Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγροτικές κινητοποιήσεις-Αποκλεισμός εθνικής οδού.
  • [02] ΝΔ -Σύσκεψη-Διαφθορά-Καραμανλής.
  • [03] Σύσκεψη για αμυντική βιομηχανία.
  • [04] Αθήνα-Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών.
  • [05] Ληστεία στα διόδια.
  • [06] Κορυδαλλός-Βρέθηκε απαγχονισμένος κρατούμενος.
  • [07] Ολυμπιάδα 2004-Παπανδρέου-Αγγελοπούλου.
  • [08] Βουλή-Σημίτης-Διαφθορά.
  • [09] Ερευνες για αγνοούμενο ναυτικό.
  • [10] Εληξε η απεργία των δημοσιογράφων.
  • [11] Βουλή-"Ωρα του Πρωθυπουργού"- Διαφθορά.
  • [12] Αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • [13] Κλειστά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.
  • [14] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [15] Ομιλία Σημίτη στο Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
  • [16] Προσυνέδριο Συνασπισμού.
  • [17] Ελληνική αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα.
  • [18] Βουλή - Θα κατατεθεί νομοσχέδιο για θέματα ενέργειας.
  • [19] Ατυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών ΕΕ.
  • [20] Επίσκεψη Τόμας Μίλερ στη Θράκη.
  • [21] Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς.

  • [01] Αγροτικές κινητοποιήσεις-Αποκλεισμός εθνικής οδού.

    08/02/2002 13:57:17

    Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη, καθώς οι αγρότες υλοποιώντας απόφαση που έλαβαν σε χθεσινοβραδυνή τους σύσκεψη, αποφάσισαν σήμερα να αποκλείσουν τα Τέμπη απο τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ.

    Η κυκλοφορία γίνεται με εκτροπή απο το ύψος της Γυρτώνης και μέσω Ελασσόνας, αλλά παρ'όλα αυτά οι κινούμενοι προς Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, διότι υπάρχει και δεύτερο μπλόκο στα Μάλγαρα.

    [02] ΝΔ -Σύσκεψη-Διαφθορά-Καραμανλής.

    08/02/2002 13:55:48

    Για φαινόμενα σήψης και παρακμής που προκύπτουν απο την ανεξέλεγκτη και παράνομη δράση οργανωμένων συμφερόντων και απο τη διαφθορά που διαβρώνει τη δημόσια διοίκηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μετά απο σύσκεψη με τον τομέα Δικαιοσύνης του κόμματός του. Ο κ.Καραμανλής καταλόγισε στην κυβέρνηση βαρύτατες ευθύνες σημειώνοντας πως βασική αιτία για την εξάπλωση της διαφθοράς είναι η εισβολή του κομματισμού που ποδοπάτησε κάθε έννοια ιεραρχίας, αξιοκρατίας και αξιολόγησης στη δημόσια διοίκηση.

    [03] Σύσκεψη για αμυντική βιομηχανία.

    08/02/2002 13:25:44

    Θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συζήτησαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου,Εθνικής Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, με στόχο την περαιτέρω ελληνοποίηση των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους ώστε να αποκτήσουν και πελάτες απο το εξωτερικό. Στη σύσκεψη,οπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαντωνίου, αποφασίστηκε η επιτάχυνση της ενοποίησης ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ.

    [04] Αθήνα-Εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών.

    08/02/2002 13:01:17

    Τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί απο γκαζάκια εξερράγησαν τη νύχτα σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κυψέλλη και σε δύο τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στο Γαλάτσι και τα Εξάρχεια. Και στις τρείς επιθέσεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

    [05] Ληστεία στα διόδια.

    08/02/2002 12:57:23

    Ξαναχτύπησε τη νύχτα ο ληστής των διοδίων. Λήστεψε υπαλλήλους στα διόδια του Σχηματαρίου και Πελασγίας στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται οτι ο δράστης έχει ληστέψει έξι φορές τα διόδια στην εθνική οδό.

    [06] Κορυδαλλός-Βρέθηκε απαγχονισμένος κρατούμενος.

    08/02/2002 12:54:58

    Απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε ο 34χρονος Αλβανός υπήκοος Πάππα Κονσταντίν, ο οποίος θεωρείτο στενός συνεργάτης του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη. Το θύμα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.

    [07] Ολυμπιάδα 2004-Παπανδρέου-Αγγελοπούλου.

    08/02/2002 12:53:47

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου, μιλώντας στο ΑΠΕ, εκτίμησε οτι τα περισσότερα μέλη της ΔΟΕ εμφανίζονται ικανοποιημένα απο τη μέχρι τώρα προετοιμασία της Ελλάδας και θεωρούν οτι οι Αγώνες του 2004 θα είναι πάρα πολύ καλοί. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε επαφές στο Σολτ Λέικ Σίτι με "Αθανάτους", εκτίμησε οτι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αθήνα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες πόλεις στο παρελθόν που είχαν οργανώσει Ολυμπιάδες. Εξάλλου, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" Γ.Αγγελοπούλου, σε συνέντευξή της στο CNN τόνισε οτι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής προετοιμασίας.

    [08] Βουλή-Σημίτης-Διαφθορά.

    08/02/2002 12:51:07

    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τα φαινόμενα της διαφθοράς και να εξαλείψει τις παράνομες δραστηριότητες στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δήλωσε το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλου για τον παράνομο τζόγο. Ο κ.Σημίτης τόνισε οτι τα τυχερά παιχνίδια δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν και θα περιοριστούν τα νόμιμα. Ανέφερε οτι σύντομα θα προωθηθεί στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για ελέγχους. Επισήμανε οτι το πολιτικό σύστημα ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται και έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει και να επιβάλει το νόμο για το συμφέρον του λαού.

