Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασκοπη οποιαδήποτε διαπραγμάτευση δηλώνει ο Σαρόν.
  • [02] Νέες εκρήξεις και πυρά γύρω από τον Ναό της Γεννήσεως.
  • [03] Τραγικό τροχαίο με λεωφορείο, στο κέντρο της Αθήνας.
  • [04] Ανησυχία σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο απο ισχυρό σεισμό.
  • [05] Με κλείσιμο των δρόμων απειλούν και πάλι οι αγρότες
  • [06] Υπερ της συνέχισης του διαλόγου για το ασφαλιστικό η ΓΣΕΕ
  • [07] Συνάντηση Σημίτη-Οσβαλντ
  • [08] Συστάσεις προς τις πολεοδομικές υπηρεσίες απο τη Β.Παπανδρέου
  • [09] Βουτιά ΙΧ αυτοκινήτου στο Θερμαϊκό-Σώοι οι επιβαίνοντες.
  • [10] Αραφάτ-Μπους-Σαρόν
  • [11] Κωνσταντόπουλος-Παλαιστινιακό
  • [12] Κινητοποιήσεις αγροτών
  • [13] Συνάντηση Σημίτη-Οσβαλντ
  • [14] Εθνικό Ιδρυμα Ογκολογίας
  • [15] Συνήγορος του Παιδιού
  • [16] ΠΟΕ-ΟΤΑ-Κινητοποιήσεις

  • [01] Ασκοπη οποιαδήποτε διαπραγμάτευση δηλώνει ο Σαρόν.

    05/04/2002 12:56:56

    Τίποτα δεν φαίνεται ικανό προς το παρόν να σταματήσει τις αιματηρές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοεί τις διεθνείς αντιδράσεις, χαρακτήρισε σήμερα άσκοπη οποιαδήποτε πολιτική διαπραγμάτευση για αποκλικάκωση της κρίσης.

    Σχολιάζοντας την έκκληση του Αμερικανού προέδρου Τζόρτζ Μπούς, για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Οχθη, ο κ. Σαρόν δήλωσε, οτι ''όσο οι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές είναι σε θέση να σκοτώνουν Ισραηλινούς, οι διαπραγματεύσεις δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα και απλώς θα ενθαρρύνουν την τρομοκρατία''.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε χθές τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, ο οποίος αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή, σε μία ύστατη προσπάθεια να επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, Ισραηλινούς και Παλαιστινίους. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπούς κάλεσε χθές τις αραβικές κυβερνήσεις να σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ενω άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική του Αραφάτ, ο οποίος αποδέχθηκε ανεπιφύλακτα την αμερικανική πρωτοβουλία.

    Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι ''τραγική και περιέχει όλα τα στοιχεία της καταστροφής'', δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ, πριν απο τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπούς στο Τέξας.

    Χθές η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, αναχώρησε απο το Τέλ Αβίβ, χωρίς τελικά να επιτύχει συνάντηση με τον πρόεδρο Αραφάτ. Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε άδεια μόνο στον Αμερικανό μεσολαβητή Αντονι Ζίνι να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, σε χρόνο που θα αποφασίσει ο Αμερικανός αξιωματούχος.

    Η ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σημερινή της ανακοίνωση, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον και τόνισε ''οτι αξίζει να τύχει υποστήριξης''.

    [02] Νέες εκρήξεις και πυρά γύρω από τον Ναό της Γεννήσεως.

    05/04/2002 12:56:48

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Ισραηλινών στρατιωτών και ένοπλων Παλαιστινίων, ενω υπο πολιορκία εξακολουθεί να βρίσκεται ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, όπου μέσα σε αυτόν παραμένουν περίπου 300 Παλαιστίνιοι πολίτες και μαχητές.

    Το πρωί γύρω απο το ναό, αναφέρθηκαν νέες εκρήξεις και πυρά αυτομάτων όπλων, ενω εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων κάλεσε σήμερα με τηλεβόα του Παλαιστινίους που βρίσκονται μέσα στο κτίριο να εξέλθουν, δίνοντας υπόσχεση οτι ''θα αντιμετωπιστούν με σεβασμό''.

