Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση-γιατροί ΙΚΑ
  • [02] Απολογία Λυρώνη-μικροεπεισόδια
  • [03] Σύλληψη για ναρκωτικά
  • [04] Αθήνα-εξάρθρωση σπείρας
  • [05] Ελληνες-Γένοβα-G8 .
  • [06] Εγκαίνια Εύηνου .
  • [07] Κυβέρνηση-Γ΄ΚΠΣ .
  • [08] Χρηματιστήριο .
  • [09] ΗΠΑ-Νέος Πρέσβης .
  • [10] Ιταλία-Γένοβα-Απαγορεύθηκε η είσοδος σε 140 Ελληνες.
  • [11] Νέες κινητοποιήσεις από τους γιατρούς του ΙΚΑ.
  • [12] ΥΠΕΧΩΔΕ-Σύσταση Οργανισμού Ασφάλισης Κτιρίων.
  • [13] Αισιοδοξία ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία.
  • [14] Χωρίς διόδια μέχρι και τη Δευτέρα.

  • [01] Κυβέρνηση-γιατροί ΙΚΑ

    20/07/2001 14:29:42

    Αρχισε το πρωί, ο διάλογος των υπουργών Εργασίας και Υγείας με τους γιατρούς του ΙΚΑ Αθηνών. Οι γιατροί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των γιατρών του Ιδρύματος εξήγγειλε νέες κινητοποιήσεις διαρκείας ενός μήνα στις οποίες θα συμμετέχουν και οι γιατροί του Πειραιά. Σήμερα συζητείται στο πρωτοδικείο η νέα προσφυγή της διοίκησης του ΙΚΑ κατά των απεργιών αυτών. Η κυβέρνηση διαμήνυσε οτι δεν θα ανεχθεί εκβιασμούς με ομήρους τους ασφαλισμένους.

    [02] Απολογία Λυρώνη-μικροεπεισόδια

    20/07/2001 14:29:36

    Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, στην Ευελπίδων, όπου απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός Αστρινός Λυρώνης, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου παραβίασε με το περιπολικό που οδηγούσε, ερυθρό σηματοδότη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και σκότωσε δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Φίλοι των θυμάτων αποδοκίμασαν έντονα τον κατηγορούμενο με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροεπεισόδια με αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

    [03] Σύλληψη για ναρκωτικά

    20/07/2001 14:29:29

    Συνελήφθη στην παραλία της περιοχής Ζούμπερι Αττικής ο Δημήτρης Παπαδογεωργάκης 39 ετών, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας γυμναστηρίων "Τζόε Γουίντερ" κατηγορούμενος για εμπλοκή σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών. Ειδικότερα ο Παπαδογεωργάκης κατηγορείται ότι στις αρχές του 2000 σε συνεργασία με τον Τρύφωνα Καραχάλιο, οργάνωσαν την αποστολή από το Περού στην Αλβανία, μέσω Ελλάδας ενός τουλάχιστον κοντέινερ, που περιείχε 300 κιλά κοκαΐνης.

    [04] Αθήνα-εξάρθρωση σπείρας

    20/07/2001 14:29:22

    Ελληνοαλβανική σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα εξάρθρωσε η αστυνομία συλλαμβάνοντας τον 38χρονο Δημήτρη Λαιμοδέτη, τον 34χρονο Ανδρέα Κωνσταντινέα, και τους Αλβανούς Ισμαήλ Αβντούλι, 32 ετών, και Αρμπέν Ντεμάνι, 29 ετών. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 18 κιλά χασίς, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπορεύονταν και κοκαΐνη. Οι δύο Ελληνες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλες παράνομες πράξεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον 14ο ανακριτή Αθηνών.

    [05] Ελληνες-Γένοβα-G8 .

    20/07/2001 09:08:28

    Διευκρινίσεις θα ζητήσει το ελληνικό ΥΠΕΞ από την Ιταλία για τα επεισόδια στην Αγκόνα, χθες, όπου απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα 150 Ελλήνων ακτιβιστών που θα πήγαιναν στη Γένοβα για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των ηγετών της G8 που αρχίζει σήμερα. Οι επτά ηγέτες πίσω απο ατσάλινη περίφραξη ασφαλείας και πριν από την άφιξη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσουν για την παγκόσμια οικονομία, ενώ θα πολιορκούνται απο χιλιάδες διαδηλωτές.

    [06] Εγκαίνια Εύηνου .

    20/07/2001 09:08:22

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επικεφαλής κλιμακίου θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί και θα εγκαινιάσει το Φράγμα του Ευήνου Ποταμού στην Αιτωλοακαρνανία από το οποίο υδρεύεται η Αθήνα. Ο κ. Σημίτης τη Δευτέρα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για τους Υδάτινους Πόρους με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, Γεωργίας Γιώργο Ανωμερίτη και Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη.

    [07] Κυβέρνηση-Γ΄ΚΠΣ .

