Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναφορά του θεσμού των επαναξεταστέων για τη Β' Λυκείου
  • [02] Σεισμολόγοι-Προβλέπουν δεκαετία σεισμική έξαρσης στην Ανατολική
  • [03] Αλλαγή του καιρού σε όλη τη χώρα.
  • [04] Συναντήσεις πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη
  • [05] Αστικές συγκοινωνίες-Προωθούνται σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση.
  • [06] Εκθεση ΙΟΒΕ για ελληνική οικονομία.
  • [07] ΝΔ-Συνεδριάσεις επιτροπών
  • [08] Χαλκιδική-Αγνοείται αιωροπτεριστής.
  • [09] Συνελήφθη διαρρήκτης
  • [10] Συναντήσεις πρωθυπουργού.
  • [11] ΝΔ-Συσκέψεις.
  • [12] Αποτυχόντες Λυκείου.
  • [13] Αστικές συγκοινωνίες-Διοικήσεις-Αλλαγές.

  • [01] Επαναφορά του θεσμού των επαναξεταστέων για τη Β' Λυκείου

    31/07/2001 13:23:14

    Την επαναφορά του θεσμού των επαναξεταστέων της δευτέρης τάξης Λυκείου το Σεπτέμβριο σε μόνιμη βάση, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου.

    Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουγείου Παιδείας, παρά το μικρό ποσοστό αποτυχίας, δηλαδή 7,5%, ένα εκπαιδευτικό σύστημα για λόγους όχι μόνο εκπαιδευτικούς, αλλά και κοινωνικούς, οφείλει να εξαντλεί υπέρ των μαθητών κάθε δυνατότητα, μη αποκλεισμού και βελτίωσης της θέσης τους. Αποφάσισε επομένως πάγια επαναφορά του θεσμού της επανεξέτασης των απορριφθέντων της Β' Λυκείου το Σεπτέμβριο με πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε να έχουν αυτή τη δεύτερη ευκαιρία.

    Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί και σύντομα στη βουλή, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εξετάσεων.

    [02] Σεισμολόγοι-Προβλέπουν δεκαετία σεισμική έξαρσης στην Ανατολική Μεσόγειο

    31/07/2001 13:23:08

  • Δεκαετία σεισμικής έξαρσης, για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατά μήκος του ρήγματος της Ανατολίας, από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι το βόρειο Αιγαίο, προβλέπουν οι σεισμολόγοι. Οπως επισήμαναν σεισμολόγοι απο ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και της Τουρκίας, σε συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες της οποία ολοκληρώνονται αύριο, τα επόμενα 30 χρόνια είναι πολύ πιθανόν να σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμος μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά. Η επιστημονική αυτή ομάδα θα μελετήσει με τη βοήθεια του ερευνητικού σκάφους "Μόρις Γιούινκ", το οποίο καταπλέει αύριο στον Πειραιά όλο το βυθό του βόρειου Αιγαίου. Στο μεταξύ καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το χθεσινό μετασεισμό 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σκύρου. Επίσης χθες σημειώθηκαν δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις, στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου και το Κορινθιακού Κόλπου και είχαν μέγεθος 4,2 και 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.

    [03] Αλλαγή του καιρού σε όλη τη χώρα.

    31/07/2001 13:23:02

  • Αλλαγή σκηνικού παρουσιάζει σήμερα ο καιρός. Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν το πρωί στη Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια. Οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα πελάγη, πνέουν ισχυροί άνεμοι τοπικά θυελλώδεις, που φθάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο. Στο μεταξύ, φωτιά κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό ξέσπασε σε δύσβατη δασική περιοχή στα Γιάλτρα στη βόρεια Εύβοια. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ένα ελικόπτερο.

    [04] Συναντήσεις πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη

    31/07/2001 13:22:55

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος συναντήθηκε το πρωί με τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και στη συνέχεια με τον υπουργό Αμυνας.

    Συζητήθηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συνέδριο. Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κυρίους Γιαννίτση και Χριστοδουλάκη, εξετάστηκε πως θα υπάρξει συνδυασμός ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής ώστε η πορεία της οικονομίας να έχει καλύτερες επιδόσεις.

    Το μεσημέρι ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Γιαννόπουλο, ενώ αύριο, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου. Την Πέμπτη ο κ.Σημίτης θα αναχωρήσει για τη Σίφνο, όπου θα περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

    [05] Αστικές συγκοινωνίες-Προωθούνται σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση.

    31/07/2001 13:22:49

    Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα σε ότι αφορά το συντονισμό.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΑ, της ΕΘΕΛ, του ΗΛΠΑΠ και του ΗΣΑΠ καταλαμβάνει ο μέχρι τώρα γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννης Μανιάτης. Πρόθεση του υπουργείου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι η δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου διοίκησης στις αστικές συγκοινωνίες.

