Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις φλόγες η Μέση Ανατολή-Ανίσχυρη η διπλωματία
  • [02] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σημίτη στο "Παίδων"
  • [03] Συνεδριάζει η διϋπουργική επιτροπή για την ολυμπιακή προετοιμασία.
  • [04] Δηλώσεις Βερελή για προαστιακό σιδηρόδρομο
  • [05] Συνεχίζει ο Αραφάτ να είναι αποκλεισμένος στο γραφείο του.
  • [06] Ο Αραφάτ κοινοποίησε την ευγνωμοσύνη του για μήνυμα Σημίτη.
  • [07] Κριτική Σημίτη στη ΝΔ.
  • [08] Συνεδριάζει σήμερα η διυπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα.
  • [09] Συναντήσεις Μπακογιάννη με βουλευτές ΝΔ.

  • [01] Στις φλόγες η Μέση Ανατολή-Ανίσχυρη η διπλωματία

    02/04/2002 13:34:09

    Στο κενό πέφτουν οι διπλωματικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για αποκλιμάκωση της κρίσης στο Μεσανατολικό, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την ανακατάληψη παλαιστινιακών πόλεων της Δυτικής Οχθης.

    Ισραηλινά άρματα μάχης και ελικόπτερα βομβάρδισαν τις πρώτες πρωινές ώρες το αρχηγείο των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας στη Ραμάλα, στο οποίο σύμφωνα με το Ισραήλ, έχουν καταφύγει Παλαιστίνιοι καταζητούμενοι, για τρομοκρατικές επιθέσεις. Το κτίριο παραδόθηκε στις φλόγες, ενω σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο ισραηλινός στρατός, στην προσπάθεια του να το προσεγγίσει, χρησιμοποίησε Παλαιστίνιους, ως ανθρώπινη ασπίδα.

    Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε και στην παλαιά πόλη της Βηθλεέμ, όπου υπήρξαν ανταλλαγές πυρών με Παλαιστινίους, ενω ισραηλινά άρματα μάχης σταμάτησαν λίγες εκατοντάδες μέτρα απο την Εκκλησία της Γεννήσεως. Στην περιοχή έχουν αποκλειστεί περίπου 500 ξένοι ειρηνιστές, που έφθασαν στα παλαιστινιακά εδάφη για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει για 5η ημέρα περικυκλωμένος απο τις ισραηλινές δυνάμεις, στο κατεστραμένο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

    Σήμερα το Γιασέρ Αραφάτ, θα προσπαθήσουν να επισκεφθούν διπλωμάτες απο τις 15 χώρες μέλη της ΕΕ, ενω ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε την αποστολή διεθνών παρατηρητών στη Μέση Ανατολή. Ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Σιμόν Πέρες μιλώντας σήμερα σε ραδιοσταθμό δήλωσε οτι η στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Οχθη θα διαρκέσει αρκέτες εβδομάδες.

    Ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κάλεσε σήμερα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, να εργαστούν ''όχι μόνο συλλογικά αλλά και κατ'ιδίαν'' για την εφαρμογή του ψηφίσματος 1402, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή.

    Στο Κάϊρο συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως ο Αραβικός Σύνδεσμος, ενώ Ιράκ και Ιράν ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί το πετρέλαιο ως όπλο εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, κάτι το οποίο απέκλεισε ο ΟΠΕΚ. Σημειώνεται οτι χθές η τιμή του ''μαύρου χρυσού'' στην αγορά της Νέας Υόρκης, ξεπέρασε τα 27 δολάρια το βαρέλι, από 16 που ήταν το Νοέμβριο, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στη διεθνή οικονομική κοινότητα. Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα βρίσκεται σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, καθώς και άλλους Αιγύπτιους αξιωματούχους.

    [02] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σημίτη στο "Παίδων"

    02/04/2002 13:34:02

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαϊα Κυριακού, πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας-Πρόνοιας.

    Ο κ.Σημίτης επισκέφθηκε θαλάμους των ασθενών και άλλους εργασιακούς χώρους των νοσοκομείων και συνομίλησε με ασθενείς, γιατρούς και εργαζόμενους.

    Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανέφεραν στον πρωθυπουργό ότι παρατηρείται μεγάλη έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και να ταλαιπωρούνται οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η βασική υποχρέωση της πολιτείας αποτελεί η μέριμνα για όσο το δυνατόν αρτιότερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας.Πρόσθεσε ότι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών αυτών εντάσσεται στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

    [03] Συνεδριάζει η διϋπουργική επιτροπή για την ολυμπιακή προετοιμασία.

    02/04/2002 13:33:56

    Συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη η διυπουργική επιτροπή, η οποία ασχολείται με την προετοιμασία των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004.

    Απόψε φθάνει στην Αθήνα κλιμάκιο της ΔΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής Ντένις Οσβαλντ για τον καθιερωμένο έλεγχο της ολυμπιακής προετοιμασίας.

    Στην ατζέντα της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονται εκτός από τα κατασκευαστικά και μια σειρά θεμάτων που αφορούν στα άυλα έργα αρμοδιότητας της οργανωτικής επιτροπής.

    [04] Δηλώσεις Βερελή για προαστιακό σιδηρόδρομο

    02/04/2002 13:33:48

    Τη βεβαιότητα ότι ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα είναι έτοιμος την Ανοιξη του 2004, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα ηλεκτροκινούμενος, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα εργοτάξια κατά μήκος της Αττικής Οδού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη χωματουργικές εργασίες.

    Στην παρούσα φάση εκτελούνται έργα μήκους 32 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι το σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

    Το τμήμα αυτό θα έχει 10 σταθμούς και θα συνδέει το αεροδρόμιο με την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η πρώτη φάση της εργολαβίας δηλαδή οι χωματουργικές εργασίες, θα ολοκληρωθούν σε πέντε μήνες και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι εργασίες για το στρώσιμο των σιδηροτροχιών και του έργου ηλεκτροκίνησης.

    Ο κ. Βερελής δήλωσε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να παραδοθούν έγκαιρα τα ηλεκτροκινούμενα τρένα που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    [05] Συνεχίζει ο Αραφάτ να είναι αποκλεισμένος στο γραφείο του.

    02/04/2002 07:50:26

  • Περικυκλωμένος στο κατεστραμένο αρχηγείο του στη Ραμάλα απο ισχυρές δυνάμεις του στρατού εξακολουθεί και παραμένει ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ, ενω το Τελ Αβίβ συνεχίζει την κλιμάκωση των στρατιωτικών του επιχειρήσεων.

    [06] Ο Αραφάτ κοινοποίησε την ευγνωμοσύνη του για μήνυμα Σημίτη.

    02/04/2002 07:50:20

  • Την ευγνωμοσύνη του προς τον Ελληνα πρωθυπουργό για το μήνυμά του, κοινοποίησε ο Γιάσερ Αραφάτ, με την ελπίδα η φωνή του θα εισακουστεί και από τη λοιπή διεθνή κοινότητα. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα ο κύκλος αίματος. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με τον πρεσβευτή του Ισραήλ Νταβίντ Σασόν, ο οποίος χαρακτήρισε αστεία τα σενάρια περί απομάκρυνσης του Γιασερ Αραφάτ σε τρίτη χώρα.

    [07] Κριτική Σημίτη στη ΝΔ.

    02/04/2002 07:50:14

  • Κριτική στη ΝΔ άσκησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των Ιονίων Νήσων ενόψει και της επισκέψεώς του στη Ζάκυνθο και την Κεφαληνία στα τέλη της εβδομάδας.

    [08] Συνεδριάζει σήμερα η διυπουργική επιτροπή για την Ολυμπιάδα.

    02/04/2002 07:50:07

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή που θα ασχοληθεί με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αύριο αναμένεται στην Αθήνα το κλιμάκιο της ΔΟΕ υπό τον Ντένις Οσβαλντ.

    [09] Συναντήσεις Μπακογιάννη με βουλευτές ΝΔ.

    02/04/2002 07:50:00

  • Με βασικό στόχο να σταλεί μήνυμα συμπόρευσης και ενότητας οι βουλευτές της ΝΔ στην Α΄Αθηνών συναντήθηκαν το μεσημέρι με την υποψήφια για τη δημαρχία της Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 April 2002 - 12:30:22 UTC