Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανατίναξαν εκκλησάκι στην Ανάβυσσο Αττικής.
  • [02] Δέκα χρόνια από το θάνατο του Μανόλη Ανδρόνικου.
  • [03] Β.Παπανδρέου-Περιοδεία στα μεγάλα έργα της Δυτικής Ελλάδας.
  • [04] Περιοδεία Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία-Σκληρή κριτική στην
  • [05] Στο Κιλελέρ μεταφέρεται η κόντρα αγροτών-υπουργείου.
  • [06] Η θερινή ώρα έρχεται - ο χειμώνας... συνεχίζεται.
  • [07] Ελληνες βουλευτές ζητούν έναρξη του διαλόγου για το Μεσανατολικό.

  • [01] Ανατίναξαν εκκλησάκι στην Ανάβυσσο Αττικής.

    30/03/2002 19:31:56

    Σημαντικές ζημιές σε τοιχογραφίες και σπάνιες εικόνες, προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στο ναό του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο Αττικής. Το εκκλησάκι που θεωρείται σύμβολο για τους ναυτικούς στην περιοχή και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ιερόσυλοι τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας. Τα ακριβή αίτια της έκρηξης θα διαπιστωθούν από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, η οποία κάνει αυτοψία στο χώρο.

    [02] Δέκα χρόνια από το θάνατο του Μανόλη Ανδρόνικου.

    30/03/2002 19:28:27

    Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το θάνατο του Mανόλη Aνδρόνικου και στη Bεργίνα, την περιοχή που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό με την ανακάλυψη των μακεδονικών βασιλικών τάφων, μαθητές, συνεργάτες του και εκπρόσωποι της πολιτείας τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου αυτού αρχαιολόγου. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η σύζυγος του Mανόλη Aνδρόνικου, Oλυ, οι υπουργοί, Πολιτισμού Eυάγγελος Bενιζέλος και Δημόσιας Tάξης Mιχάλης Xρυσοχοϊδης, ο πρύτανης του Aριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Mιχάλης Παπαδόπουλος, συνεργάτες και μαθητές του διάσημου αρχαιολόγου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

    [03] Β.Παπανδρέου-Περιοδεία στα μεγάλα έργα της Δυτικής Ελλάδας.

    30/03/2002 19:28:20

    Περιοδεία στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Η κ. Βάσω Παπανδρέου μετέβη αρχικά στο εργοτάξιο της κοινοπραξίας ''Γέφυρα'' στο Αντίρριο όπου με πλωτό σκάφος της εταιρίας επισκέφθηκε τον ένα από τους τρεις πυλώνες που βρίσκονται ήδη στη θάλασσα, ενώ ο τέταρτος ετοιμάζεται σε ξηρά δεξαμενή. Ακολούθως η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μετέβη αρχικά με ελικόπτερο και μετά οδικά και επιθεώρησε τα εκτελούμενα έργα της μεγάλης Περιμετρικής οδού της Πάτρας, έργο το οποίο, όπως είπε, θα διευκολύνει τη ζωή των πολιτών αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα.

    [04] Περιοδεία Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία-Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

    30/03/2002 19:26:11

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τις καθυστερήσεις σε έργα άσκησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής στη διάρκεια περιοδείας του στο Κεφαλόβρυσο Αγρινίου. Ο κ. Καραμανλής, που επισκέφθηκε τα έργα παράκαμψης του δυτικού οδικού άξονα της περίφημης Ιόνιας Οδού διαπίστωσε πολύ αργούς ρυθμούς και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό προς τους πολίτες. Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους Δήμους Αιτωλικού, Θεστιέων, Παραβόλα και Αμφιλοχίας και θα παραστεί σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αγρινίου.

    [05] Στο Κιλελέρ μεταφέρεται η κόντρα αγροτών-υπουργείου.

    30/03/2002 19:26:04

    Στο Κιλελέρ μεταφέρεται πλέον η κόντρα υπουργείου Γεωργίας και αγροτών. Όπως ανακοινώθηκε αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Κιλελέρ, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο ξεσηκωμού των αγροτών, πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μάλιστα οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον υπουργό γεωργίας να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κιλελέρ.

    [06] Η θερινή ώρα έρχεται - ο χειμώνας... συνεχίζεται.

    30/03/2002 19:25:58

    Η θερινή ώρα μπαίνει ξανά από τα ξημερώματα της Κυριακής στη ζωή μας και θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Ετσι στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 4. Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή και το θερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία από Δευτέρα έως Παρασκευή θα λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ και το Σάββατο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    [07] Ελληνες βουλευτές ζητούν έναρξη του διαλόγου για το Μεσανατολικό.

    30/03/2002 19:21:12

    Η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στην Αθήνα. Ομάδα βουλευτών όλων των κομμάτων, βρήκε κλειστή την ισραηλινή πρεσβεία, όπου μετέβησαν προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμά τους. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του πρεσβευτή Νταβίντ Σασόν η προσβεία είναι κλειστή εξαιτίας του εορτασμού του Εβραϊκού Πάσχα. Τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη, ζητούν την άμεση αποχώρησή τους και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 March 2002 - 21:30:19 UTC