Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Νίσυρο θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
  • [02] Μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους σεισμόπληκτους της Σκύρου.
  • [03] Κριτική Αλογοσκούφη στην κυβέρνηση για οικονομική πολιτική.
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.
  • [05] "Παροχολογία" της κυβέρνησης προέβλεψε ο Καραμανλής.
  • [06] Θα νομιμοποιηθούν 340.000 μετανάστες.

  • [01] Τη Νίσυρο θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    31/07/2001 21:26:02

    Επίσκεψη στη νήσο Νίσυρο εντός του Σαββατοκύριακου, θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του μητροπολίτη Ρόδου, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 600 ετών, από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Παναγίας της Σπηλιανής στη νήσο. Ο Βαρθολομαίος θα φθάσει στη Νίσυρο από την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας με ειδικό πλοιάριο, με το οποίο θα επιστρέψει το βράδυ της 6ης Αυγούστου.

    [02] Μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους σεισμόπληκτους της Σκύρου.

    31/07/2001 21:25:56

    Μέτρα για την ενίσχυση και αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων και επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός στη Σκύρο, πήρε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν επιδότηση ενοικίου, αποκατάσταση κτιρίων, ενώ η υδροδότηση του νησιού αποκαταστάθηκε προσωρινά με την μεταφορά νερού απο βυτιοφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και με την εκμετάλλευση τριών εφεδρικών γεωτρήσεων που υπήρχαν. Δεκαετία σεισμικής έξαρσης προβλέπουν σεισμολόγοι για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατά μήκος του ρήγματος της Ανατολίας, από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι το βόρειο Αιγαίο.

    [03] Κριτική Αλογοσκούφη στην κυβέρνηση για οικονομική πολιτική.

    31/07/2001 21:25:49

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που ασκεί, την οποία χαρακτηρίζει ανεπαρκή και αναποτελεσματική, εξαπέλυσε ο συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση σχετικής έκθεσης από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο κ.Αλογοσκούφης υποστηρίζει οτι η Ελλάδα, στην εξαετία 1994 - 1999, είναι ουραγός μεταξύ των χωρών της συνοχής στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων τονίζοντας οτι

    η αξιοπιστία της οικονομίας μίας χώρας, αποδεικνύεται σε μεγάλο βαθμό και από το κατά πόσον μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου.

    31/07/2001 21:17:58

    Την αισιοδοξία του για την έκβαση του Συνεδρίου, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας οτι θα χαραχθεί νέα πολιτική πρόταση πορείας και προοπτικής της χώρας. Ο κ.Σημίτης συναντήθηκε επίσης και με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, καθώς και με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο κυβερνητικό έργο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αύριο ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας.

    [05] "Παροχολογία" της κυβέρνησης προέβλεψε ο Καραμανλής.

    31/07/2001 21:17:51

    Επικοινωνιακό μπαράζ και παροχολογία ενόψει της ΔΕΘ, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στους συντονιστές και τους τομεάρχες της επιτροπής δημόσιας διοίκησης του κόμματος. Ο κ. Καραμανλής

    διαπίστωσε ότι το κόμμα του "πάει πολύ καλά" και τόνισε ότι το κλίμα δεν μπορεί να αναστραφεί. Κάλεσε ωστόσο τα στελέχη του κόμματος να προετοιμάζονται, ώστε ο πολιτικός λόγος που θα διαμορφωθεί να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Η κυβέρνηση προετοιμάζει τη χώρα για τους επόμενους μεγάλους στόχους, ενώ η ηγεσία της ΝΔ προετοιμάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επόμενες ήττες του, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    [06] Θα νομιμοποιηθούν 340.000 μετανάστες.

    31/07/2001 21:17:45

    Τις 340 περίπου χιλιάδες, αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των μεταναστών που θα νομιμοποιηθούν έως τις 2 Αυγούστου, οπότε λήγει η πρώτη φάση εφαρμογής του σχετικού νόμου, ενώ μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει αίτηση σε όλους τους δήμους της χώρας περίπου 308 χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες. Αυτό δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, η οποία τόνισε οτι για όσους στερούνται οποιωνδήποτε δικαιολογητικών, δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι τις 2 Αυγούστου, αλλά να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 July 2001 - 20:30:22 UTC