Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης-Μεσανατολικό
  • [02] Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε ο υπ.Οικονομίας
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες-Συνεδρίαση Διυπουργικής Επιτροπής
  • [04] ΕΣΡ-Αποφάσεις για τηλεπαιχνίδια
  • [05] Απεργούν από αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

  • [01] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης-Μεσανατολικό

    02/04/2002 22:02:00

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή, απασχόλησε μεταξύ άλλων την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός αφού καταδίκασε για άλλη μία φορά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη, κάλεσε το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις τους και να προχωρήσει σε άμεση εκεχειρία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητη μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Μεσανατολικό. Η ΕΕ, τόνισε, εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης πρωτοβουλίας για την εκτόνωση της κρίσης στην περιοχή. Πρόσθεσε επίσης, οτι υπάρχουν αρκετά ειρηνευτικά σχέδια, προεξάρχοντος εκείνου της Σαουδικής Αραβίας, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν θετικά. Η ειρηνική διαδικασία στην περιοχή, είναι μονόδρομος, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [02] Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε ο υπ.Οικονομίας

    02/04/2002 20:14:11

    Ραντεβού το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, έδωσαν ο υπουργός Οικονομίας και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, μετά τη διαπίστωση, κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών, ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτήματα να απαντηθούν σχετικά με το ασφαλιστικό και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κάλεσε μετά τη συνάντηση τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργία της 11ης Απριλίου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ανάλογα με τις εξελίξεις. Ο διάλογος για το ασφαλιστικό συνεχίζεται σε καλό κλίμα και το μείζον αυτό θέμα δεν πρόκειται να παραπεμφθεί στις καλένδες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στηλιτεύοντας παράλληλα, τη στάση της ΝΔ η οποία αρνείται το διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες-Συνεδρίαση Διυπουργικής Επιτροπής

    02/04/2002 20:14:04

    Γενική δοκιμή ενόψει της αυριανής εκτεταμένης επιθεώρησης της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, αποτέλεσε η σημερινή συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής και μάλιστα υπό την καθοδήγηση του Αυστραλού Μάικλ Νάιτ, ο οποίος μετέφερε τις εμπειρίες του από την διοργάνωση των αγώνων του Σίδνεϊ. Ο κ.Νάιτ προειδοποίησε τα μέλη της Διϋπουργικής Επιτροπής ότι το σημαντικότερο στοιχείο για μία επιτυχημένη διοργάνωση, είναι η κεντρική οργάνωση της διοργανώτριας Πόλης και επέστησε την προσοχή στα απρόοπτα. Για τον προϋπολογισμό, υποστήριξε οτι σίγουρα θα υπάρξουν υπερβάσεις ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι ο έλληνας πρωθυπουργός μετέχει ενεργά στην προετοιμασία. Απόψε φθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ.

    [04] ΕΣΡ-Αποφάσεις για τηλεπαιχνίδια

    02/04/2002 20:13:58

    Τη μετάθεση της ώρας μετάδοσης των δύο τηλεπαιχνιδιών ΜΠΑΡ και Μπιγκ Μπράδερ, αποφάσισε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση. Συγκεκριμένα τα μέλη του ΕΣΡ αποφάσισαν με πλειοψηφία 7 προς 2 τα δύο παιχνίδια να μεταδίδονται μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, να αφαιρεθούν οι κάμερες από τα ντους, ενώ τα διαφημιστικά τρέιλερ των τηλεπαιχνιδιών να είναι προσαρμοσμένα και κατάλληλα για ανηλίκους. Η απόφαση θα σταλεί προς το τέλος της εβδομάδας για υπογραφή στον υπουργό Τύπου, Χρήστο Πρωτόπαπα.

    [05] Απεργούν από αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

    02/04/2002 20:13:50

    Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από αύριο οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τη διευθέτηση οικονομικών κυρίως αιτημάτων. Ο δήμος Αθηναίων παρακαλεί τους δημότες να μην τοποθετήσουν μέχρι τη λήξη της κινητοποίησης σακούλες με απορρίμματα στα πεζοδρόμια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 April 2002 - 21:30:11 UTC