    [06] Εκθεση ΙΟΒΕ για ελληνική οικονομία.

    31/07/2001 13:22:42

    Οι δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εξακολουθούν να είναι μεγάλες, με την προϋπόθεση όμως ότι θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για την οικονομική πολιτική. Σχετικές επισημάνσεις περιλαμβάνονται στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ.

    Στην έκθεση υποδεικνύεται συνολικός ανασχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής με έμφαση στη δημιουργία συνθηκών που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των αγορών.

    [07] ΝΔ-Συνεδριάσεις επιτροπών

    31/07/2001 13:22:36

    Συνεδρίασε λίγο πριν το μεσημέρι υπο την προεδρία του Κώστα Καραμανλή η Ομάδα Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ.

    Χθες ο κ. Καραμανλής ζήτησε απο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπευθυνότητα και σεμνότητα. Τόνισε επίσης οτι δεν πρόκειται να δεχθεί και να ανεχθεί αλλαζονικές συμπεριφορές. Ζήτησε να του παραδοθούν ως τις 20 Αυγούστου σημειώματα από τα στελέχη, ενόψει της ΔΕΘ, με την κριτική και τις προτάσεις τους.

    [08] Χαλκιδική-Αγνοείται αιωροπτεριστής.

    31/07/2001 13:22:30

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες από άνδρες του λιμεναρχείου Νέων Μουδανιών, στη θαλάσσια περιοχή των Φλογητών Χαλκιδικής, για τον εντοπισμό αιωροπτεριστή.

    Χθες το μεσημέρι λουόμενος τηλεφώνησε στο λιμεναρχείο και δήλωσε ότι είδε έναν αιωροπτεριστή να πέφτει στην θάλασσα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις των λιμεναρχείων της περιοχής ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ένα ελικόπτερο. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι, δεν υπήρχε αναφορά εξαφάνισης από κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο του φερόμενου ως αγνοούμενου αιωροπτεριστή.

    [09] Συνελήφθη διαρρήκτης

    31/07/2001 13:22:23

    Στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Ζωγράφου συνελήφθη ο 20χρονος Αλβανός Στέφανος Μάρκος με την κατηγορία της διάρρηξης.

    Ειδικότερα, αστυνομικοί που είχαν πάει για έλεγχο στα ΕΛΤΑ, διαπίστωσαν ότι ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο και η κεντρική είσοδος και μέσα στο υποκατάστημα βρήκαν το 20χρονο το οποίο και συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κατσαβίδια και μονωτικές ταινίες.

    [10] Συναντήσεις πρωθυπουργού.

    31/07/2001 09:10:41

    Διαδοχικές συναντήσεις ενόψει των εξαγγελιών στη ΔΕΘ και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο θα έχει σήμερα ο κ. Σημίτης αρχικά με τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης και ακολούθως με τον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο. Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το βουλευτή Ευάγγελο Γιαννόπουλο και αύριο με τον υπουργό Παιδείας. Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σίφνο, για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

    [11] ΝΔ-Συσκέψεις.

    31/07/2001 09:10:35

    Υπο την προεδρία του Κώστα Καραμανλή, συνεδριάζει η ομάδα Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο κ. Καραμανλής ζήτησε απο τα στελέχη της ΝΔ υπευθυνότητα και σεμνότητα. Τόνισε επίσης οτι δεν πρόκειται να δεχθεί και να ανεχθεί αλλαζονικές συμπεριφορές, λέγοντας οτι ένα κόμμα που έρχεται να κυβερνήσει μετά από πολλά χρόνια και πολεμά ένα καθεστώς, οφείλει να έχει υπευθυνότητα και σεμνότητα.

    [12] Αποτυχόντες Λυκείου.

    31/07/2001 09:10:28

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας εάν θα δοθεί ή όχι και δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης στους περίπου 8.000 μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου που δεν προήχθησαν φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας μελετά το θέμα, ενώ δέχεται σχετικές εισηγήσεις από καθηγητές και γονείς να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση.

    [13] Αστικές συγκοινωνίες-Διοικήσεις-Αλλαγές.

    31/07/2001 09:10:21

    Αλλαγές στη διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταφορών, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα σε ότι αφορά το συντονισμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τη θέση των προέδρων του ΟΑΣΑ, της ΕΘΕΛ, του ΗΛΠΑΠ και του ΗΣΑΠ καταλαμβάνει ο μέχρι τώρα γγ του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Γιάννης Μανιάτης, ενω τη θέση του στο υπουργείο θα καταλάβει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κωνσταντινίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 July 2001 - 11:30:37 UTC