    Στο μεταξύ τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στις πόλεις Ναμπλούς και Τζενίν της Δυτικής Οχθης, στη διάρκεια ολονύχτιων συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό. Στην περιοχή της Τζενίν έχασαν τη ζωή τους και τρείς Ισραηλινοί στρατιώτες στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Παλαιστινίους.

    [03] Τραγικό τροχαίο με λεωφορείο, στο κέντρο της Αθήνας.

    05/04/2002 12:56:41

    Τραγικό δυστύχημα με δύο νεκρούς και μία γυναίκα τραυματισμένη σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όταν λεωφορείο του ΟΑΣΑ, ξέφυγε από την πορεία του στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Μενάνδρου και παρέσυρε τρία άτομα που περπατούσαν ανύποπτα στο πεζοδρόμιο.

    Οι πεζοί εγκλωβίστηκαν κάτω από το λεωφορείο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους. Διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος μιας γυναίκας και ενός άνδρα του 75χρονου Παναγιώτη Στεφάνογλου του Χρήστου. Επίσης στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη και μια ακόμη γυναίκα. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των δύο γυναικών δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

    Ο οδηγός του λεωφορείου Ελευθέριος Ρουσιώτης 58 ετών, ο οποίος συνελήφθη, απέδωσε το τραγικό δυστύχημα σε βλάβη του λεωφορείου, αφού κόλλησε όπως είπε το γκάζι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει το όχημα.

    [04] Ανησυχία σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο απο ισχυρό σεισμό.

    05/04/2002 12:56:35

    Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε τέσσερα λεπτά πριν από τις 11 το πρωί και προερχόταν από απόσταση 240 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυλλήνης και Ζακύνθου.

    [05] Με κλείσιμο των δρόμων απειλούν και πάλι οι αγρότες

    05/04/2002 12:56:27

    Στους δρόμους βγήκαν και πάλι οι αγρότες της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι απειλούν να διακόψουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας καλύτερες τιμές στα προιόντα τους.

    Ηδη, από το πρωί, αγρότες με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα έχουν αποκλείσει την εθνική οδό στο ύψος Κεφάλωσης Αλμυρού. Παράλληλα αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί στα διόδια των Μαλγάρων ενώ αγρότες της Πέλλας, απέκλεισαν το δρόμο Θεσσαλονίκης-Εδεσσας στο ύψος της Γουμένισας.

    Το μεσημέρι πραγματοποιείται στον Τύρναβο, αγροτικό συλλαλητήριο.

    [06] Υπερ της συνέχισης του διαλόγου για το ασφαλιστικό η ΓΣΕΕ

    05/04/2002 12:56:18

    Στο γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 24 του

    μηνός, παραπέμπεται η απόφαση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα, για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, απηύθυνε έκκληση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης, προς τους συνδικαλιστές της αντιπολίτευσης να μην προχωρήσουν σε απεργία και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου.

    Σημειώνεται ότι το γενικό συμβούλιο είναι ένα διευρυμένο όργανο, το οποίο αποτελείται από 45 μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, και από τους προέδρους των δευτεροβάθμιων οργανώσεων μελών της Συνομοσπονδίας. Στο γενικό συμβούλιο η παράταξη της ΠΑΣΚΕ έχει την πλειοψηφία και αναμένεται να εγκρίνει τους χειρισμούς του κ.Πολυζωγόπουλου.

    [07] Συνάντηση Σημίτη-Οσβαλντ

    05/04/2002 12:56:09

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το πρωί στη Βουλή με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των έργων για τους ολυμπιακούς αγώνες το 2004 και τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αθήνα.

    Το μεσημέρι, ο κ.Οσβλαντ αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου.

    Χθες παρουσιάστηκε και η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων, που αποτελείται από δύο κούκλες τον ''Φοίβο και την Αθηνά'', ενώ οι χαρακτήρες τους βασίζονται σε αρχαία ελληνική κούκλα του 7-ου π.Χ. αιώνα.

