Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πρόσκληση" Ρέππα για το ασφαλιστικό
  • [02] Επίσημη επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία
  • [03] Παράνομη η απεργία στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.
  • [04] Στην Αθήνα αύριο οι αγρότες.
  • [05] ΟΣΠΑ-Στάσεις εργασίας.
  • [06] Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ
  • [07] Συνέντευξη Ν. Χριστοδουλάκη
  • [08] Κακλαμάνης-Διάσκεψη προέδρων κοινοβουλίων-Τίρανα
  • [09] Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [10] Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων

  • [01] "Πρόσκληση" Ρέππα για το ασφαλιστικό

    04/03/2002 13:32:25

    Πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους, για επίσημη έναρξη των συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, απηύθυνε το πρωί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας. Αύριο η ηγεσία του υπουργείου θα συναντηθεί διαδοχικά στις 10 το πρωί με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στη 1 με την ΑΔΕΔΥ και στις 6 το απόγευμα με το προεδρείο των εργοδοτικών οργανώσεων. Στην επιστολή-πρόσκληση γίνεται λόγος για αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων στο ασφαλιστικό και δηλώνεται η πρόθεση να ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις όλων των κοινωνικών εταίρων. Οι θέσεις και οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αναμένεται οτι θα δοθούν αύριο.

    [02] Επίσημη επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία

    04/03/2002 13:32:18

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Τόκιο, συναντήθηκε με τον Ιαπωνα ομόλογό του κ. Κοϊζούμι και συμφώνησαν να ενισχύσουν τις σχέσεις των δυο χωρών στον τομέα της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού. Οπως δήλωσε ο κ. Σημίτης, οι συζητήσεις αφορούσαν θέματα τόσο διμερούς ενδιαφέροντος οσο και για τη συνεργασία μεταξύ Ιαπωνίας και ΕΕ την προεδρία της οποίας θα ασκήσει το πρώτο εξάμηνο του 2003 η χώρα μας. Αναφορικά με την οικονομική συνεργασία, το σημαντικότερο στοιχείο των συνομιλιών αφορούσε την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και τον τουρισμό, καθώς η Ιαπωνία έχει οικονομικό ενδιαφέρον όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια. Ο κ. Κοϊζούμι έδειξε στις συνομιλίες με τον κ. Σημίτη οτι η Ιαπωνία θεωρεί την Ελλάδα ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια. Στη συνάντηση των δυο πρωθυπουργών συζητήθηκαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εξετάστηκαν επίσης οι εξελίξεις στα Βαλκάνια. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης και η σύζυγός του έγιναν δεκτοί απο το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας. Ο κ. Σημίτης μετέφερε στον αυτοκράτορα Ακιχίτο πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας για να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενω ο ίδιος προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα μας τον Ιάπωνα ομόλογό του.

    [03] Παράνομη η απεργία στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

    04/03/2002 13:32:12

    Παράνομη κρίθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο η απεργία που ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και αυξήσεις των μισθών τους. Το δικαστήριο στο σκεπτικό του επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας. Το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το αμαξοστάσιο στην Ιερά Οδό προς το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Πειραιώς, όπου και ζήτησαν να συναντηθούν με τον υφυπουργό Λάμπρο Παπαδήμα χωρίς να γίνουν δεκτοί

    [04] Στην Αθήνα αύριο οι αγρότες.

    04/03/2002 13:32:05

  • Αγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα. Στη συνέχεια αγρότες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ Γιάννης Πίττας, η αυριανή κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς τα μηνύματα που έρχονται απο την ύπαιθρο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το πλήθος των αγροτών που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

    [05] ΟΣΠΑ-Στάσεις εργασίας.

    04/03/2002 13:31:59

  • Δυο τρίωρες στάσεις εργασίας απο τις 9 το πρωί εως τις 12 το μεσημέρι και απο τις 6 το απόγευμα εως τις 9 το βράδυ έχει εξαγγείλει για αύριο η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας. Με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ολυμπιακής που προωθεί η κυβέρνηση.

    [06] Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ

    04/03/2002 07:47:34

    Το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η κυρία Παπανδρέου. Το κύριο θέμα που αναμένεται να συζητηθεί είναι η πρόταση για έγκριση του πρωτοκόλλου του Κυότο για τις κλιματικές αλλαγές.

    [07] Συνέντευξη Ν. Χριστοδουλάκη

    04/03/2002 07:47:28

    Την ανησυχία του διατυπώνει ο υπουργός Οικονομίας-Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην οικονομία η διαιώνιση της σημερινής νοσηρής ατμόσφαιρας.

    [08] Κακλαμάνης-Διάσκεψη προέδρων κοινοβουλίων-Τίρανα

    04/03/2002 07:47:22

    Στα Τίρανα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για να πάρει μέρος στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    [09] Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    04/03/2002 07:47:16

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναμένεται σήμερα στις ΗΠΑ όπου θα πραγματοποιήσει εξαήμερη επίσκεψη με αφορμή την 80η επέτειο της ελληνικής ορθοδόξου αρχιεπισκοπής Αμερικής.

    [10] Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων

    04/03/2002 07:47:08

    Ολοκληρώνεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των εκλογών σε περίπου 8 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Στην Αθήνα σκληρή μάχη δίνουν οι Αντώνης Ρουπακιώτης και Δημήτρης Παξινός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 March 2002 - 12:30:18 UTC