Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση Τουπόλεφ-έρευνες-Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση
  • [02] Τρομοκρατία-Διπλωματικές πρωτοβουλίες
  • [03] Σύσκεψη για χημική επίθεση
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Μπαρνιέ
  • [05] Κηδεύεται το απόγευμα ο Κ.Χατζηχρήστος
  • [06] Παραχρηματιστηριακό σκάνδαλο-Σε δίκη παραπέμπονται 8 άτομα
  • [07] Ομόνοια-έργα- κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [08] Σύλληψη δραπέτη
  • [09] Ελλάδα-ΗΠΑ-Στοιχεία
  • [10] Ελληνική πρωτοβουλία
  • [11] Μέτρα κατά τρομοκρατίας
  • [12] Κτηματολόγιο-Αντιπαράθεση
  • [13] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο
  • [14] Κηδεία Χατζηχρήστου
  • [15] Βαρδής Βαρδινογιάννης

  • [01] Πτώση Τουπόλεφ-έρευνες-Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση

    05/10/2001 13:43:16

    Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες συντριβής στη Μαύρη Θάλασσα του ρωσικού Τουπόλεφ, που παρέσυρε στο θάνατο 78 άτομα. Η Ρωσία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς και η εισαγγελία της Μόσχας διέταξε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια που προκάλεσε το δυστύχημα. Παράλληλα, οι ρωσικές και οι ουκρανικές αρχές διαψεύδουν τις πληροφορίες γαλλικών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης οτι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε απο ουκρανικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε απο λάθος στη διάρκεια γυμνασίων.

    [02] Τρομοκρατία-Διπλωματικές πρωτοβουλίες

    05/10/2001 13:43:10

    Στη συγκρότηση μετώπου εναντίον της τρομοκρατίας επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Δύσης. Για το λόγο αυτό τόσο ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός επιδίδονται σε περιοδείες στη Μέση και Κεντρική Ανατολή. Απο το Ουζμπεκιστάν ο Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε οτι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μοιάζει περισσότερο με ψυχρό πόλεμο. Ο Αμερικανός υπουργός θα μεταβεί στη συνέχεια για ολιγόωρη επίσκεψη στην Τουρκία. Απο την πλευρά του ο Τόνι Μπλέρ επισκέπτεται το Πακιστάν και αργότερα θα μεταβεί στην Ινδία.

    [03] Σύσκεψη για χημική επίθεση

    05/10/2001 13:43:01

    Ολες οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν σε προληπτικό επίπεδο αλλά και στο ενδεχόμενο μιας χημικής επίθεσης εξετάστηκαν σε σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Πρόληψης Βιολογικών και Τοξικών Κινδύνων. Μεταξύ των μέτρων που θα αρχίζουν να εφαρμόζονται είναι οι ασκήσεις ετοιμότητας για το ενδεχόμενο χημικού, πυρηνικού και βιολογικού πολέμου, οι οποίες θα αυξηθούν και στη χώρα μας στο επόμενο διάστημα. Επίσης στα νοσοκομεία οι νοσηλευτές θα εκπαιδευτούν, τα εμβόλια θα προστατεύονται και θα πρέπει να αυξηθούν τα αποθέματά τους.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Μπαρνιέ

    05/10/2001 13:42:55

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε το πρωί ο κοινοτικός επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική και τη διακυβερνητική διάσκεψη Μισέλ Μπαρνιέ. Κατά τη συναντηση συζητήθηκε και το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου. Νωρίτερα, ο κ.Μπαρνιέ συναντήθηκε με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κυρίους Παπαντωνίου και Χριστοδουλάκη αντίστοιχα. Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [05] Κηδεύεται το απόγευμα ο Κ.Χατζηχρήστος

    05/10/2001 13:42:49

    Απο το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, δημοσία δαπάνη, θα γίνει το απόγευμα η κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου. Η σορός του εκτέθηκε το πρωί σε λαϊκό προσκήνυμα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

    [06] Παραχρηματιστηριακό σκάνδαλο-Σε δίκη παραπέμπονται 8 άτομα

    05/10/2001 13:42:42

    Οκτώ άτομα παραπέμπονται να δικαστούν στη Θεσσαλονίκη με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στο μεγάλο παραχρηματιστηριακό σκάνδαλο της εταιρίας ΑΛΚΗ που ξέσπασε πριν από 2,5 χρόνια. Ειδικότερα, παραπέμπονται ο διευθυντής του υποκαταστήματος Λεωνίδας Τεζαψίδης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος καθώς και άλλα πέντε άτομα. Ο Τεζαψίδης, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα πελατών στους οποίους υποσχόταν ότι θα τα επενδύσει στο ΧΑΑ.

