Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάρος-Ομιλία Σημίτη σε κομματικά στελέχη.
  • [02] Ηράκλειο-Στην εντατική ο Θ.Αγγελόπουλος.
  • [03] Ο Πάγκαλος υπέρ της επανεκλογής Σημίτη στο Συνέδριο.
  • [04] Αυστηρή κριτική Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό.
  • [05] Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές σε Εβρο και Φλώρινα.
  • [06] Διέρρηξαν το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ασπροπύργου.
  • [07] Φωτιά στη Μαλακάσα.
  • [08] Σκύρος-Ζημιές
  • [09] Επανεξέταση μαθητών
  • [10] Ο Σημίτης στην Πάρο
  • [11] Συνέντευξη Παπαντωνίου.
  • [12] Συνέντευξη Σταθόπουλου

  • [01] Πάρος-Ομιλία Σημίτη σε κομματικά στελέχη.

    29/07/2001 21:35:09

    Στους βασικούς στόχους της κυβέρνησης για ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος και ισχυροποίηση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη διάρκεια ομιλίας του σε κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πάρο. Επίσης, ο πρωθυπουργός, άκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι οποίοι εκφράζουν, όπως είπε ο κ.Σημίτης, ένα ιστορικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό άλμα της χώρας μας.

    [02] Ηράκλειο-Στην εντατική ο Θ.Αγγελόπουλος.

    29/07/2001 21:30:55

    Στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου βρίσκεται ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, παρουσίαζει λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο γνωστός σκηνοθέτης εισήχθη στο Νοσοκομείο το Σάββατο και η εισαγωγή του στην εντατική έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενώ αύριο πιθανότατα θα εξέλθει της εντατικής μονάδας.

    [03] Ο Πάγκαλος υπέρ της επανεκλογής Σημίτη στο Συνέδριο.

    29/07/2001 21:25:20

    Απάντηση στο ερώτημα για τις αιτίες που οδήγησαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Τάσσεται υπέρ της επανεκλογής Σημίτη και σημειώνει ότι είναι απαράδεκτες οι λογικές του λευκού ψηφοδελτίου. Σημειώνει ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό δεν έγινε καμία προσπάθεια εκκαθάρισης του παρελθόντος. Εκτιμά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πάει για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σε μια τέτοια περίπτωση θα αποχωρήσει από το κόμμα.

    [04] Αυστηρή κριτική Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό.

    29/07/2001 21:25:13

    Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δήλωσή του στη "Χώρα της Κυριακής" επικρίνει την επιλογή του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στο συνέδριο, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η επίλυση των εσωκομματικών προβλημάτων του ΠΑΣΟΚ αλλά η εξεύρεση λύσης όπως σημειώνει, στο αδιέξοδο. Προσθέτει ότι εάν ο κ.Σημίτης έχει κατάλοιπα υπευθυνότητας, οφείλει να παραιτηθεί. Στο μεταξύ, υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι η διαρκείς επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων του κόμματος.

    [05] Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές σε Εβρο και Φλώρινα.

    29/07/2001 21:25:07

    Σε εξέλιξη είναι δυο πυρκαγιές στον Εβρο και τη Φλώρινα αντίστοιχα. Η πρώτη έχειξεσπάσει στο δήμο Φερρών στην περιοχή Ιτέα και η δεύτερη στις Πρέσπες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

    [06] Διέρρηξαν το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ασπροπύργου.

    29/07/2001 21:25:00

    Αγνωστοι διέρρηξαν το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ασπροπύργου στην Αττική και άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο περίπου 4 εκατομμύρια δραχμές κι ένα περίστροφο. Οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη διάρρηξη ειδικό μαρμαροτροχό, με τον οποίο έκοψαν τα πλέγματα του κτιρίου και στη συνέχεια παραβίασαν άλλες τέσσερις πόρτες καθώς και το χρηματοκιβώτιο.

    [07] Φωτιά στη Μαλακάσα.

    29/07/2001 11:10:29

    Σβήστηκε η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, εξαιτίας ανάφλεξης αυτοκινήτου. Η κυκλοφορία διακόπηκε για τρεις ώρες και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων, λόγω της αυξημένης εξόδου των εκδρομέων. Αυξημένη ήταν και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί 145 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

    [08] Σκύρος-Ζημιές

    29/07/2001 11:10:23

    Συνεχίζεται στη Σκύρο η καταγραφή των ζημιών, ενώ από τα 150 σπίτια που έχουν ελεγχθεί τρία έχουν κριθεί κατεδαφιστέα και 44 επισκευάσιμα. Στο μεταξύ απολύτως ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία, η οποία έχει φθίνουσα πορεία, εκτιμούν οι επιστήμονες. Στην ακολουθία αυτή εντάσσονται και οι δύο χθεσινές δονήσεις μεγέθους 4,8 και 4,4 Ρίχτερ από τις οποίες σημειώθηκαν νέες κατολισθήσεις βράχων. Τη Σκύρο επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκλήθηκαν.

    [09] Επανεξέταση μαθητών

    29/07/2001 11:10:17

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας εάν θα δοθεί ή όχι άλλη μια ευκαιρία επανεξέτασης των περίπου 6.000 μαθητών της Β΄Λυκείου και των 2.000 της Γ΄Λυκείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας μελετά το θέμα ενώ δέχεται σχετικές εισηγήσεις από καθηγητές και γονείς να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι το νέο εκπαιδευτικό σύστημα προβλέπει ότι από φέτος όσοι δεν πέρασαν την τάξη, θα πρέπει να ξαναφοιτήσουν.

    [10] Ο Σημίτης στην Πάρο

    29/07/2001 11:10:11

    Στην Πάρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τους ψαράδες που έλαβαν μέρος στη διάσωση των ναυαγών του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συνεστίαση κομματικών στελεχών. Ο κ.Σημίτης την Τρίτη συνεχίζοντας τις επαφές του με κομματικά στελέχη θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

    [11] Συνέντευξη Παπαντωνίου.

    29/07/2001 11:10:04

    Σημαντικές αυξήσεις πέραν της εισοδηματικής πολιτικής για τους χαμηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους, προαναγγέλει για το 2002 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Τονίζει ότι υπάρχουν περιθώρια ελαφρύνσεων για τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ισχύσουν από το 2003.

    [12] Συνέντευξη Σταθόπουλου

    29/07/2001 11:09:58

    Σε ομηρία επιχειρεί να θέσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος η διαπλοκή, υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Τονίζει ότι τα συμφέροντα έχουν διαφθείρει τις πολιτικές δυνάμεις και σημειώνει ότι πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία κοινής δράσης κυβέρνησης και ΝΔ κατά της διαπλοκής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 July 2001 - 20:30:32 UTC