συλλήψεις και καταδίκες. Τέλος, αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 λέγοντας ότι αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση για την Ελλάδα, αλλά προσφέρουν ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία.

    [04] Απελευθερώνονται οι τιμές αναψυκτικών και εμφιαλωμένων νερών

    08/04/2002 20:31:18

    Απελευθερώνονται πλήρως οι τιμές των αναψυκτικών και των εμφιαλωμένων νερών, καθώς στις συσκευασίες δεν θα αναγράφονται πλέον οι ενδεικτικές τιμές πώλησης, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Σχετική αγορανομική διάταξη εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με κοινοτικές επισημάνσεις από το Μάρτιο του 1999 όταν επιβλήθηκε το καθεστώς της υποχρεωτικής αναγραφής, μετά τη σωρεία καταγγελιών καταναλωτών για υπερβολικά υψηλές τιμές πώλησης των αναψυκτικών και νερών σε τουριστικές περιοχές, καντίνες και άλλους χώρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 April 2002 - 20:30:19 UTC