Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος ο Σακελαρίδης-Είχε συλληφθεί στα επεισόδια στη Γένοβα
  • [02] Είκοσι επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την αποκατάσταση της
  • [03] Μολότωφ-ΠΑΣΟΚ-Γένοβα .
  • [04] Αποκατάσταση Δημοκρατίας .
  • [05] Λειψυδρία .
  • [06] Πετρελαιοειδή-Απεργία .

  • [01] Ελεύθερος ο Σακελαρίδης-Είχε συλληφθεί στα επεισόδια στη Γένοβα

    24/07/2001 12:33:28

    Ελεύθερος αφέθηκε χθες βράδυ στη Γένοβα ο Περούλης Σακελαρίδης, ο οποίος εκρατείτο στις φυλακές μετά τα επεισόδια, στη σύνοδο της G8.

    Ο δεύτερος συλληφθείς Παναγιώτης Σιδεριάδης ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γένοβας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδος εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο θεραπευτήριο για άλλες τρεις μέρες.

    Στο μεταξύ, η ελληνική επιτροπή για τη διεθνή διαδήλωση της Γένοβας, διοργανώνει στις 7.30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς την ιταλική πρεσβεία.

    [02] Είκοσι επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

    24/07/2001 12:05:06

    Με αφορμή την 27η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε το πρωί τη Γυάρο, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των αγωνιστών.

    Τον κ.Σημίτη συνόδευαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Σε μήνυμά του ο κ.Σημίτης επισημαίνει ότι οι αγώνες όλων των Ελλήνων για τη δημοκρατία στο μεγαλύτερο μέρος τους δικαιώθηκαν αν και μένουν πολλά ακόμα να γίνουν.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ζήτησε συνένωση των προσπαθειών όλων των Ελλήνων σε κοινούς εθνικούς σκοπούς πάνω από διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της συγκρότησης του αντι-ιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου. Ο Συνασπισμός συνέδεσε την επέτειο με τις σημερινές κινητοποιήσεις κατά της παγκοσμιοποίησης.

    Το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος θα παραθέσει την καθιερωμένη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας.

    [03] Μολότωφ-ΠΑΣΟΚ-Γένοβα .

    24/07/2001 08:54:14

    Στόχος εμπρηστών έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η είσοδος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη. Οι δράστες πέταξαν τρεις βόμβες μολότωφ με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστος τηλεφώνησε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και είπε ότι την ευθύνη για την ενέργεια αναλαμβάνει η "Ομάδα Αναρχικών" σε ένδειξη οργής για το θάνατο του διαδηλωτή στη Γένοβα.

    [04] Αποκατάσταση Δημοκρατίας .

    24/07/2001 08:54:07

    Με αφορμή την 27η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της χώρας κ. Στεφανόπουλος σε εκδήλωση απόψε θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης δήλωσε ότι ο εξανθρωπισμός της πολιτικής αποτελεί καθήκον και υποχρέωση των δυνάμεων εκείνων που δεν υποτάσσονται στη λογική της αγοράς και απορρίπτουν αγκυλώσεις και συνταγές του παρελθόντος. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε συνένωση των προσπαθειών όλων των Ελλήνων σε κοινούς εθνικούς σκοπούς.

    [05] Λειψυδρία .

    24/07/2001 08:54:01

    Το πρόβλημα της λειψυδρίας που πλήττει φέτος ιδιαίτερα τους αγρότες απασχόλησε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη χθες που πραγματοποιήθηκε υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης ανακοίνωσε ότι το εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων θα είναι θεσμοθετημένο με νόμο μέχρι το τέλος του έτους και θα προσδιορίζει κατευθύνσεις και αρχές, αλλά και τους θεσμούς διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε όλα τα επίπεδα.

    [06] Πετρελαιοειδή-Απεργία .

    24/07/2001 08:53:54

    Εξι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες έχουν προγραμματίσει από σήμερα οι εργαζόμενοι στα πετρελαιοειδή, τα διυλιστήρια και τη χημική βιομηχανία αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή των Ελληνικών Πετρελαίων. Στη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο οι αναγκαίες φορτοεκφορτώσεις για τις στοιχειώδεις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, ενώ θα επιδιωχθεί να διακοπούν και οι διακινήσεις υγρών καυσίμων από και προς κάθε τρίτο μέσο ανοιχτού κυκλώματος, φορτηγών, πλοίων κλπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 July 2001 - 11:30:21 UTC