Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέμα χρόνου η απελευθέρωση του Π.Σακελλαρίδη.
  • [02] Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι γιατροί του ΙΚΑ.
  • [03] Πιο ανταγωνιστική πλέον η ελληνική οικονομία.
  • [04] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σημίτη - Πάγκαλου.
  • [05] Συμβολική επίσκεψη Σημίτη στη Γυάρο.
  • [06] Δύο στους τρεις έχουν λάβει το εκκαθαριστικό της Εφορίας.
  • [07] Απο τις ιταλικές αρχές εξακολουθούν να κρατούνται οι δύο Ελληνες
  • [08] Αθώος ο Βασίλης Κωστέτσος
  • [09] Δολοφονήθηκε οικοδόμος
  • [10] Εθνικό Συμβούλιο για ανταγωνιστικότητα
  • [11] Κατάληψη πλοίων που οδηγούν στο Αγιον όρος απο προσκυνητές
  • [12] Διάρρηξη σε εταιρία στη λεωφόρο Συγγρού.

  • [01] Θέμα χρόνου η απελευθέρωση του Π.Σακελλαρίδη.

    23/07/2001 21:39:55

    Θέμα χρόνου θεωρείται η απελευθέρωση του ενός εκ των δύο ελλήνων διαδηλωτών, που κρατούνται από τις Ιταλικές αρχές, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες των ελληνικών προξενικών αρχών στην Ιταλία. Πρόκειται για τον Περούλη Σακελλαρίδη, που κρατείται στις φυλακές της Παβίας, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και πρόκλησης ζημιών.

    Ο δεύτερος έλληνας, Παναγιώτης Σιδεριάδης, που έχει συλληφθεί, κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, καθώς υπεβλήθη σε επείγουσα επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

    [02] Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

    23/07/2001 21:39:48

    Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ Αθήνας και Πειραιά, καθώς έκριναν θετικές τις πέντε προτάσεις που τους υπέβαλαν οι υπουργοί υγείας και εργασίας. Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία γιατρών ΙΚΑ, αφού η απεργία τους κηρύχθηκε καταχρηστική από το πρωτοδικείο. Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο θα αρχίσει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών για την επίλυση των αιτημάτων τους.

    [03] Πιο ανταγωνιστική πλέον η ελληνική οικονομία.

    23/07/2001 21:39:42

    Άλμα δέκα θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, έκανε την τελευταία τριετία η ελληνική οικονομία και από την 44η θέση που ήταν το 1998 βρέθηκε το 2000 στην 34η θέση. Το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμά ότι το 2001 θα σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος και δεν αποκλείεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας να βρεθεί στην 30η θέση.Ο υπουργός ανάπτυξης ανακοίνωσε τη σύσταση εθνικού συμβουλίου για την ανταγωνιστικότητα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ για να παρακολουθούνται οι εξελίξεις σε σχέση με τις άλλες ανταγωνιστικές προς την Ελλάδα χώρες.

    [04] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σημίτη - Πάγκαλου.

    23/07/2001 21:39:36

    Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη μετά από εννέα μήνες, κατ' ιδίαν συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, με αντικείμενο την πορεία προ το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης πρέπει να επανεκλεγεί στο συνέδριο καθώς προέρχεται απο λαϊκη εντολή ενώ άφησε και πάλι ανοιχτο το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα του Κινήματος εφόσον αυτός εκλέγεται απο το συνέδριο. Τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Βάσω Παπανδρέου και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

    [05] Συμβολική επίσκεψη Σημίτη στη Γυάρο.

    23/07/2001 21:39:30

    Τη Γυάρο θα επισκεφθεί συμβολικά αύριο ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Σημίτης θέλει να αποτίσει φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν

    ενεργά εναντίον της επτάχρονης δικτατορίας. Με την ευκαιρία της αυριανής αυτής επετείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος απονέμει τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών.

    [06] Δύο στους τρεις έχουν λάβει το εκκαθαριστικό της Εφορίας.

