Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Καραμανλή στην "Αυγή".
  • [02] Καθηγητής της Κρήτης παρενοχλούσε φοιτήτριες.
  • [03] Σημαντικές συνομιλίες Σημίτη στην Ιαπωνία.
  • [04] Συνέντευξη Μπακογιάννη-Δήμαρχος τετραετίας.
  • [05] Χριστόδουλος για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας.

  • [01] Συνέντευξη Καραμανλή στην "Αυγή".

    03/03/2002 21:21:41

    Δεν βλέπει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Αυγή". Ασκεί οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα της διαπλοκής και συμφωνεί με την πρόταση του κ. Κωνσταντόπουλου για το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών. Ο κ. Καραμανλής αποκλείει κάθε συζήτηση για αλλαγή του σημερινού εκλογικού νόμου, ενώ εκφράζει το σεβασμό και την εκτίμησή του προς την Αριστερά και τους αγωνιστές της. Πάντως η Ντόρα Μπακογιάννη δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές με ηρωική, όπως σημειώνει, έξοδο του Κώστα Σημίτη.

    [02] Καθηγητής της Κρήτης παρενοχλούσε φοιτήτριες.

    03/03/2002 21:21:35

    Σοκ στη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστήμιου Κρήτης, αλλά και σ' ολόκληρο το νησί, έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες φοιτητριών ότι καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας τις παρενοχλούσε σεξουαλικά, εκβιάζοντας με καλό ή κακό βαθμό. Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μη διστάσουν να κατονομάσουν πρόσωπα και καταστάσεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου.

    [03] Σημαντικές συνομιλίες Σημίτη στην Ιαπωνία.

    03/03/2002 21:21:29

    Σημαντικές συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Ιαπωνίας αρχίζει από αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Τόκιο, για εξαήμερη επίσκεψη, την πρώτη έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Η ελληνική πλευρά αποδίδει βαρύνουσα σημασία στην επίσκεψη αυτή δεδομένου του ειδικού οικονομικού βάρους της χώρας αλλά και του πολιτικού της βάρους, καθώς αποτελεί μέλος της ομάδας του G7. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών που έχουν ενδιαφέρον οικονομικής συνεργασίας με ιάπωνες συναδέλφους τους.

    [04] Συνέντευξη Μπακογιάννη-Δήμαρχος τετραετίας.

    03/03/2002 21:21:22

    Δεδομένο θεωρεί η Ντόρα Μπακογιάννη ότι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων θα εξαντλήσει την τετραετία στη θέση του. Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", προσθέτει ότι έχει συζητήσει το θέμα της υποψηφιότητάς της με τον κ. Καραμανλή και έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Από τις απαντήσεις της κ. Μπακογιάννη συμπεραίνεται ότι θα είναι υποψήφια για το Δήμο της Αθήνας.

    [05] Χριστόδουλος για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας.

    03/03/2002 21:21:16

    Τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, καυτηρίασε στο κηρυγμά του, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Αθήνα, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, με αφοφμή την Κυριακή του Ασώτου. Ο τόπος πνίγηκε στα σκάνδαλα και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποδείξει πλέον ότι το νόμο και το θέλημα του Θεού, τα έχουν απολακτίσει, τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, ο οποίος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου, στον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, για τη μεγάλη κοινωνική δράση, καθώς έχει οργανώσει συσσίτια για τους απόρους, φροντιστήρια για παιδιά, ομάδες άθλησης και εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 March 2002 - 21:30:11 UTC