Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το βράδυ η κρίσιμη συνάντηση Μπούς-Σημίτη
  • [02] Πληγείσες περιοχές της Εύβοιας επισκέφθηκε ο Κ. Καραμανλής
  • [03] Κακοκαιρία-Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές
  • [04] Κακοκαιρία και Ευρώ, παρασύρουν τον τιμάριθμο.
  • [05] Θάνατος 80χρονου απο πυρκαγιά
  • [06] Απογραφή δικαιούχων για πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
  • [07] Νέες τιμές στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις
  • [08] Συνάντηση Κ. Σημίτη-Τζ. Μπους
  • [09] ΗΠΑ-Συνάντηση Σημίτη-Αναν
  • [10] Κακοκαιρία-Δεμένα τα πλοία
  • [11] Απεργία δασκάλων-νηπιαγωγών
  • [12] Νέα τιμολόγια ΟΤΕ
  • [13] Διόδια-Απεργία επ' αόριστον

  • [01] Το βράδυ η κρίσιμη συνάντηση Μπούς-Σημίτη

    10/01/2002 13:41:40

  • Κρίσιμη συνάντηση θα έχει το βράδυ στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Κατά τη συνάντηση αυτή αναμένεται να συζητηθούν το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το θέμα του ευρωστρατού, η ασφάλεια και οι διεθνείς εξελίξεις. Νωρίτερα, ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί διαδοχικά με τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι και τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Μετά τη συνάντησή του με τον κ.Μπους ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Χθες βράδυ, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, το θέμα της ολυμπιακής εκεχειρίας και την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Για το Κυπριακό ο κ.Ανάν εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει περίγραμμα λύσης του προβλήματος. Ο πρωθυπουργός, νωρίτερα είχε επισκεφθεί το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους στο Μανχάταν και εξέφρασε συμπαράσταση προς τον αμερικανικό λαό.

    [02] Πληγείσες περιοχές της Εύβοιας επισκέφθηκε ο Κ. Καραμανλής

    10/01/2002 13:41:33

  • Περιοχές στην Εύβοια που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συναντήθηκε με το νομάρχη και πληγέντες αγρότες. Ο κ.Καραμανλής δήλωσε ότι τα προβλήματα στο νομό είναι πολύ μεγάλα, και πρόσθεσε ότι από την κακοκαιρία φάνηκε η εγκατάλειψη του νομού και η γύμνια που υπάρχει. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες που υπήρχαν και υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να αποζημιωθούν σύντομα οι πληγέντες. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης περιοδεύει σήμερα σε πληγείσες περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθές σειρά μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η αγροτική παραγωγή και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

    [03] Κακοκαιρία-Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές

    10/01/2002 13:41:27

  • Ελαχιστοποιούνται σταδιακά τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Στην Αττική, προβλήματα με τη συγκοινωνία αντιμετωπίζουν μόνο ορισμένες περιοχές των βορειοανατολικών προαστείων, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Σήμερα, παραμένουν κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

    [04] Κακοκαιρία και Ευρώ, παρασύρουν τον τιμάριθμο.

    10/01/2002 13:41:20

  • Στο 3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον περασμένο Δεκέμβριο από 2,4% που ήταν το Νοέμβριο. Αυτό ανακοινώθηκε το μεσημέρι από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο ενδέχεται να φθάσει και το 3,5%. Στο μεταξύ χρηματικά πρόστιμα, με ταυτόχρονη παραπομπή στον εισαγγελέα, επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης σε επιχειρήσεις εστιατορίων και πάρκινγκ για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις που έκαναν με αφορμή την κυκλοφορία του ευρώ. Επίσης παραπέμφθηκαν στην επιτροπή ανταγωνισμού σειρά αρτοποιίων επειδή αύξησαν κατά 13% την τιμή του ψωμιού. Ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά και τόνισε ότι παρατηρούνται μικρές αυξήσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών και γιαυτό γίνονται εισαγωγές.