    23/07/2001 21:39:22

    Δύο στους τρείς φορολογούμενους έχουν πάρει το εκκαθαριστικό της εφορίας, ενώ εντός της εβδομάδος πάνω από 430.000 φορολογούμενοι θα λάβουν το σημείωμά τους. Όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Απο τους φορολογούμενους που πήραν το εκκαθαριστικό τους οι 802.201 παρέλαβαν χρεωστικό, δηλαδή να πληρώσουν οι 1.042.704 πιστωτικό, να πάρουν πίσω χρήματα και οι 1.048.175 παρέλαβαν μηδενικό εκκαθαριστικό.

    [07] Απο τις ιταλικές αρχές εξακολουθούν να κρατούνται οι δύο Ελληνες

    23/07/2001 15:38:07

    Από το θάνατο ενός νεαρού διαδηλωτή και τον τραυματισμό δεκάδων σημαδεύτηκε η Σύνοδος Κορυφής της ομάδας των οκτώ πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν χθες στη Γένοβα.

    Η ιταλική πόλη θυμίζει από χθες βομβαρδισμένη περιοχή ενώ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εκταμιεύσει το ποσό των 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση των πολιτών της Γένοβας, οι περιουσίες των οποίων υπέστησαν ζημιές.

    Το κοινωνικό φόρουμ της Γένοβας από την πλευρά του, απηύθηνε χθες έκκληση για συγκρότηση διαδηλώσεων σε ολόκληρη την Ιταλία από αύριο με σύνθημα το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών.

    Από το Λονδίνο, η διεθνής αμνηστεία δήλωσε σήμερα έντονα προβληματισμένη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο 23χρονος Ιταλός διαδηλωτής ενώ δηλώνει ιδιαίτερα θορυβημένη από την βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην έδρα του Κοινωνικού Φόρουμ στη Γένοβα χθες τα μεσάνυχτα.

    Στο μεταξύ από τις ιταλικές αρχές, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και πρόκλησης επεισοδίων, εξακολουθούν να κρατούνται οι Ελληνες Περούλης Σακελλαρίδης και Παναγιώτης Σιδεριάδης, οι οποίοι συνελήφθησαν στα επεισόδια κατά τη διάρκεια της συνόδου της G8. Πληροφορίες του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι οι ελληνικές προξενικές αρχές έχουν ζητήσει με αιτήσεις τους να επισκεφθούν τους δύο κρατούμενους, πράγμα το οποίο μέχρι στιγμής δεν έγινε δυνατό.

    Η ελληνίδα πρόξενος στο Μιλάνο κ. Κωνσταντίνα Ζαγοριανού, όπως και ο προξενικός λιμενάρχης στη Γένοβα κ. Χατζηαναγνώστου, έχουν κάνει αίτηση για να επισκεφθούν τον εγχειρισμένο, αλλά κρατούμενο με ένοπλο φρουρό, Πάνο Σιδεριάδη. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του Περούλη Σακελλαρίδη που κρατείται στις φυλακές της Παβίας.

    Οι ιταλικές αρχές επιμένουν να αρνούνται την επικοινωνία των κρατουμένων με συγγενείς τους ή με τις ελληνικές προξενικές αρχές, μέχρις ότου οι δύο συλληφθέντες Ελληνες καταθέσουν στον ανακριτή.

    Πάντως το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ανέφερε ότι υπάρχουν συνεχείς επικοινωνίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ιταλίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Περούλης Σακκελαρίδης θα αφεθεί ελεύθερος.

    Για το δεύτερο, τον Παναγιώτη Σιδεριάδη, ανέφερε ότι λόγω επείγουσας επέμβασης παραμένει στο νοσοκομείο φρουρούμενος.

    [08] Αθώος ο Βασίλης Κωστέτσος

    23/07/2001 15:38:01

    Αθώος κρίθηκε απο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελειοδικείο ο σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος, που δικάσθηκε για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

    Ο σχεδιαστής μόδας συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής σε έλεγχο της Τροχαίας στη Νέα Σμύρνη, όταν στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε αναισθητικό σπρέϊ.

    Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του Κωστέτσου ότι το σπρέϊ δεν του άνηκε και ότι ενδεχομένως να είχε μείνει στο αυτοκίνητο απο άγνωστους που λίγες μέρες πριν το περιστατικό το είχαν διαρρήξει.

