Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλαδική απεργία της ΟΛΜΕ
  • [02] Ποινική δίωξη για θάνατο κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [03] Αρχισαν οι εργασίες του 5ου συνέδριου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • [04] Επιταχύνεται η ενοποίηση ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ
  • [05] Ξεκινούν στο Σολτ Λέικ των ΗΠΑ οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [06] Απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί στις 11/2
  • [07] Αύριο η απόφαση για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων
  • [08] Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.

  • [01] Πανελλαδική απεργία της ΟΛΜΕ

    08/02/2002 21:23:58

    Κλειστά παρέμειναν τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των καθηγητών, οι οποίοι ζητούν αύξηση 25% στις μηνιαίες αποδοχές τους, καθώς και την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την αξιολόγησή τους. Κλειστά παραμένουν για 3η εβδομάδα πέντε ΤΕΙ σε όλη την χώρα, οι καθηγητές των οποίων αντιδρούν στον τρόπο ανωτατοποίησης των Ιδρυμάτων, ενώ ορατός διαγράφεται ο κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος.

    [02] Ποινική δίωξη για θάνατο κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού

    08/02/2002 21:23:51

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά κατά των δύο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, Χριστοδούλου και Πήτερ Σέντομ, οι οποίοι φέρεται ότι δολοφόνησαν μέσα στο κελί του πρώτου, τον 33χρονο αλβανό υπήκοο Πάππα Κωνσταντίν, ο οποίος είχε μεταφερθεί στις φυλακές την Τρίτη, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για ληστείες και κλοπές. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 33χρονος Αλβανός ήταν πρώην συνεργάτης του Κώστα Πάσσαρη.

    [03] Αρχισαν οι εργασίες του 5ου συνέδριου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    08/02/2002 21:23:45

    Ενότητα στο εσωτερικό και μέτωπο με τη συντήρηση, ζήτησε από τα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο 5ο συνέδριό της,

    οι εργασίες του οποίου άρχισαν σήμερα στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Περιστερίου. Ο κ.Σημίτης είπε ότι πολλοί προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, με ένα υποκριτικό λόγο επικίνδυνης καταγγελίας. ην ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας σε πολιτικές που θα παρουσιάσουν μια νέα πολιτική και κοινωνική προοδευτική πλειοψηφία, υπογράμμισε στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης, Α.Τσοχατζόπουλος, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στην κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του στους αγρότες. Την ένθερμη επιδοκιμασία του ακροατηρίου, συνάντησε στην ομιλία του ο υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου όταν επανέλαβε οτι η μείωση της θητείας στους 12 μήνες θα γίνει πραγματικότητα σε έναν χρόνο.

    [04] Επιταχύνεται η ενοποίηση ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ

    08/02/2002 21:23:39

    Η επιτάχυνση της ενοποίησης ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, αποφασίσθηκε στη σύσκεψη των υπουργών Αμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης για θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κ.Παπαντωνίου ανέφερε οτι για το άρμα μάχης, το μέσο μεταφορικό αεροσκάφος και το σύστημα αυτοπροστασίας των F-16, οι αποφάσεις θα είναι ώριμες μέσα στους προσεχείς μήνες, ώστε να προωθηθούν στο ΚΥΣΕΑ για τις τελικές αποφάσεις.

    [05] Ξεκινούν στο Σολτ Λέικ των ΗΠΑ οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

    08/02/2002 21:23:32

    Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, αρχίζουν στις 6 τα ξημερώματα, στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ, οι 19οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Η πρώτη ομάδα που θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι η Ελληνική, με σημαιοφόρο τον 26χρονο αθλητή του σκι αντοχής, Λευτέρη Φάφαλη. Ο υπ. Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο ΑΠΕ εκτίμησε οτι τα περισσότερα μέλη της ΔΟΕ εμφανίζονται ικανοποιημένα από τη μέχρι τώρα προετοιμασία της Ελλάδας και θεωρούν οτι οι Αγώνες του 2004 θα είναι πάρα πολύ καλοί. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, σε συνέντευξή της στο CNN, τόνισε οτι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής προετοιμασίας.

    [06] Απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί στις 11/2

    08/02/2002 21:23:25

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 11 Φεβρουαρίου, ως τις 6 το πρωί της Τρίτης τα ταξί στην Αθήνα. Οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν σε νομοσχέδιο, που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και προβλέπει την αναδιοργάνωση του κλάδου, καθώς και τη δημιουργία εταιριών ταξί.

    [07] Αύριο η απόφαση για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων

    08/02/2002 21:23:19

    Η αυριανή συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών στα Τέμπη, θα κρίνει το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς οι αγρότες προειδοποιούν οτι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα. Σκληρή γλώσσα κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων, χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας οτι οι αγρότες ακολουθούν κομματικά κελεύσματα για να δημιουργήσουν κλίμα αστάθειας και πολιτικών διεργασιών. Να αναλάβει τις ευθύνες του στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, κάλεσε ο κυβ.εκπρόσωπος το ΚΚΕ. Το δικαίωμα των κινητοποιήσεων είναι θεμιτό, πρόσθεσε ο κ.Πρωτόπαπας, αλλά είναι απαράδεκτη η παρεμπόδιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της ελληνικής κοινωνίας.

    [08] Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη.

    08/02/2002 14:41:17

    Τη λήξη της πολιτικής σύγκρουσης που διέκρινε τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, επισημοποίησε ο Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του στο 5ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε κατά της "παραπληροφόρησης από ειδήσεις στημένες εντυπωσιακά", απέδωσε τις αγροτικές κινητοποιήσεις της Θεσσαλίας σε "κομματικά κελεύσματα που δεν θα περάσουν", ενώ καταφέρθηκε και κατά της "συντήρησης", υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι "το σημερινό της πρόσωπο είναι η άρνηση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 February 2002 - 21:30:17 UTC