Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο ένοπλος, που πυροβολούσε αδιακρίτως εναντίον περαστικών.
  • [02] Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ενόπλου
  • [03] Συνάντηση Τζέμ-Παπανδρέου-Συμφωνία για λαθρομετανάστες
  • [04] Διαχωρίζει τη θέση της η Ουάσικγτον για τις δηλώσεις Νάιλς
  • [05] Σε ετοιμότητα οι αρχές, ενόψει κύματος κακοκαιρίας.
  • [06] "Φρένο" στις μεταγραφές φοιτητών απο το εξωτερικό
  • [07] Συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή
  • [08] Στο αυτόφωρο η 37χρονη που εξέδιδε τις κόρες της.
  • [09] Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν, δηλώνει ο Μπλέρ.
  • [10] ΗΠΑ-Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί.
  • [11] Ουκρανία-Ανθρακας.
  • [12] Ασκηση "Δούρειος Ιππος 2001".
  • [13] ΟΓΑ-Συνταξιούχοι.
  • [14] Απογευματινά ιατρεία-Αντιδράσεις.
  • [15] Σημίτης-Γιάννα Αγγελοπούλου.
  • [16] Καραμανλής-Ευρώ.
  • [17] Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας.

  • [01] Συνελήφθη ο ένοπλος, που πυροβολούσε αδιακρίτως εναντίον περαστικών.

    08/11/2001 14:02:05

  • Παραδόθηκε τελικά το μεσημέρι στην αστυνομία και μετά απο πολύωρες διαπραγματεύσεις, ο Μηνάς Αντωνιάδης 61 ετών, ο οποίος από το πρωί απο το μπαλκόνι του σπιτιού του στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αθήνα, άρχισε να πυροβολεί με μία καραμπίνα αδιακρίτως, τραυματίζοντας ελαφρά 4 άτομα. Η περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες των ΕΚΑΜ, εισέβαλαν στην πολυκατοικία και ο επικεφαλής τους έπεισε το δράστη να παραδοθεί, ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αντωνιάδης στο παρελθόν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    [02] Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ενόπλου

    08/11/2001 13:23:48

  • Αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αθήνα, για τη σύλληψη του Μηνά Αντωνιάδη, 61 ετών βιοτέχνη, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά δύο γυναίκες και έναν άνδρα. Ο Αντωνιάδης στη συνέχεια ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο οποίο διαμένει. Ο δράστης αρνείται να παραδοθεί ενώ βγήκε στη βεράντα και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και άνδρες της ΕΚΑΜ, ενώ έχουν μεταβεί ειδικοί πραγματογνώμονες για να συνδιαλαγούν με το δράστη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αντωνιάδης πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

    [03] Συνάντηση Τζέμ-Παπανδρέου-Συμφωνία για λαθρομετανάστες

    08/11/2001 13:23:41

  • Δεκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα γίνει το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ ο οποίος επισκέπτεται από χθες την Αθήνα και έχει διαβουλεύσεις με την ελληνική πολιτική ηγεσία. Το πρωί, ο κ.Τζεμ και ο ομόλογός ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψαν πρωτόκολλο για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών. Επίσης υπογράφηκαν τρία νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τα οποία στοχεύουν στη μείωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Χθες, ο κ.Τζεμ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [04] Διαχωρίζει τη θέση της η Ουάσικγτον για τις δηλώσεις Νάιλς

    08/11/2001 13:23:34

  • Η Ουάσιγκτον διαχώρισε τη θέση της από τους προκλητικούς υπαινιγμούς του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς για την τρομοκρατία, και ειδικότερα για τη 17 Νοέμβρη. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, ανέφερε ότι ο κ.Νάιλς είναι ιδιώτης και δεν μιλά εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Ελλάδα συνεργάζονται στενά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε ανάξιες σχολιασμού τις δηλώσεις Νάιλς περί διασυνδέσεων της "17 Νοέμβρη" με εξέχοντα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας και για λίστες με υπόπτους που έχουν δήθεν παραδώσει οι αμερικανικές αρχές στις ελληνικές.

    [05] Σε ετοιμότητα οι αρχές, ενόψει κύματος κακοκαιρίας.

