Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενας νεκρός διαδηλωτής στη Γένοβα.
  • [02] Ξεκίνησε ο διάλογος με τους γιατρούς του ΙΚΑ.
  • [03] Αυστηρότερες ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών.
  • [04] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός του περιπολικού.
  • [05] Προκλητική η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας για το Κυπριακό.
  • [06] Εν μέσω επεισοδίων άρχισαν οι εργασίες της συνόδου της G8
  • [07] Φράγμα Εύηνου-Σημίτης
  • [08] Κορινθία-Αργολίδα-Καραμανλής
  • [09] ΠΑΣΟΚ-συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς

  • [01] Ενας νεκρός διαδηλωτής στη Γένοβα.

    20/07/2001 21:47:24

    Χειρότερα δεν μπορούσαν να αρχίσουν οι διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα, καθώς από το απόγευμα υπάρχει ένας νεκρός διαδηλωτής. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, το νεαρό θύμα, ένας 20χρονος Ισπανός, πυροβολήθηκε από... παραστρατιωτικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και στη συνέχεια πέρασε από πάνω του ένα τζιπ των καραμπινιέρων. Εξάλλου, την ίδια ώρα που συνεδριάζουν οι οκτώ ηγέτες των πλουσιότερων κρατών στο Παλάτσο Ντουκάλε, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν δεκάδες τραυματιών, μεταξύ τους και ορισμένοι ιδιαίτερα σοβαρά, ενώ έχουν γίνει και πολλές συλλήψεις διαδηλωτών. Στην Αθήνα κυβέρνηση και κόμματα τηρούν επικριτική στάση έναντι των ιταλικών αρχών, για τη βίαιη εκδίωξη των 150 Ελλήνων διαδηλωτών. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του, από τον οποίο ζήτησε διευκρινίσεις, ενώ ο υπουργός τύπου απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ιταλικών αρχών σχετικά με τα επεισόδια. Οι 150 έλληνες διαδηλωτές επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ το απόγευμα διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία που κατέληξε στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα.

    [02] Ξεκίνησε ο διάλογος με τους γιατρούς του ΙΚΑ.

    20/07/2001 21:47:17

    Πακέτο πέντε προτάσεων, προκειμένου να υπάρξει λύση στα προβλήματα του κλάδου τους, υπέβαλαν οι υπουργοί υγείας και εργασίας, στους γιατρούς του ΙΚΑ Αθήνας και Πειραιά, στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε σήμερα. Οι προτάσεις μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία 4μελούς επιτροπής η οποία έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα εκδώσει πόρισμα για τα προβλήματα των γιατρών και την καθολική αξιοποίησή τους. Άλλη επιτροπή θα διαμορφώσει προτάσεις σε θέματα μισθολογίου και βαθμολογίου, ενώ για το θέμα της ασφάλισης των συμβασιούχων γιατρών το υπουργείο Εργασίας θα απαντήσει έως τα τέλη Αυγούστου.

    [03] Αυστηρότερες ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών.

    20/07/2001 21:47:11

    Αυστηρότερες ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών προβλέπει το σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Με τις νέες ρυθμίσεις οι προϋποθέσεις για την υπο όρους απόλυση των εμπόρων ναρκωτικών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αυξάνεται απο τα 20 στα 25 χρόνια και για την πρόσκαιρη κάθειρξη απο την έκτιση των τριών πέμπτων της ποινής αυξάνεται στα τέσσερα πέμπτα. Παράλληλα αυξάνεται ο χρόνος που έχει εκτιθεί προκειμένου να χορηγούνται οι άδειες στους κρατουμένους εμπόρους ναρκωτικών.

    [04] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός του περιπολικού.

    20/07/2001 21:47:04

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση 8 εκατομ. δρχ και παρουσίαση δύο φορές το μήνα στην υπηρεσία του, αφέθηκε μετά την απολογία του στην έβδομη ανακρίτρια, ο 37χρονος αστυνομικός Αστρινός Λυρώνης, που ευθύνεται για το θάνατο δύο νεαρών μοτοσικλετιστών, όταν τους παρέσυρε με το περιπολικό που οδηγούσε παραβιάζοντας το κόκκινο. Έξω από το γραφείο της ανακρίτριας δημιουργήθηκαν μικροσυμπλοκές καθώς φίλοι των δύο θυμάτων αποδοκίμασαν έντονα τον κατηγορούμενο και τον συνήγορό του.

    [05] Προκλητική η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας για το Κυπριακό.

