Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού απο παλαιστινιακές περιοχές ζητεί
  • [02] Τροχαίο-4 νεκροί.
  • [03] Εκρηξη σε εκκλησάκι στην Ανάβυσσο.
  • [04] Στην Πάτρα η Βάσω Παπανδρέου
  • [05] Αποκλεισμένος στο αρχηγείο του ο Αραφάτ.

  • [01] Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού απο παλαιστινιακές περιοχές ζητεί ο ΟΗΕ

    30/03/2002 12:22:07

    Με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε σήμερα σχέδιο απόφασης, με το οποίο ζητείται η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Ραμάλα και άλλες παλαιστινιακές πόλεις, σε μια ύστατη προσπάθεια για αποκλιμάκωση της κρίσης στο Μεσανατολικό.

    Το σχέδιο, που προτάθηκε από το Νορβηγό πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητεί από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να προχωρήσουν σε μια ουσιαστική κατάπαυση του πυρός και παράλληλα οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ρίξει όλο το βάρος της στις κοινές προσπάθειες με τις ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων πριν αυτή φθάσει σε ''σημείο χωρίς επιστροφή''.

    Στο μεταξύ, υπό καθεστώς πολιορκίας από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περίβολο του αρχηγείου του στη Ραμάλα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Παλαιστινιακής Ασφάλειας, ο ηγέτης των Παλαιστινίων είναι σώος και αβλαβής, ενώ τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής εισβολής των ισραηλινών δυνάμεων.

    Πυρά από μυδραλιοβόλα όπλα ακούστηκαν το πρωί στο κέντρο της Ραμάλα, ενώ ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν στη διάρκεια της νύχτας στην αυτόνομη παλαιστινιακή περιοχή Μπέιτ Τζάλα, στα νότια της Δυτικής Οχθης.

    [02] Τροχαίο-4 νεκροί.

    30/03/2002 12:19:48

    Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν το ΙΧ επιβατικό στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στο ύψος της 26ης στάσης στη λεωφόρο Φυλής στα Ανω Λιόσια.

    Πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος Παναγιώτη Χρυσάφη, 47 ετών, μία γυναίκα υπήκοο Βουλγαρίας υπο τα στοιχεία Τοτσέβα Μίμα και άλλο ένα ζευγάρι αγνώστων στοιχείων.

    Ερευνες για τη διακρίβωση των στοιχείων των θυμάτων διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας Αττικής.

    [03] Εκρηξη σε εκκλησάκι στην Ανάβυσσο.

    30/03/2002 12:19:40

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στο ναό του Αγίου Νικολάου στο 49ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, στην Ανάβυσσο.

    Το εκκλησάκι που θεωρείται σύμβολο για τους ναυτικούς στην περιοχή, είχε σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, σπάνιες τοιχογραφίες και εικόνες ενω από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο εσωτερικό του ναού.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, επειδή δεν υπήρχε κάποια συσκευή που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη από ατύχημα, πιθανολογείται ότι οι ιεροσύλοι τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας στο εσωτερικό του ναού για να το καταστρέψουν, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

    Τα ακριβή αίτια της έκρηξης θα διαπιστωθούν από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, η οποία κάνει αυτοψία στο χώρο.

    [04] Στην Πάτρα η Βάσω Παπανδρέου

    30/03/2002 08:27:00

    Τα μεγάλα έργα ζεύξης του Ρίου - Αντιρρίου και την Περιμετρική Οδό και το Λιμάνι στην Πάτρα θα επισκεφθεί σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    Μετά την επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Νίκου Μπελιβάνη, του Νομάρχη Αχαϊας, κ. Σερέτη, του Δημάρχου Πατρέων Ευάγγελου Φλωράτου και του προέδρου της ΤΕΔΚ Θάνου Καρπή.

    [05] Αποκλεισμένος στο αρχηγείο του ο Αραφάτ.

    30/03/2002 08:26:53

    Σχέδιο απόφασης, με το οποίο θα ζητείται ο άμεσος τερματισμός των εχθροπραξιών και η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Ραμάλα, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα απο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε χθές εκτάκτως, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Κόφι Αναν, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της συνόδου, απηύθυνε έκκληση προς το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση εναντίον του κτιρίου της Παλαιστινιακής Αρχής, ενω κατήγγειλε παράλληλα και τις επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστίνιων καμικάζι εναντίον Ισραηλινών πολιτών στη Νετάνια και την Ιερουσαλήμ.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ μιλώντας χθές στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN καταδίκασε ''τις τρομοκρατικές ενέργειες'' στη Μέση Ανατολή, ενώ τόνισε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ''δεν θα βλάψει τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ''. Ο κ. Πάουελ ζήτησε επίσης από την Παλαιστινιακή αρχή να ενεργήσει εναντίον αυτών που ευθύνονται για τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ και κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, να σκεφτεί σοβαρά τις συνέπειες που θα έχει η ισραηλινή επιχείρηση στη Ραμάλα.

    Στο μεταξύ η ένταση των μαχών στον περίβολο του αρχηγείου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα, μειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο κατα διαστήματα ακούγονταν σποραδικά πυρά.

    Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, ο ισραηλινός στρατός ήλεγχε το βράδυ το σύνολο των κτιρίων του συγκροτήματος, εκτός από ένα τριώροφο διαμέρισμα όπου βρίσκεται ο Αραφάτ, οι συνεργάτες του και οι φρουροί του.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής ασφάλειας, ο παλαιστίνιος πρόεδρος, είναι σώος και αβλαβής, ενω τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων.

    Ισραηλινά άρματα μάχης εισήλθαν τη νύκτα και στην αυτόνομη παλαιστινιακή περιοχή Μπέιτ Τζάλα, στα νότια της Δυτικής Όχθης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν επιθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 March 2002 - 12:30:13 UTC