Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Κρίβολακ η ελληνική δύναμη .
  • [02] ΕΟΦ-Θανατηφόρο περιστατικό .
  • [03] Ο αρχιεπίσκοπος ανεβάζει τους τόνους .
  • [04] Διορισμός εκπαιδευτικών .
  • [05] Με άσχημο καιρό η επιστροφή .
  • [06] Θεσπρωτία-Μακάβριο εύρημα .
  • [07] Συνάντηση ΥΠΕΞ βαλκανικών χωρών .
  • [08] Ο Σημίτης στην Αργολίδα .

  • [01] Στο Κρίβολακ η ελληνική δύναμη .

    25/08/2001 08:42:50

    Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο Κρίβολακ, κοντά στα Σκόπια το τρίτο και τελευταίο τμήμα της ελληνικής δύναμης στην ΠΓΔΜ με σκοπό να συμμετάσχει στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση για τον αφοπλισμό των Αλβανών ανταρτών. Από το στρατόπεδο στο Πολύκαστρο του Κιλκίς αναμένεται να αναχωρήσουν άλλοι 263 άνδρες με οχήματα και οπλισμό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ελληνική δύναμη θα ξεκινήσει την αποστολή για τον αφοπλισμό των ανταρτών από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    [02] ΕΟΦ-Θανατηφόρο περιστατικό .

    25/08/2001 08:42:44

    Ενα δεύτερο περιστατικό, το οποίο σχετίζεται με τη χρήση υπολιπιδαιμικών φαρμάκων κατά της χοληστερόλης αναφέρθηκε στον ΕΟΦ. Μετά το περιστατικό ραβδομυόλυσης τον περασμένο Ιούνιο που οδήγησε στο θάνατο ένα 70χρονο εξαιτίας της χρήσης του φαρμάκου ΛΙΠΟΜΠΑΝ, ο ΕΟΦ αναφέρει ότι υπάρχει παρόμοιο περιστατικό και με ένα άλλο φάρμακο κατά της χοληστερόλης το ΦΕΒΡΟΒΙΝΑΤ , η χορήγηση του οποίου είχε θανατηφόρα κατάληξη για τον ασθενή. Στην περίπτωση αυτή ο γιατρός δεν ενημέρωσε εγκαίρως τον ΕΟΦ.

    [03] Ο αρχιεπίσκοπος ανεβάζει τους τόνους .

    25/08/2001 08:42:38

    Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης για το θέμα των ταυτοτήτων ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος από την Αιτωλοακαρνανία επικαλούμενος τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό, υποστήριξε ότι ο ιερέας είναι πιο πάνω και απο τους βασιλείς, τους προέδρους και τους πρωθυπουργούς. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν περιφρονεί ή αμφισβητεί τα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Τόνισε δε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να ασχοληθεί με την πολιτική.

    [04] Διορισμός εκπαιδευτικών .

    25/08/2001 08:42:31

    Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 1.288 εκπαιδευτικών, οι οποίοι διορίζονται με το σύστημα της επετηρίδας για την επόμενη σχολική χρονιά. Πρόκειται για 447 Νηπιαγωγούς και Δασκάλους και 841 Καθηγητές.

    [05] Με άσχημο καιρό η επιστροφή .

    25/08/2001 08:42:25

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο του δευτέρου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου. Ανάλογα με την κίνηση που θα υπάρχει και στις δύο εθνικές οδούς αναμένεται να ληφθούν τα καθιερωμένα μέτρα κυκλοφορίας. Στο μεταξύ, μετ΄ εμποδίων αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, καθώς προβλέπεται ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο και βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Από τη Δευτέρα επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας και οι γερανοί.

    [06] Θεσπρωτία-Μακάβριο εύρημα .

    25/08/2001 08:42:19

    Μακάβριο εύρημα χθες στη Θεσπρωτία. Σε αμμώδη ακτή στην περιοχή Δρέπανο βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός μέσα σε τσιμέντο και σκεπασμένος με πέτρες. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει σε στενό συνεργάτη του τρομοκράτη Κάρλος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν απο πέντε χρόνια στη Θεσπρωτία.

    [07] Συνάντηση ΥΠΕΞ βαλκανικών χωρών .

    25/08/2001 08:42:12

    Στις Πρέσπες αναμένεται να συναντηθούν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών στο πλαίσιο των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται στο Νομό Φλώρινας. Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος φέτος είναι επίσημος προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις, οι ομόλογοί του της Αλβανίας ,της Βουλγαρίας και της ΦΥΡΟΜ. Ατζέντα δεν υπάρχει για τη συνάντηση αυτή, αλλά θεωρείται βέβαιο οτι θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή και ειδικότερα η κρίση στην ΠΓΔΜ.

    [08] Ο Σημίτης στην Αργολίδα .

    25/08/2001 08:42:06

    Περιοδεία στην Αργολίδα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος το βράδυ θα μιλήσει στο Ναύπλιο. Εξάλλου παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή αρχίζουν σήμερα στη Χαλκιδική, οι εργασίες του συνεδρίου των Νέων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και παράλληλα η δεύτερη διαβαλκανική διάσκεψη νεολαιών των κεντροδεξιών κομμάτων με θέμα την "Ευρωπαϊκή Προοπτική των Βαλκανίων". Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του θα αναφερθεί στα δυτικά Βαλκάνια και στην πορεία για την ένωση με την Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 August 2001 - 11:30:27 UTC