    [09] Ερευνες για αγνοούμενο ναυτικό.

    08/02/2002 12:46:16

    Εκτεταμένες έρευνες γίνονται στο Ιόνιο και κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάτρας και Λευκάδας, προκειμένου να βρεθεί ο 50χρονος μάγειρας του δεξαμενόπλοιου "Βασίλειος 6", ο οποίος αγνοείται απο χθες το πρωί. Το δεξαμενόπλοιο είχε ξεκινήσει απο τον Πειραιά γεμάτο καύσιμα, με προορισμό την Αμφιλοχία και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο μάγειρας χάθηκε, ενώ το πλοίο έπλεε στα ανοιχτά της Λευκάδας.

    [10] Εληξε η απεργία των δημοσιογράφων.

    08/02/2002 07:30:09

    Εληξε στις 6 τα ξημερώματα η 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που είχε αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Επίκεντρο της κινητοποίησης ήταν η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων με σεβασμό στις αρχές δεοντολογίας, οι συνθήκες εργασίας και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

    [11] Βουλή-"Ωρα του Πρωθυπουργού"- Διαφθορά.

    08/02/2002 07:30:02

    Η μάστιγα της διαφθοράς θα συζητηθεί σήμερα στο Κοινοβούλιο. Στην καθιερωμένη "Ωρα του Πρωθυπουργού" κατά την πρωινή συνεδρίαση ο κ. Σημίτης θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση γαι το θέμα του προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου. Απόφαση της κυβέρνησης είναι η ενίσυχη των διαδικασιών πρόληψης και των διωκτικών μηχανισμών εναντίον της διαφθοράς αλλά και η με ταχεία διαδικασία αλλαγή της νομοθεσίας εφόσον κριθεί απαραίτητο.

    [12] Αγροτικές κινητοποιήσεις.

    08/02/2002 07:29:56

    Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ακόμη και με κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση με τρακτέρ μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της χώρας στην πρόσφατη συνεδρίασή τους στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στα Τέμπη θα εκτιμήσουν την κατάσταση και την περαιτέρω στάση τους. Στο μεταξύ, αγρότες έκλειναν με τα τρακτέρ τους περιοδικά πολλά σημεία των εθνικών οδών χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια.

    [13] Κλειστά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

    08/02/2002 07:29:50

    Κλειστά θα είναι σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ολόκληρης της χώρας, καθώς οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Παράλληλα, απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι καθηγητές των ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Λάρισας, που αντιδρούν στον τρόπο ανωτατοποίησης των Ιδρυμάτων.

    [14] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ.

    08/02/2002 07:29:43

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα ιατρεία και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ στο πλαίσιο πενθήμερης απεργίας που πραγματοποιούν οι γιατροί του Ιδρύματος. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, ο προσδιορισμός μισθολογικών κλιμακίων, η χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης και το ιατρικό βαθμολόγιο.

    [15] Ομιλία Σημίτη στο Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

    08/02/2002 07:29:37

    Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το 5ο συνέδριο Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Περιστερίου. Οι εργασίες του συνεδρίου, θα λήξουν την Κυριακή με την εκλογή 51 τακτικών και 15 αναπληρωματικών μελών του Κεντρικού Συμβουλίου και από τα όργανα θα εκλεγεί ο Γραμματέας της Νεολαίας.

    [16] Προσυνέδριο Συνασπισμού.

    08/02/2002 07:29:31

    Αρχίζει σήμερα το διήμερο προσυνέδριο του Συνασπισμού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα η "Αριστερά για την Ευρώπη". Τις εργασίες του προσυνεδρίου θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [17] Ελληνική αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα.

    08/02/2002 07:29:24

    Επιστολές του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου για την προώθηση της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ενόψει των χειμερικών Ολυμπιακών Αγώνων του Σώλτ Λέϊκ Σίτι θα μεταφέρουν στο Ισραήλ και στην Παλαιστιακή Αρχή ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Δόλλης και η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Καραμάνου.

    [18] Βουλή - Θα κατατεθεί νομοσχέδιο για θέματα ενέργειας.

    08/02/2002 07:29:18

    Νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει θέματα ενέργειας θα καταθέσει τον επόμενο μήνα στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. Οπως είπε ο υπουργός ενημερώνοντας τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η πολιτική της κυβέρνησης είναι να απελευθερώσει νωρίτερα και την αγορά του φυσικού αερίου, ώστε να διαμορφωθούν "πραγματικά" οι όροι του ανταγωνισμού.

    [19] Ατυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών ΕΕ.

    08/02/2002 07:29:12

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης βρίσκεται στην Ισπανία, όπου πραγματοποιείται το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης περιλαμβάνει συζήτηση για τα δυτικά Βαλκάνια, το θέμα της διεύρυνσης και το κοινό χρηματοδοτικό πλαίσιο 2004-2006 και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    [20] Επίσκεψη Τόμας Μίλερ στη Θράκη.

    08/02/2002 07:29:05

    Διήμερη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί από σήμερα ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Μίλερ θα είναι η Ξάνθη, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μίλερ θα συνοδεύεται από ομάδα αμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην περιοχή.

    [21] Συνεχίζονται οι συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς.

    08/02/2002 07:28:59

    Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία η ενδέκατη συνάντηση Κληρίδη- Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών παρουσία του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο. Αναμένεται να συζητηθούν η ασφάλεια, το εδαφικό και το θέμα των περιουσιών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 February 2002 - 12:32:42 UTC