    [09] Δολοφονήθηκε οικοδόμος

    23/07/2001 15:37:54

    Δολοφονημένος βρέθηκε το μεσημέρι, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Λασπότοπου Ιωαννίνων, ο 48χρονος συνταξιούχος οικοδόμος Αχιλλέας Στεφανίδης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας και του ιατροδικαστή, ο Στεφανίδης δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, πιθανότατα με ένα κομμάτι ξύλου που χρησιμοποιούν σε σόμπες. Το θύμα έμενε μονος του αφού η γυναίκα του, με την οποία είχε χωρίσει και η κόρη του, ζούν στην Αθήνα.

    Το νεκρό βρήκαν η μηγέρα του, η αδελφή και ο γαμπρός του που ζούν στο Αγρίνιο και ανησυχησαν οταν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο τις τελευταίες μέρες.

    Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, συγκέντρωσαν αντικείμενα και δακτυλικά αποτυπώματα απο τα οποία ελπίζουν οτι σύντομα θα εντοπίσουν το δολοφόνο. Πάντως γείτονες δήλωσαν οτι ο Στεφανίδης δέχονταν απειλές και πριν λίγες μέρες εμφανίσθηκαν τρεις κουκουλοφόροι, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή οταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

    [10] Εθνικό Συμβούλιο για ανταγωνιστικότητα

    23/07/2001 15:37:47

    Εθνικό Συμβούλιο για την ανταγωνιστικότητα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ δημιουργείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να παρακολουθούνται οι εξελίξεις σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τις άλλες χώρες και κυρίως των πλέον ανταγωνιστικών χωρών.

    Αυτό αναφέρθηκε απο τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Χριστοδουλάκη ο οποίος παρουσίασε έκθεση σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στο Ζάππειο, παρουσία του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου και του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Χρήστου Πολυζωγόπουλου.

    Σύμφωνα με την έκθεση τα τελεταία χρόνια παρουσιάζεται βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

    [11] Κατάληψη πλοίων που οδηγούν στο Αγιον όρος απο προσκυνητές

    23/07/2001 15:37:40

    Eκρυθμη κατάσταση επικρατεί απο το πρωί στα δύο λιμάνια, της Oυρανούπολης και της Iερισσού, που οδηγούν στο Aγιον Oρος καθώς ζηλωτές προσκυνητές έχουν καταλάβει πλοία της γραμμής διεκδικώντας την είσοδο στην αθωνική πολιτεία άνευ διαμονητηρίων.

    Oι προσκυνητές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν ως τελικό προορισμό την Iερά Mονή Eσφιγμένου, όπου εγκαταβιούν αποκλειστικά ζηλωτές (θεωρούν εαυτούς ως τους μοναδικούς υπερσπιστές της ανόθευτης ορθόδοξης πίστης) μοναχοί, έχουν επιβιβαστεί στα δύο πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια απο την Oυρανόπολη προς τη Δάφνη και την Iερισσό προς τα μοναστήρια της ανατολικής ακτής του Aθω και μολονότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν διαθέτουν διαμονητήρια απαιτούν να τους επιτραπεί η επίσκεψη στο Aγιον Oρος.

    Oι λιμενικές αρχές όμως δεν επιτρέπουν τον απόπλου των πλοίων και η κατάσταση έιναι τεταμένη, ενω στην περιοχή κατευθύνεται και εισαγγελέας απο τον Πολύγυρο.

    [12] Διάρρηξη σε εταιρία στη λεωφόρο Συγγρού.

    23/07/2001 15:37:34

    Χρηματοκιβώτιο με 10 εκατομμύρια δραχμές, 1000 δολάρια και επιταγές ύψους 40 εκατομμυρίων δραχμών έκλεψαν άγνωστοι το Σαββατοκύριακο, από τα γραφεία της εταιρίας "Τζένεραλ Σέϊλς" στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα.

    Τη διάρρηξη αντελήφθη το πρωί ο υπεύθυνος της εταιρίας Γρηγόρης Νικολόπουλος 38 ετών ενώ από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 July 2001 - 20:30:30 UTC