    [05] Θάνατος 80χρονου απο πυρκαγιά

    10/01/2002 13:41:14

  • Τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τη γυναίκα του στη Νίκαια στον Πειραιά, βρήκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο 80χρονος Παναγιώτης Κουμουνδούρος όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε πυρκαγιά. Ο άτυχος ηλικιωμένος υπέκυψε, ενώ η γυναίκα του κατάφερε και βγήκε από το σπίτι.

    [06] Απογραφή δικαιούχων για πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

    10/01/2002 13:41:06

  • Αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, σε όλη τη χώρα η απογραφή των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για το 2002. Στην Αττική οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να προσέρχονται στα κατά τόπους γραφεία διανομής της Εργατικής Εστίας. Σημειώνεται ότι δεν δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού όσοι έκαναν πέρισυ χρήση αυτού του θεσμού.

    [07] Νέες τιμές στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις

    10/01/2002 13:40:55

  • Πριν απο το τέλος του μήνα αναμένεται να ισχύσουν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ που εγκρίθηκαν απο την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων. Η τιμή της αστικής μονάδας μειώνεται κατά 16% και διαμορφώνεται στις 8,86 δραχμές και της υπεραστικής κατά 23%, στις 21,47 δραχμές. Τα πάγιο χρήσης τηλεφώνου αυξάνεται κατά 21% και διαμορφώνεται στις 3.400 δραχμές.

    [08] Συνάντηση Κ. Σημίτη-Τζ. Μπους

    10/01/2002 07:46:29

    Στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους στην Ουάσινγκτον, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα. Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι διεθνείς εξελίξεις. Επίσης ο κ. Σημίτης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας κυρίους Κόλιν Πάουελ και Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    [09] ΗΠΑ-Συνάντηση Σημίτη-Αναν

    10/01/2002 07:46:22

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συναντήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν και μεταξύ των δυο ανδρών συζητήθηκαν το Κυπριακό και οι διεθνείς εξελίξεις. Ο κ. Σημίτης μετέφερε την εκτίμηση του Κόφι Αναν οτι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει περίγραμμα λύσης του Κυπριακού, προσθέτοντας οτι ο γγ του ΟΗΕ πιστεύει οτι οι συνομιλίες που θα αρχίσουν ανάμεσα στις δυο πλευρές θα πρέπει να είναι εντατικές. Ακόμη ο πρωθυπουργός είχε χθες συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο βορείου και νοτίου Αμερικής, Δημήτριο.

    [10] Κακοκαιρία-Δεμένα τα πλοία

    10/01/2002 07:46:16

    Δεμένα στον Πειραιά και στη Ραφήνα παραμένουν τα ακτοπλοϊκά σκάφη, καθώς στα πελάγη επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, ενω ανοικτά είναι όλα τα πορθμεία. Η συγκοινωνία και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αλυσίδες χρειάζονται όσοι κινούνται στη βορειανατολική Αττική. Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στη βορειανατολική και δυτική Αττική, την Βοιωτία, την Εύβοια και την Κρήτη.

    [11] Απεργία δασκάλων-νηπιαγωγών

    10/01/2002 07:46:09

    Σε 24ωρη απεργία στις 15 Ιανουαρίου προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, όπως δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Νίκος Τζαβάρας, εαν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή απο τον υπουργό Παιδείας και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    [12] Νέα τιμολόγια ΟΤΕ

    10/01/2002 07:46:03

    Πριν απο το τέλος του μήνα αναμένεται να ισχύσουν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ που εγκρίθηκαν χθες απο την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων. Η τιμή της αστικής μονάδας μειώνεται κατά 16% και της υπεραστικής κατά 23%. Τα πάγιο χρήσης τηλεφώνου αυξάνεται κατά 21%. Η Επιτροπή με νεότερη απόφασή της θα καθορίσει το χρόνο εφαρμογής των νέων τιμολογίων.

    [13] Διόδια-Απεργία επ' αόριστον

    10/01/2002 07:45:57

    Ελεύθερα περνούν από τα διόδια τα αυτοκίνητα, καθώς οι συμβασιούχοι των διοδίων ξεκίνησαν χθες επ`αόριστον απεργία ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2002 - 12:30:45 UTC