    [07] Ομόνοια-έργα- κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    05/10/2001 13:42:36

    Από τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομονοίας. Η ανάπλαση της περιοχής στοχεύει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και στην ευχερέστερη κυκλοφορία των πεζών στο κέντρο της πόλης.

    [08] Σύλληψη δραπέτη

    05/10/2001 13:42:29

  • Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύεται ο δραπέτης των φυλακών Κορυδαλού Σπύρος Χριστοδούλου, ο οποίος τραυματίστηκε το πρωί σε μπλόκο της αστυνομίας στα διόδια Αφιδνών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.Ο δραπέτης τραυματίστηκε από αστυνομικούς όταν προσπάθησε να απασφαλίσει χειροβομβίδα, και δέχθηκε τα πυρά. Σημειώνεται ότι ο Χριστοδούλου, ο οποίος κρατείτο για σωρεία ληστειών, είχε πάρει πριν από μια βδομάδα άδεια από τις φυλακές αλλά δεν είχε επιστρέψει.

    [09] Ελλάδα-ΗΠΑ-Στοιχεία

    05/10/2001 09:28:30

    Τον Μπιν Λάντεν και την οργάνωση Αλ Κάιντα δείχνουν τα στοιχεία που έχουν δώσει οι Αμερικανοί στους συμμάχους. Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας γίνεται αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν δώσει οι Αμερικανοί απο ολες τις χώρες, αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει αυτή την ώρα είναι οτι την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον έχουν η οργάνωση Αλ Κάιντα και ο ηγέτης της Μπιν Λάντεν.

    [10] Ελληνική πρωτοβουλία

    05/10/2001 09:28:24

    Η διπλωματική επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών και η συνάντηση που είχε χθες με το Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρόου, απέβλεπαν, όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, στο να ενισχυθεί η παρουσία και η φωνή της Ελλάδας στις κρίσιμες εξελίξεις που διαδραματίζονται. Στα σχέδια του κ. Παπανδρέου είναι και η πραγματοποίηση διπλωματικής αποστολής σε χώρες του αραβικού κόσμου στην προσπάθεια, όπως είπε, να είναι ισχυρή η παρουσία της Ελλάδας στις εξελίξεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή.

    [11] Μέτρα κατά τρομοκρατίας

    05/10/2001 09:28:18

    Ολες οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν σε προκληπτικό επίπεδο αλλά και στο ενδεχόμενο μιας χημικής απειλής συζητήθηκαν χθες στο υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στα μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται είναι οι ασκήσεις ετοιμότητας για το ενδεχόμενο χημικού, πυρηνικού και βιολογικού πολέμου. Στα νοσοκομεία οι νοσηλευτές θα εκπαιδευτούν σε συστήματα πλήρους απομόνωσης των τμημάτων απο ένα χημικό χτύπημα. Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε ακόμη να δημιουργήσει νέα εργαστήρια για την έγκαιρη αναγνώριση των ιών.

    [12] Κτηματολόγιο-Αντιπαράθεση

    05/10/2001 09:28:12

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Με ανακοίνωσή του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επικρίνει τη ΝΔ για υποκρισία σχετικά με την επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον επίτροπο Μπαρνιές, που φθάνει σήμερα στην Αθήνα. Στην επιστολή του ο κ. Καραμανλής επισημαίνει την σπουδαιότητα του Εθνικού Κτηματολογίου και ζητά απο τον κ. Μπαρνιές να εξαντλήσει τα περιθώρια χρηματοδότησης του έργου. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τονίζει οτι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εθνικά και πολιτικά.

    [13] ΠΑΣΟΚ-Συνέδριο

    05/10/2001 09:28:05

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί αύριο την τελευταία της συνεδρίαση ενόψει του συνεδρίου του Κινήματος, που αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη. Ο απερχόμενος γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, δήλωσε οτι είναι αισιόδοξος και υπογράμμισε οτι "το πολιτικό κλίμα αλλάζει" και ότι "το σκηνικό ανατρέπεται".

    [14] Κηδεία Χατζηχρήστου

    05/10/2001 09:27:59

    Σε λαϊκό προσκήνυμα είναι εκτεθειμένη μέχρι το απόγευμα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολη της Αθήνας η σορός του δημοφιλούς ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου. Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα δημοσία δαπάνη από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

    [15] Βαρδής Βαρδινογιάννης

    05/10/2001 09:27:53

    Στην Εντατική Μονάδα του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ νοσηλεύεται απο χθες το πρωί ο μεγαλοεπιχειρηματίας και πρόεδρος του ομίλου της "Μότορ Οιλ" Βαρδής Βαρδινογιάννης. Ο επιχειρηματίας υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρδινογιάννης δεν διατρέχει κίνδυνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 October 2001 - 11:30:40 UTC