Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεθνής συνάντηση σεισμολόγων στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Υπουργείο Παιδείας για επανεξέταση μαθητών
  • [03] Αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων
  • [04] Διαρρήξεις σε υπουργεία Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ
  • [05] Με τους κ. Τσοχατζόπουλο και Γιαννόπουλο συναντάται αύριο ο
  • [06] Νοσηλεία Θόδωρου Αγγελόπουλου
  • [07] Ελέγχονται οι φωτιές στη Φλώρινα και το Αγιο Ορος
  • [08] ΝΔ-συνεδρίαση για θέματα εκπαίδευσης

  • [01] Διεθνής συνάντηση σεισμολόγων στη Θεσσαλονίκη

    30/07/2001 12:46:53

    Αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση επιστημόνων σεισμολογικών ερευνητικών κέντρων, με στόχο να κατατεθούν απόψεις προκειμένου να χαρτογραφηθούν τα ρήγματα και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μελέτη των σεισμών στην ανατολική Μεσόγειο. Στη συνάντηση αυτή μετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ιταλία. Στο μεταξύ στους κανονικούς της ρυθμούς αρχίζει να επανέρχεται η ζωή στην Σκύρο. Η υδροδότηση όμως του νησιού γίνεται από υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού.

    [02] Υπουργείο Παιδείας για επανεξέταση μαθητών

    30/07/2001 12:46:46

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας εάν θα δοθεί ή όχι και δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης στους περίπου 8.000 μαθητές της Β' και Γ'Λυκείου που δεν προήχθησαν φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας μελετά το θέμα ενώ δέχεται σχετικές εισηγήσεις από καθηγητές και γονείς να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση. Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί μεθαύριο Τετάρτη κατά τη συνάντηση που θα έχουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου.

    [03] Αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων

    30/07/2001 12:46:40

    Αυξάνονται σύμφωνα με πληροφορίες από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι τιμές των καυσίμων. Οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερες κατά 3 δραχμές το λίτρο και κατά 2 δραχμές το ντίζελ. Στο μεταξύ ελεύθερα κινούνται από σήμερα τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας, αφού λόγω του καλοκαιριού δεν ισχύει ο δακτύλιος. Το μέτρο θα επανέλθει και πάλι από τις 20 Αυγούστου.

    [04] Διαρρήξεις σε υπουργεία Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ

    30/07/2001 12:46:34

    Αγνωστοι διέρρηξαν το Σαββατοκύριακο δύο παραρτήματα του υπουργείου Γεωργίας και του ΠΕΧΩΔΕ, στην Αθήνα. Η πρώτη διάρρηξη έγινε στο υπουργειο Γεωργίας στην Πλατεία Βάθης ενω οι δράστες έκλεψαν μικρό χρηματικό ποσό από το κυλικείο, τσιγάρα και άλλα αντικείμενα. Η δεύτερη διάρρηξη έγινε στο παράρτημα του ΠΕΧΩΔΕ στους Αμπελοκήπους. Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα ασφαλείας, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο κι έφυγαν άπρακτοι.

    [05] Με τους κ. Τσοχατζόπουλο και Γιαννόπουλο συναντάται αύριο ο πρωθυπουργός

    30/07/2001 12:46:26

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του με κορυφαία κομματικά στελέχη ενόψει του συνεδρίου θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σίφνο για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Χθες από την Πάρο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης, οι οποίοι είναι η ανάπτυξη, το κοινωνικό πρόσωπο και η διεθνής ενδυνάμωση της χώρας.

    [06] Νοσηλεία Θόδωρου Αγγελόπουλου

    30/07/2001 12:46:15

    Με λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ηρακλείου, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης εισήχθη στην εντατική μονάδα για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενώ οι γιατροί εκτιμούν ότι εφόσον υπάρχει ομαλή εξέλιξη της υγείας του, θα βγει από την εντατική πιθανότατα αύριο.

    [07] Ελέγχονται οι φωτιές στη Φλώρινα και το Αγιο Ορος

    30/07/2001 12:46:03

    Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι δύο πυρκαγιές στην περιοχή Βροντερού Πρεσπών της Φλώρινας και στη θέση Πλατύ Ακρωτηρίου, στο Αγιο Ορος. Στη Φλώρινα μετέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στις προσπάθειες κατάσβεσης των δύο πυρκαγιών μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς επίσης και πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

    [08] ΝΔ-συνεδρίαση για θέματα εκπαίδευσης

    30/07/2001 12:45:53

    Στη Ρηγίλλης συνεδρίασε το πρωί υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή η διαρκής επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της ΝΔ και ασχολήθηκε με θέματα εκπαίδευσης. Στο μεταξύ ο Συντονιστής της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι με πρόσχημα την δήθεν αναδιάρθρωση του αναποτελεσματικού ΟΑΕΔ, η Κυβέρνηση δημιουργεί νέο υδροκέφαλο Οργανισμό με τρεις θυγατρικές ΑΕ, χωρίς σχεδιασμό και προοπτική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2001 - 11:30:23 UTC