    20/07/2001 09:08:15

    Θα εισρεύσει χρήμα στην Ελλάδα το 2001 μέσω του Γ΄ΚΠΣ, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε ότι ήδη έχουν δεσμευθεί 2,3 τρισ δραχμές από το Γ' ΚΠΣ και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, όπως η συγκρότηση επιτροπών διαχείρισης, των επιτροπών παρακολούθησης, της αρχής πληρωμής και άλλα. Εξάλλου, έχουν εγκριθεί τα 24 προγράμματα συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που βρισκόταν σε εκκρεμότητα, δηλαδή του Περιβάλλοντος, με εξαίρεση το "υποπρόγραμμα" που αφορά το Κτηματολόγιο.

    [08] Χρηματιστήριο .

    20/07/2001 09:08:09

    Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, το οποίο χθες έκλεισε με άνοδο κατά 5,53% και ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στις 2.588,12 μονάδες. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας χαρακτήρισε θετική την πορεία του Χρηματιστηρίου τις δύο προηγούμενες ημέρες, προσθέτοντας ότι όσες λιγότερες δηλώσεις γίνονται τη Σοφοκλέους,τόσο τη βοηθάμε να βρεί το δρόμο της.

    [09] ΗΠΑ-Νέος Πρέσβης .

    20/07/2001 09:08:03

    Την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος, την επίλυση του Κυπριακού και την πάταξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, έθεσε ως προτεραιότητές του ο νεοδιορισθείς πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμ Μίλερ. Καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ο κ. Μίλερ έκανε αναφορά στα "σημαντικά βήματα" που έχουν επιτύχει στον τομέα της οικονομίας ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης και το οικονομικό επιτελείο του. Για το Κυπριακό δήλωσε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας σταματά στη μη επίλυση του Κυπριακού.

    [10] Ιταλία-Γένοβα-Απαγορεύθηκε η είσοδος σε 140 Ελληνες.

    19/07/2001 21:15:15

    Επιστρέφουν στην Πάτρα τα 3 πούλμαν με περίπου 140 Ελληνες διαδηλωτέςστους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ιταλία. Οι διαδηλωτές μπλοκαρίστηκαν στο πλοίο, στο λιμάνι της Γένοβα, με την αιτιολογία ότι ανάμεσά τους υπήρχαν άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των διαδηλωτών αλλά και τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν από τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, που βρίσκεται στη Γένοβα, η ιταλική αστυνομία δεν άλλαξε την απόφασή της. Πιέσεις ασκήθηκαν και από Ιταλούς βουλευτές αλλά δεν άλλαξε η κατάσταση. Εν πλώ προς τη Γένοβα βρίσκεται το δεύτερο καραβάνι των ελλήνων διαδηλωτών και εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τις τρεις χιλιάδες. Την ίδια ώρα η Γένοβα θυμίζει πόλη σε κατάσταση πολιορκίας, ένα μόλις 24ωρο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της ομάδος των "οκτώ", καθώς χιλιάδες αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

    [11] Νέες κινητοποιήσεις από τους γιατρούς του ΙΚΑ.

    19/07/2001 21:15:08

    Την έντονη αντίδραση των υπουργών εργασίας και υγείας, προκάλεσε η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ για νέες κινητοποιήσεις διάρκειας ενός μηνός, ενώ αύριο επρόκειτο να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Οι δύο υπουργοί σε κοινή δηλωσή τους τονίζουν ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει διάλογος και ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί εκβιασμούς με ομήρους τους ασφαλισμένους. Ωστόσο ο διάλογος με τους γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά, που ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις του θα αρχίσει κανονικά.

    [12] ΥΠΕΧΩΔΕ-Σύσταση Οργανισμού Ασφάλισης Κτιρίων.

    19/07/2001 21:15:02

    Τη σύσταση Οργανισμού Ασφάλισης κτιρίων έναντι φυσικών καταστροφών,

    προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Οπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, οι πολίτες υποχρεούνται να ασφαλίσουν τα ακίνητά τους στο νέο οργανισμό. Το ασφάλιστρο για ένα ακίνητο 100 τ.μ. θα ανέρχεται στις 24 με 30 χιλιάδες δραχμές ετησίως, ενώ το μέσο ύψος της αποζημίωσης υπολογίζεται σ 180.000 δρχ. ανά τ.μ. και θα υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής, την παλαιότητα του ακινήτου αλλά και τον χαρακτήρα του.

    [13] Αισιοδοξία ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία.

    19/07/2001 21:14:56

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αν και δεν παρέλειψε να ζητήσει "πράξεις" από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνακόπουλο, τα θεμελιώδη στοιχεία της Οικονομίας μας παραμένουν ισχυρά και έχουμε την υψηλότερη ανάπτυξη της Ευρώπης, γεγονός που είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αναφερόμενος στο Χρηματιστήριο τόνισε πως εάν δείξουμε σαν οικονομία ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα τα οποία πρέπει και μπορούμε να κάνουμε, η Σοφοκλέους θα έχει θετική πορεία.

    [14] Χωρίς διόδια μέχρι και τη Δευτέρα.

    19/07/2001 21:14:49

    Ελεύθερα από σήμερα έως και τη Δευτέρα θα περνούν τα αυτοκίνητα από τα διόδια όλης της χώρας, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πάγωμα της ιδιωτικοποίησης του ταμείου οδοποιΐας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 July 2001 - 11:30:36 UTC