Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Σημίτη σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά
  • [02] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες
  • [03] Ντ.Οσβαλντ: τα Ολυμπιακά Εργα έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο
  • [04] Ποινική δίωξη εναντίον κρατούμενου για τη δολοφονία Θ.Γρηγοράκου
  • [05] ΕΕ-Φερχόιγκεν-Κυπριακό
  • [06] ΑΣΕΠ-Αγρογική Τράπεζα

  • [01] Περιοδεία Σημίτη σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά

    05/04/2002 21:49:38

    Τα προβλήματα της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, θα εξετάσει ο πρωθυπουργός ο οποίος ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη περιοδεία του, στα δύο αυτά νησιά του Ιονίου. Ο κ. Σημίτης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ζακύνθου ενώ μιλώντας το βράδι στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης,

    ανέπτυξε μία νέα πρόταση για την προσέγγιση των δυνάμεων του κέντρου και της αριστεράς, με αφορμή τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Η πρόταση του κ. Σημίτη, αφορά την πραγματική σύγκλιση της Ελλάδας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με όρους που να εξασφαλίζουν ευημερία για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

    [02] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

    05/04/2002 20:24:14

    Κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης έχουν κλείσει με τα τρακτέρ τους οι αργότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ετσι, η κυκλοφορία των οχημάτων από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, καθώς και από Λάρισα προς Βόλο, διεξάγεται από παρακαμπτήριους. Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι

    δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά Πέλλας σε ένδειξη συμπαράστασης στους βαμβακοπαραγωγούς, ενώ δεν άνοιξαν και πολλά καταστήματα της πόλης. Οι βαμβακοπαραγωγοί από περιοχές του νομού απέκλεισαν με τρακτέρ το δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτηρίους δρόμους. Το απόγευμα, ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Λάρισα, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

    [03] Ντ.Οσβαλντ: τα Ολυμπιακά Εργα έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο

    05/04/2002 20:24:07

    Απόλυτα ικανοποιημένος και με τη βεβαιότητα οτι τα Ολυμπιακά Εργα έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο, φεύγει από τη χώρα μας ο πρόεδρος

    της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, μετά τον ενδελεχή έλεγχο που έκανε για περίπου τρεις ημέρες. Ωστόσο, ο κ.Οσβαλντ επανέλαβε οτι δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα για χάσιμο, εξέφρασε την ανησυχία του για τα έργα του παραλιακού μετώπου και παράλληλα, επεσήμανε ως βασικό πρόβλημα το κυκλοφοριακό της Αθήνας. Ο ελβετός αξιωματούχος, παρουσία της κας Αγγελοπούλου και του κ.Βενιζέλου, συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε οτι όλα τα έργα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Αργά το απόγευμα, η κα Αγγελοπούλου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της επιθεώρησης από τη ΔΟΕ.

    [04] Ποινική δίωξη εναντίον κρατούμενου για τη δολοφονία Θ.Γρηγοράκου

    05/04/2002 20:24:01

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον του Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού Ιλις Παγάϊκου 33 χρόνων, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 29 Ιανουαρίου 2002 δολοφόνησε με ισχυρη δόση υδροκυάνιο μέσα στις φυλακές, το συγκρατούμενό του και φίλο του Θόδωρο Γρηγοράκο 29 χρόνων, ο οποίος ήταν ο τελευταίος της οικογένειας Γρηγοράκου που εδώ και χρόνια δρούσε στο χώρο της νύχτας.

    [05] ΕΕ-Φερχόιγκεν-Κυπριακό

    05/04/2002 20:23:54

    Aπαισιόδοξος για το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού μέσα στο 2002, εμφανίστηκε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος της ΕΕ Γκίντερ Φερχόιγκεν, επιρρίπτοντας σαφώς την ευθύνη στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Σε παρέμβασή του στη Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Φερχόιγκεν είπε ότι «οι πιθανότητες για την επίτευξη πολιτικής λύσης εντός του 2002 είναι κάτω από 50%, εφόσον δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος από την τουρκοκυπριακή πλευρά. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ακόμη και χωρίς την επίλυση του Κυπριακού, το 2004 η ΕΕ θα έχει δέκα νέα κράτη-μέλη, οκτώ κράτη από την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και την Κύπρο με τη Μάλτα.

    [06] ΑΣΕΠ-Αγρογική Τράπεζα

    05/04/2002 20:23:45

    Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός που προκήρυξε το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 900 θέσεων στην Αγροτική Τράπεζα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ οι 21.885 υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικα κέντρα το αργότερο 45 λεπτά πριν από την ώρα έναρξης των εξετάσεων, έχοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο. Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ θα δώσει συνέντευξη Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 April 2002 - 21:30:14 UTC