Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση κερδών του ομίλου Λάτση κατά 77%
  • [02] Εκπτωτος ο κοινοτάρχης Βερδικούσιας-ταυτότητες
  • [03] Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες στον Ωρωπό.

  • [01] Μείωση κερδών του ομίλου Λάτση κατά 77%

    24/08/2001 18:04:28

    Πτωτική τροχιά κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Πετρόλα (του Ομίλου Λάτση) το πρώτο εξάμηνο του 2001, καθώς για το πρώτο εξάμηνο του 2001 τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ, δρχ. έναντι 8,4 δισ. δρχ. το 2000, καταγράφοντας μείωση 77%.

    Παράλληλα τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 3,8 δισ, δρχ. σε σχέση με 10,4 δισ. δρχ. το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο σημειώνοντας και αυτό μείωση 63%.

    Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών σημείωσε πτώση 8% και διαμορφώθηκε στα 208,5 δισ. δρχ. έναντι 228,8 δισ. δρχ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2000. Ο όγκος των πωλήσεων ανήλθε οε 2,7 εκατ. τόνους έναντι 3 εκατ. τόνων το πρώτo εξάμηνο του 2000.

    [02] Εκπτωτος ο κοινοτάρχης Βερδικούσιας-ταυτότητες

    24/08/2001 17:30:17

    Οριστικά...τέως είναι για το υπουργείο Εσωτερικών, ο κοινοτάρχης Βερδικούσιας Λάρισας, Θεόδωρος Καφφές, αφού, με απόφασή του, απέρριψε την προσφυγή του κατά προηγούμενης της περιφέρειας Θεσσαλίας, κηρύσσοντάς τον έκπτωτο από το αξίωμά του.

    Ο Θ. Καφφές που έλαβε πριν από λίγες μέρες το σχετικό έγγραφο, έχει προθεσμία 20 ημερών να καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Ως γνωστόν, ο κοινοτάρχης αρνείτο τη χορήγηση πιστοποιητικών για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων, σε δημότες του, διότι αντιτίθεται στην απάλειψη του θρησκεύματος από τα νέα έντυπα. Επικαλούμενος λοιπόν "λόγους συνείδησης" και παρά τις σχετικές συστάσεις, αρκετοί συγχωριανοί του αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν.

    Η παρέμβαση της περιφέρειας Θεσσαλίας είχε σαν αποτέλεσμα την έκπτωσή του από το αξίωμα του κοινοτάρχη, απόφαση για την οποία προσέφυγε στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο όμως, την απέρριψε. Μετέωρο όμως, παραμένει το ερώτημα, αν η Βερδικούσια παραμείνει ή όχι χωρίς τον εκλεγμένο κοινοτάρχη της μέχρι τις εκλογές.

    Και αυτό γιατί αν ο Καφφές προσφύγει στο ΣτΕ, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου - κάτι που ο ίδιος προτίθεται να κάνει - θα πρέπει να αναμένεται η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απο την οποία θα εξαρτηθεί αν θα αντικατασταθεί ή όχι. Πολύ πιθανόν όμως, αυτό να συμβεί μετά τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

    [03] Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες στον Ωρωπό.

    24/08/2001 17:24:20

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον της 26ης τακτικής ανακρίτριας, οι τέσσερις συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της αστυνομίας σε εξοχικό σπίτι στον Ωρωπό, που κατηγορούνται για σωρεία ληστειών.

    Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους Δημήτρη Ρούσο, Νικόλαο Τσαμπαρλή και τους αδελφούς Ιωάννη και Χρήστο Μαργώνη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ληστείες, αλλά και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων που αφορούν τα ευρήματα στη μονοκατοικία στην Ωρωπό, που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί.

    Οι τέσσερις κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι είναι τοξικομανείς, ενώ ο Ρούσος που θεωρείται βασικό μέλος της ομάδας, φέρεται να αρνήθηκε την πλειοψηφία των ληστειών που του έχουν αποδοθεί, αλλά και οποιαδήποτε σχέση με τον καταζητούμενο Κώστα Πάσσαρη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 August 2001 - 20:30:16 UTC