    Στο μεταξύ από το μεσημέρι ο κ.Σημίτης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στους νομούς Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

    [08] Συστάσεις προς τις πολεοδομικές υπηρεσίες απο τη Β.Παπανδρέου

    05/04/2002 12:55:58

    Αυστηρές συστάσεις στους διευθυντές των πολεοδομικών γραφείων όλης της χώρας, απηύθυνε το πρωί η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα την απλούστευση των διαδικασιών των πολεοδομικών υπηρεσιών.

    Η κ.Παπανδρέου, κάλεσε τους επικεφαλείς των πολεοδομικών γραφείων να τηρήσουν τον όρκο τους και να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του κύρους τους, τονίζοντας ότι η κατάσταση στις πολεοδομίες δεν είναι καθόλου καλή όπως έδειξε και σχετική έρευνα που έχει διενεργηθεί. Πρέπει είπε να παταχθούν οι περιπτώσεις επιόρκων υπαλλήλων.

    [09] Βουτιά ΙΧ αυτοκινήτου στο Θερμαϊκό-Σώοι οι επιβαίνοντες.

    05/04/2002 12:55:47

    Στο Θερμαϊκό κόλπο έπεσε νωρίς το πρωί επιβατικό αυτοκίνητο, στο ύψος της παλιάς ΔΕΗ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη του,καθώς και οι δύο κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το αυτοκίνητο.

    Το ΙΧ με οδηγό τον 23χρονο Χρυσοβαλάντη Γράποβα, και επιβάτη τον 29χρονο Κοσμά Τσίνα ενώ κινούνταν στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας έπεσε στη θάλασσα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Οδηγός και συνοδηγός άνοιξαν έγκαιρα τις πόρτες και κολυμπώντας βγήκαν στο πλακόστρωτο και, όπως έγινε γνωστό, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας.

    [10] Αραφάτ-Μπους-Σαρόν

    05/04/2002 08:03:03

    Χωρίς επιφυλάξεις αποδέχθηκε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Γιάσερ Αραφάτ την πρωτοβουλία του προέδρου Μπους, ο οποίος ζήτησε την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Δυτική Οχθη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη εκεχειρίας και να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Ασκοπες χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τις πολιτικές διαπραγματεύσεις, σχολιάζοντας την έκκληση του προέδρου Μπους για τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών πόλεων στη Δυτική Οχθη και την έναρξη διαλόγου.

    [11] Κωνσταντόπουλος-Παλαιστινιακό

    05/04/2002 08:02:56

    Στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα κάνει δηλώσεις το πρωί για το Παλαιστινιακό. Οι βουλευτές που επισκέφθηκαν τα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

    [12] Κινητοποιήσεις αγροτών

    05/04/2002 08:02:50

    Κλειστή ήταν μέχρι λίγο πριν τις 7 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αλμυρού, απο αγρότες της περιοχής που είχαν ακινητοποιήσει τρακτέρ και αυτοκίνητα. Με τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες διεκδικούν αυξημένες τιμές των προϊόντων τους.

    [13] Συνάντηση Σημίτη-Οσβαλντ

    05/04/2002 08:02:44

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα συναντηθεί το πρωί στη Βουλή με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, με αντικείμενο την πορεία των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κ. Σημίτης μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη διήμερη επίσκεψή του στους νομούς Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

    [14] Εθνικό Ιδρυμα Ογκολογίας

    05/04/2002 08:02:37

    Εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Εθνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, το οποίο θα αποτελέσει το όργανο της εθνικής αντικαρκινικής πολιτικής. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Εκτωρ Νασιόκας, χθες στη Θεσσαλονίκη.

    [15] Συνήγορος του Παιδιού

    05/04/2002 08:02:31

    Η σκοπιμότητα θεσμοθέτησης Συνηγόρου του Παιδιού στη χώρα μας, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας του, εξετάστηκαν χθες σε δημόσια διαβούλευση στο Ζάππειο, που διοργανώθηκε απο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και την ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην ευρωβουλή.

    [16] ΠΟΕ-ΟΤΑ-Κινητοποιήσεις

    05/04/2002 08:02:23

    Χωρίς απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, έληξε η πολύωρη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού καμία πρόταση των τριών παρατάξεων δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία. Ετσι, από σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους επιστρέφουν στην εργασία τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 April 2002 - 12:30:47 UTC