    20/07/2001 21:46:58

    Προκλητική εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, με αφορμή την 27-η επέτειο της εισβολής στην Κύπρο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γυρίσει η Κύπρος στις μέρες πρίν το 1974, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Σεζέρ και επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εγγυάται και να προστατεύει τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων. Ο πρωθυπουργός του Αττίλα Μπουλέντ Ετζεβιτ χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή, ως "ειρηνευτική επιχείρηση" η οποία όχι μόνον έσωσε τους Τουρκοκύπριους, αλλά έφερε και ειρήνη στην περιοχή.

    [06] Εν μέσω επεισοδίων άρχισαν οι εργασίες της συνόδου της G8

    20/07/2001 14:30:09

  • Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και εκατοντάδων διαδηλωτών, σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Γένοβα, λίγο μετά την έναρξη της συνόδου της ομάδας των "8" πιό αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου. Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές, ενω η ιταλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Σημειώνεται οτι η ιταλική πολή έχει μετατραπεί σε σωστό φρούριο απο χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες, ενω οι ιταλικές αρχές, προειδοποίησαν σήμερα, οτι θα αντιμετωπίσουν αυστηρά οποιοδήποτε βίαιο επεισόδιο, που θα έχει ως στόχο τη διατάραξη των συνομιλιών. Οι περισσότεροι ηγέτες, εκτός απο τον Αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπούς, θα διαμείνουν σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο στο παλιό λιμάνι της πόλης, ενω οι εργασίες της συνόδου θα διεξαχθούν στο παλαιό ανάκτορο Παλάτσο Ντουκάλε, περικυκλωμένο απο ελεύθερους σκοπευτές. Στην αντζέντα των συνομιλιών των ξένων ηγετών, θα κυριαρχήσουν οικονομικά θέματα και κυρίως αυτό των χρεών των φτωχότερων κρατών, η καταπολέμηση τους AIDS, το πρωτόκολλο του Κιότο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου καθώς και το θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο μεταξύ την έντονη αντίδραση της Αθήνας, προκάλεσε η χθεσινή βίαιη εκδίωξη απο τις ιταλικές αρχές, των 150 Ελλήνων διαδηλωτών που είχαν φσάσει στο λιμάνι της Αγκόνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Γένοβας. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα ζητηθούν διευκρινίσεις απο την ιταλική πλευρά, ενω ο Συνασπισμός, σχολιάζοντας την επίθεση των Ιταλών αστυνομικών, έκανε λόγο για τεράστιο πολιτικό θέμα. Αδιανόητη χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον των Ελλήνων διαδηλωτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος. Σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Ιταλία και το δεύτερο καράβι με Ελλήνες διαδηλωτές. Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα απο την ελληνική επιτροπή για τη Διεθνή Διαδήλωση της Γένοβας συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την ιταλική πρεσβεία.

    [07] Φράγμα Εύηνου-Σημίτης

    20/07/2001 14:30:03

    Το φράγμα του Εύηνου ποταμού, στην Αιτωλοακαρνανία, εγκαινίασε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η Ελλάδα αλλάζει εικόνα και η απόσταση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μειώνεται. Δεν γυρίζουμε πίσω είπε ο πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία μας και θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας. Ο κ.Σημίτης τη Δευτέρα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για τους Υδάτινους Πόρους με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, Γεωργίας Γιώργο Ανωμερίτη και Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη.

    [08] Κορινθία-Αργολίδα-Καραμανλής

    20/07/2001 14:29:56

    Διήμερη περιοδεία στην Κορινθία και την Αργολίδα πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Καραμανλής ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το χωριό Ρίζα Ξυλοκάστρου και ενημερώθηκε για το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές. Σε δηλώσεις του ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι είναι "υπό σκιάν" και είπε ότι οι κάτοικοι της περιοχής πληρώνουν την ακυβερνησία και την αβουλία του πρωθυπουργού.

    [09] ΠΑΣΟΚ-συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς

    20/07/2001 14:29:49

    Να μην υπάρξουν αποκλεισμοί νέων μελών και να επιτρέψει σε όλους ανεξαιρέτως να πάρουν μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίασή της στις 18 Ιουλίου, οπότε έκρινε ενστάσεις που είχαν υποβληθεί για εγγραφές νέων μελών ενόψει του συνεδρίου. Οπως ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή με την απόφασή της αυτή, υπερβαίνει τις εσωκομματικές τριβές και αντιπαραθέσεις, τις μάχες χαρακωμάτων και τις λογικές αποκλεισμών για να υπηρετήσει το στόχο της ευρύτερης δυνατής συσπείρωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 July 2001 - 20:30:26 UTC