    08/11/2001 13:23:28

  • Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται να πλήξει τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Ηδη, συνεδρίασε το διυπουργικό όργανο και έδωσε οδηγίες για το συντονισμό των αρμόδιων φορέων ενώ η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε σχετικά με εγκύκλιό της τους ΟΤΑ. Στο μεταξύ, μέχρι τη Δευτέρα, αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα των επιθεωρητών οι οποίοι επισκέφθηκαν δημόσια έργα, για να διαπιστώσουν ενδεχόμενες κακοτεχνίες από την περασμένη κακοκαιρία.

    [06] "Φρένο" στις μεταγραφές φοιτητών απο το εξωτερικό

    08/11/2001 13:23:20

  • Φρένο βάζει το υπουργείο Παιδείας στις μεταγραφές Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού, οι οποίοι προσπαθούν να επιστρέψουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας μας κάνοντας χρήση ειδικών διατάξεων. Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, τόνισε ότι το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο στο οποίο θα περιέχεται σχετική διάταξη που θα ορίζει το ειδικό μεταβατικό καθεστώς στο οποίο θα τεθούν οι περιπτώσεις των μεταγραφών του εξωτερικού για τα επόμενα δύο χρόνια, ώσπου να καταργηθούν εντελώς. Παράλληλα, ο κ.Ευθυμίου, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ιδιοκτητών φροντιστηρίων οι εκπρόσωποι των οποίων προσέφυγαν στην επιτροπή ελέγχου διαφημίσεων ζητώντας να σταματήσουν τα τηλεοπτικά μηνύματα για τα προγράμματα πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

    [07] Συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή

    08/11/2001 13:23:12

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει από το πρωί η διυπουργική επιτροπή με θέμα τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου. Στο μεταξύ, αυξήσεις μισθών και συντάξεων στο ύψος του αναμενόμενου πληθωρισμού, γύρω στο 2,5 εως 3% θα καταβληθεί το 2002 ενώ το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί και στους δύο συζύγους αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επίσης ο νέος προϋπολογισμός θα προσαρμοστεί σε συνθήκες επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας και θα περικοπούν καταναλωτικές δαπάνες ύψους 100 δισεκατομμυρίων δραχμών εκτός των 100 δισεκατομμυρίων που προβλεπόταν στο εναλλακτικό σχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο.

    [08] Στο αυτόφωρο η 37χρονη που εξέδιδε τις κόρες της.

    08/11/2001 13:23:06

  • Στο αυτόφωρο δικαστήριο της Δράμας οδηγείται σήμερα με την κατηγορία της μαστροπείας, η 37χρονη μητέρα η οποία εξέδιδε έναντι αμοιβής τις δύο ανήλικες κόρες της, 14 και 16 ετών αντίστοιχα. Στο μεταξύ, έναν 25χρονο αναζητεί η αστυνομική διεύθυνση Γρεβενών, ύστερα από καταγγελία πατέρα ανήλικης ο οποίος τον κατήγγειλε για βιασμό της κόρης του. Ειδικότερα σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Γρεβενών αναζητείται ο Κωνσταντίνος Τσουκάνης από τη Δεσκάτη Γρεβενών, διότι όπως κατήγγειλε πατέρας 14χρονης παρέσυρε και βίασε τη κόρη του στα Αμπέλια Δεσκάτης Γρεβενών.

    [09] Δεν αρκούν οι αεροπορικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν, δηλώνει ο Μπλέρ.

    08/11/2001 13:22:58

  • Οι αεροπορικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν δεν είναι αρκετές για να νικηθούν οι Ταλιμπάν, θα πρέπει να ξεκινήσουν στην περιοχή και άλλες μορφές επιχειρήσεων, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπούς. Αμερικανικά αεροσκάφη επανέλαβαν σήμερα τους βομβαρδισμούς, εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ενω την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας, που μάχονται κατά του αφγανικού καθεστώτος, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση, για την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Στο μεταξύ το Πακιστάν ζήτησε σήμερα απο την ηγεσία των Ταλιμπάν, να κλείσει το προξενείο τους στο Καράτσι, ενω χθές οι πακιστανικές αρχές κάλεσαν τον πρεσβευτή των Ταλιμπάν στο Ισλαμαμπάντ "να σταματήσει την αντιαμερικανική προπαγάνδα, μέσω των τακτικών συνεντεύξεων Τύπου". Εξάλλου, σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Στρατιωτικών Εκτιμήσεων της Ουάσιγκτον, μέχρι τώρα, η επιχείρηση στο Αφγανιστάν έχει στοιχίσει ένα δισ. δολάρια.

