Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός για τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.
  • [02] Δυσφορία Ευθυμίου για τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων.
  • [03] Τρία χρόνια φυλάκιση στη μητέρα που εξέδιδε τις δύο ανήλικες κόρες
  • [04] Συμφώνησαν σε τέσσερα θέματα Γ.Παπανδρέου και Ι.Τζεμ.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-Γεύμα Β.Παπανδρέου-Γ.Αγγελοπούλου.
  • [06] Συμφωνούν Αθήνα και Σκόπια σε σύνθετη ονομασία.
  • [07] Μετοχοποίηση ΔΕΗ-Ευρωπαϊκός ανταγωνισμός.

  • [01] Ο πρωθυπουργός για τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.

    08/11/2001 21:13:05

    Τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, έως το τέλος της τετραετίας, προσδιόρισε ο πρωθυπουργός, στη σημερινή συνεδρία της κυβερνητικής επιτροπής. Κατά τον κ. Σημίτη στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου περιλαμβάνονται η αυστηρή τήρηση των Ολυμπιακών χρονοδιαγραμμάτων, αξιοποίηση των κονδυλίων του Γ' ΚΠΣ, δημιουργία 300.000 ευκαιριών απασχόλησης, προώθηση του ασφαλιστικού με κοινωνικό διάλογο και χωρίς άγχος, προώθηση της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός του 2002, επιτυχή διεξαγωγή της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας με αιχμές την Παιδεία και την Υγεία και η επιτυχή εισαγωγή του ευρώ.

    [02] Δυσφορία Ευθυμίου για τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων.

    08/11/2001 21:12:58

    Αποφασισμένος να συνεχίσει το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για την ενέργεια των ιδιοκτητών φροντιστηρίων να προσφύγουν στην επιτροπή δεοντολογίας διαφήμισης με αφορμή τηλεοπτικό σπότ του υπουργείου. Ο κ. Ευθυμίου ανακοίνωσε επίσης ότι σε δύο χρόνια θα μπεί φρένο στις μεταγραφές ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού.

    [03] Τρία χρόνια φυλάκιση στη μητέρα που εξέδιδε τις δύο ανήλικες κόρες της.

    08/11/2001 21:12:51

    Σε φυλάκιση τριών ετών με δικαίωμα έφεσεης καταδικάστηκε απο το Αυτόφωρο η 37χρονη μητέρα απο τον Αγιο Αθανάσιο Δράμας, που κατηγορείται ότι εξέδιδε τις δύο ανήλικες κόρες της, 12 και 13 ετών, αντί αμοιβής. Το δικαστήριο αποφάσισε εξάλλου να τεθεί υπό την επιμέλεια του Δικαστηρίου Ανηλίκων Δράμας η 13χρονη κόρη της η οποία αντιμετώπιζε την κατηγορία της "πορνείας χωρίς άδεια".

    [04] Συμφώνησαν σε τέσσερα θέματα Γ.Παπανδρέου και Ι.Τζεμ.

    08/11/2001 21:12:43

    Τέσσερις συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά το πέρας των συνομιλιών τους στην Αθήνα. Οι συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία για επανεισδοχή λαθρομεταναστών, αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, συνεργασία μεταξύ των δύο διπλωματικών ακαδημιών και προώθηση της Ολυμπιακής εκεχειρίας. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα στα οποία μπορεί να προωθηθεί η διμερής συνεργασία, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για τα μεγάλα θέματα στα οποία οι θέσεις των δύο χωρών διαφέρουν, μεταξύ των οποίων το Κυπριακό.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-Γεύμα Β.Παπανδρέου-Γ.Αγγελοπούλου.

    08/11/2001 21:12:31

    Γεύμα εργασίας είχαν η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και η πρόεδρος του Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου. Συζήτησαν την πορεία εκτέλεσης των ολυμπιακών έργων που έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ, με αφορμή και την επικείμενη επίσκεψη κλιμακίου της ΔΟΕ, στο τέλος του μηνός στην Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες περί πρόθεσης της κυρίας Αγγελοπούλου να παραιτηθεί, με αφορμή τη χθεσινή μή προγραμματισμένη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την κ. Αγγελοπούλου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [06] Συμφωνούν Αθήνα και Σκόπια σε σύνθετη ονομασία.

    08/11/2001 21:12:18

    Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί σύνθετη ονομασία, εφόσον γίνει κοινά αποδεκτή από Αθήνα και Σκόπια, δήλωσε ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών Ηλίας Πλασκοβίτης, κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών υποθέσεων του ελληνικού και του ολλανδικού κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Πάντως όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της ελληνικής επιτροπής Ντίνου Βρετού, δεν αποκλείεται σε μια σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ να περιλαμβάνεται και η λέξη Μακεδονία.

    [07] Μετοχοποίηση ΔΕΗ-Ευρωπαϊκός ανταγωνισμός.

    08/11/2001 21:12:09

    Η μετοχοποίηση της ΔΕΗ σηματοδοτεί την είσοδό της στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, το άνοιγμά της στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων, κυρίως όμως τη θεαματική της αναδιάρθρωση, καθώς από την εποχή κατά την οποία το κράτος δεν μετρούσε το κόστος της ενέργειας περνάμε στη σύνταξη ισολογισμών, στη διαφάνεια, στην εισροή κεφαλαίων, σε επενδύσεις που θα προκύπτουν με επιχειρηματικά κριτήρια. Με τις θέσεις αυτές ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος ανακεφαλαίωσε όσα τέθηκαν στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και της ΠΟΣ-ΔΕΗ, που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 November 2001 - 21:30:35 UTC