Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Λαλιώτη σε Μητσοτάκη και ΝΔ για το Κτηματολόγιο.
  • [02] Στην Αθήνα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ Τ.Μίλερ.
  • [03] Σύγχηση γύρω από την πτώση του Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα.
  • [04] Η διπλωματία καθυστερεί την επέμβαση στο Αφγανιστάν.
  • [05] Εργο τρομοκρατών η έκρηξη στο εργοστάσιο της Τουλούζ;
  • [06] Ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για τα αντιτρομοκρατικά μέτρα.
  • [07] Αμερικανική βοήθεια 320 εκ.δολ. για τους Αφγανούς πρόσφυγες.
  • [08] Συνετρίβη επιβατικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα.

  • [01] Επίθεση Λαλιώτη σε Μητσοτάκη και ΝΔ για το Κτηματολόγιο.

    04/10/2001 21:22:06

    Δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την κόντρα για το Κτηματολόγιο. Ο κ. Ρέππας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι από την αρχή επιχείρησε να υπονομεύσει το έργο και της απέδωσε τυμβωρυχεία, καθώς να εμπλέξει στην υποθεση και τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά. Ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν σέβεται τους θεσμούς και οτι κινεί τα νήματα συντονισμένης, ανοίκειας επίθεσης εναντίον της Δικαιοσύνης.

    [02] Στην Αθήνα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ Τ.Μίλερ.

    04/10/2001 21:22:00

    Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η τρομοκρατία, η προώθηση των αμερικανικών εξαγωγών και η Ολυμπιάδα του 2004, θα είναι στις προτεραιότητες του νέου Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, όπως τις διατύπωσε ο ίδιος. Ο κ. Τόμας Μίλερ έφτασε σήμερα στην Αθήνα και σε δηλώσεις τόνισε ότι στόχος του είναι να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ήδη καλή συνεργασία, μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών.

    [03] Σύγχηση γύρω από την πτώση του Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα.

    04/10/2001 21:18:40

    Συγκεγχυμένες εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες σχετικά με την πτώση του Τουπόλεφ 154 στη Μαύρη Θάλασσα. Το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του προκάλεσαν την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους, καθώς όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κονσταντίν Χιβρένκο ούτε η κατεύθυνση ούτε το βεληνεκές των πυραύλων συμφωνούν με το πρακτικό και θεωρητικό σημείο όπου φαίνεται πως εξερράγη το αεροπλάνο. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στόλου είχε δηλώσει ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος από πύραυλο εδάφους-αέρος. Οπως έγινε γνωστό οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας περίπου την ώρα που βρισκόταν εκεί το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση από το Τελ Αβιβ στο Νοβοσιμπίρσκ, πόλη της Σιβηρίας, με 76 επιβαίνοντες. Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε ότι ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν είχαν τηλεφωνική συνομιλία μετά από την πτώση του αεροπλάνου.

    [04] Η διπλωματία καθυστερεί την επέμβαση στο Αφγανιστάν.

    04/10/2001 21:18:34

    Η διπλωματία φαίνεται πως δίνει μια μικρή παράταση στην έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Αφγανιστάν, καθώς καταβάλλεται ύστατη προσπάθεια να ενταχθούν στη παγκόσμια συμμαχία κατά της τρομοκρατίας Αραβικά και Ισλαμικά κράτη. Ο αμερικανός υπουργός Αμύνης περιοδεύει σε αραβικά κράτη και θα επιστρέψει την Κυριακή στις ΗΠΑ, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν και αύριο μεταβαίνει στο Ισλαμαμπάντ, όπου θα συναντηθεί με τον Πακιστανό πρόεδρο Μουσάραφ.

    [05] Εργο τρομοκρατών η έκρηξη στο εργοστάσιο της Τουλούζ;

    04/10/2001 21:18:27

    Στη Γαλλία, η εφημερίδα Φιγκαρό παραθέτει στοιχεία, τα οποία οδηγούν στην εκτίμηση πως η έκρηξη στο πετροχημικό εργοστάσιο της Τουλούζ, στις 21 Σεπτεμβρίου, με περίπου 30 νεκρούς, ήταν έργο τρομοκρατών, καθώς μεταξύ των πτωμάτων βρέθηκε και ένας νεαρός Τυνήσιος, που φορούσε φόρμα σαν αυτές που έχουν οι καμικάζι.

    [06] Ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για τα αντιτρομοκρατικά μέτρα.

    04/10/2001 21:18:21

    Την έντονη ανησυχία της ότι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογήσουν μέτρα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχουν τα αντιτρομοκρατικά μέτρα που σχεδιάζουν πολλές κυβερνήσεις στον πλανήτη. Σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία τεκμηριώνει με στοιχεία ότι, σε τουλάχιστον 10 χώρες, υπάρχει δυσμενής αντίκτυπος εναντίον Μουσουλμάνων και ανθρώπων μεσανατολικής ή ασιατικής προέλευσης ή εμφάνισης.

    [07] Αμερικανική βοήθεια 320 εκ.δολ. για τους Αφγανούς πρόσφυγες.

    04/10/2001 21:18:14

    Την ίδια ώρα στην επικαιρότητα έρχεται επικτακτικά και το πρόβλημα των προσφύγων, αλλά και των λαθρομεταναστών, το οποίο προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Ο Τζόρτζ Μπους ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 320 εκατ. δολάρια για βοήθεια στους αφγανούς πρόσφυγες. Σε ότι αφορά τη λαθρομετανάστευση, έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα, όπως τονίστηκε σε συνέδριο στην Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρατέθηκαν πάνω από 500.0000 λαθρομετανάστες διακινούνται κάθε χρόνο στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ το δουλεμπόριο έχει εξελιχθεί σε κερδοφόρο επιχείρηση, αφού εκτιμάται ότι ο ετήσιος τζίρος φτάνει τα 7 δισ δολάρια.

    [08] Συνετρίβη επιβατικό αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα.

    04/10/2001 14:36:54

    Επιβατικό ρωσικό αεροπλάνο τύπου "Τουπόλεφ-154" με 66 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο πετούσε από το Τελ Αβίβ προς το ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ και συνετρίβη στη θάλασσα σε απόσταση 190 χιλιομέτρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 October 2001 - 20:30:24 UTC