    [10] ΗΠΑ-Αφγανιστάν-Βομβαρδισμοί.

    08/11/2001 08:15:55

    Η αμερικανική αεροπορία επανέλαβε το πρωί τις επιθέσεις της εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν στο βορειοανατολικό μέτωπο του Αφγανιστάν κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν. Εφιπποι άνδρες της Βόρειας Συμμαχίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν στο μέτωπο του Μαζάρ-Ι-Σαρίφ εκμεταλλευόμενοι τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των αμερικανικών αεροσκαφών.

    [11] Ουκρανία-Ανθρακας.

    08/11/2001 08:15:49

    Επιστολή με ύποπτη λευκή σκόνη έφθασε χθες στην αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο της Ουκρανίας και ένα τμήμα του κτιρίου θα απολυμανθεί σήμερα. Στο μεταξύ, αρνητικοί αποδείχθηκαν οι έλεγχοι που έγιναν σε δείγματα της σκόνης που βρέθηκε στο αμερικανικό προξενείο στη Λαχώρη του Πακιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    [12] Ασκηση "Δούρειος Ιππος 2001".

    08/11/2001 08:15:42

    Ασκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία "Δούρειος Ιππος 2001" για τη δοκιμή των σχεδίων ασφαλείας και των διαδικασιών συντονισμού διοίκησης και ελέγχου αντιμετώπισης πραγματικών περιστατικών μεγάλης αστυνομικής σημασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Θα συμμετάσχουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καθώς και στελέχη της ΕΥΠ και του ΕΚΑΒ.

    [13] ΟΓΑ-Συνταξιούχοι.

    08/11/2001 08:15:36

    Οικονομική ενίσχυση ύψους 120.000 δραχμών σε 5.729 συνταξιούχους του ΟΓΑ που κατοικούσαν σε περιοχές που κρίθηκαν ως πυρόπληκτες στις πυρκαγιές του 2000 αποφασίστηκε να χορηγηθεί από τη διοίκηση του Οργανισμού. Η ενίσχυση θα καταβληθεί με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου του 2001.

    [14] Απογευματινά ιατρεία-Αντιδράσεις.

    08/11/2001 08:15:30

    Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, εξέφρασαν εκπρόσωποι της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο.

    [15] Σημίτης-Γιάννα Αγγελοπούλου.

    08/11/2001 08:15:23

    Την πλήρη διευκρίνιση των αρμοδιοτήτων και την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας συζήτησαν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Φήμες που κυκλοφόρησαν για το ενδεχόμενο παραίτησης της κυρίας Αγγελοπούλου διαψεύστηκαν τόσο από την κυβέρνηση όσο και απο κύκλους της οργανωτικής επιτροπής.

    [16] Καραμανλής-Ευρώ.

    08/11/2001 08:15:17

    Την πεποίθησή του ότι η κοινή γνώμη δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για το ευρώ με αποτέλεσμα να στέκεται με προβληματισμό μπροστά στην 1η Ιανουαρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε ημερίδα για το νέο νόμισμα. Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, η αξιοποίηση των πόρων του Γ΄ΚΠΣ σημειώνει πολύμηνη καθυστέρηση ενώ η ολυμπιακή προετοιμασία κινδυνεύει να μεταβληθεί από εθνική ευκαιρία σε εθνικό άγχος.

    [17] Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας.

    08/11/2001 08:15:11

    Η δράση της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και η ιστορία της και η κοινωνική της προσφορά αναδεικνύονται από σήμερα μέχρι τις 11 Νοεμβρίου μέσα από τις εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Εκδηλώσεις θα γίνουν στα αεροδρόμια της Δεκέλειας, Καλαμάτας, Θεσσαλονίκης, Τανάγρας και Τατοίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 November 2001 - 12:30:42 UTC