Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οξεία αντιπαράθεση Σημίτη-Καραμανλή
  • [02] Δημοσκοπήσεις-Ελλειψη επαφής με το λαό καταλογίζεται στη κυβέρνηση
  • [03] Μόσχα-Το απόγευμα ανακοινώνεται η πόλη που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα
  • [04] Νέες απώλειες και σήμερα στη Σοφοκλέους
  • [05] Παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό
  • [06] Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μαρμάρι Καρύστου
  • [07] Συλλήψεις για παράνομη κατοχή όπλων
  • [08] Παράνομη η στάση εργασίας του Μετρό-Απόφαση
  • [09] Σε εξέλιξη η φωτιά στο Μαρμάρι Καρύστου.
  • [10] Χρηματιστήριο .
  • [11] Δημοσκόπηση .
  • [12] Καραμανλής .
  • [13] Ανωμερίτης-Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια .
  • [14] Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
  • [15] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης:"Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες".
  • [16] Νέες κινητοποιήσεις μακράς διάρκειας από γιατρούς ΙΚΑ.
  • [17] Πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές.
  • [18] Ανέστειλαν την απεργία τους οι εφοριακοί.
  • [19] Ρωσία-Συνάντηση Πούτιν-Αγγελοπούλου.
  • [20] Αποτελέσματα εξετάσεων μαθητών Β΄Λυκείου - Βάσεις
  • [21] Δημοσκοπήσεις .
  • [22] Χρηματιστήριο .
  • [23] Αναστολή απεργιών .
  • [24] ΑΕΙ-Παράνομη εισαγωγή φοιτητών .
  • [25] Ισραήλ-Παλαιστίνιοι-Σχέδιο Μίτσελ-Πέρες.
  • [26] Υπουργικό Συμβούλιο - ΠΑΣΟΚ .

  • [01] Οξεία αντιπαράθεση Σημίτη-Καραμανλή

    13/07/2001 14:05:17

  • Νέα ώθηση στην πολιτική αντιπαράθεση έδωσαν οι δύο δημοσκοπήσεις που φέρουν τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων. Το πρωί ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας τη νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από καύση βιοαερίου στην Ψυττάλεια, επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι δεν έχει λόγο ούτε δημιουργικής συμβολής, ούτε ουσιαστικής κριτικής αλλά μόνο δημαγωγικό λόγο. "Οι "σκιώδεις" υπουργοί τους θα εξακολουθήσουν για πολύ καιρό ακόμη να παραμένουν υπό σκιάν" τόνισε ο κ.Σημίτης, υπογραμμίζοντας οτι το έργο της κυβέρνησης, θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Απο την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χθές σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι θέτει τον εαυτό του σε κηδεμονία και ολόκληρη την κυβέρνηση σε κομματική ομηρία, ενω τον προκάλεσε να παραιτηθεί.

    [02] Δημοσκοπήσεις-Ελλειψη επαφής με το λαό καταλογίζεται στη κυβέρνηση

    13/07/2001 14:05:10

  • Κόπωση απο την πολύχρονη διακυβέρνηση και έλλειψη επαφής με το λαό, καταλογίζουν στην κυβέρνηση οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρίας "Βι-Πι-Αρ-Σι", που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Τα Νέα". Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ικανότερο να αντιμετωπίσει τα θέματα της Οικονομίας, της Εξωτερικής Πολιτικής και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η ΝΔ τα θέματα της Υγείας, Παιδείας και του Ασφαλιστικού. Επίσης στα χαρακτηριστικά των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός φέρεται οτι είναι περισσότερο αποτελεσματικός, εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας στο εξωτερικό και προσδίδει κύρος στη διεθνή εικόνα της, αλλά θεωρείται και πιό εξαρτημένος απο οικονομικά συμφέροντα. Ο κ.Καραμανλής φέρεται οτι προσδίδει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, είναι περισσότερο ηγέτης, μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα, έχει καλύτερο όραμα και ικανότερους συνεργάτες, είναι κοντύτερα στους νέους και είναι περισσότερο δυναμικός.

    [03] Μόσχα-Το απόγευμα ανακοινώνεται η πόλη που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα του 2008

    13/07/2001 14:05:04

  • Σε εξέλιξη είναι απο το πρωί στη Μόσχα, η ειδική τελετή παρουσίασης των πέντε πόλεων, που διεκδικούν την Ολυμπιάδα του 2008. Η Γαλλία μάλιστα επιστράτευσε τον πιό ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου, τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος μίλησε για την υποψηφιότητα του Παρισιού, παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν. Πάντως το αποτέλεσμα των "αθανάτων" αναμένεται να γίνει γνωστό στις 6 το απόγευμα, ενω την Ολυμπιάδα διεκδικούν το Πεκίνο, το Παρίσι, το Τορόντο, η Οζάκα και η Κωνσταντινούπολη. Η διαδικασία εκλογής της πόλης θα γίνει στο πλαίσιο της 112ης Συνόδου της ΔΟΕ, μιάς ιδιαίτερα κρίσιμης συνόδου, καθώς εκτός από την εκλογή της πόλης, θα έχουμε και την εκλογή και του νέου προέδρου της. Ωστόσο όλα τα προγνωστικά για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2008 δείχνουν προς το δρόμο της Ανατολής και συγκεκριμένα προς το Πεκίνο, παρά τις διεθνείς ανησυχίες για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

    [04] Νέες απώλειες και σήμερα στη Σοφοκλέους

    13/07/2001 14:04:58

  • Νέες απώλειες σημειώνει και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστηρίου διαψεύδοντας τις ελπίδες των επενδυτών που είχε δημιουργήσει η χθεσινή σημαντική άνοδος με την οποία αναπληρώθηκε μέρος των απωλειών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ελληνική οικονομία πορεύεται θετικά ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι από τους μεγαλύτερους των τελευταίων χρόνων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ζήτησε για το Χρηματιστήριο επειγόντως ένα ισχυρό θεραπευτικό σοκ ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία του.

    [05] Παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό

    13/07/2001 14:04:51

  • Παράνομες κρίθηκαν από το μονομελές πρωτοδικείο οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό. Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε παράνομη τη σημερινή εξάωρη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι από τις 12 το μεσημέρι αλλά και την 24ωρη απεργία που προγραμμάτισαν για τις 17 Ιουλίου. Το δικαστήριο πάντως, δεν δέχθηκε το αίτημα της διοίκησης του Μετρό να κριθούν οι κινητοποιήσεις και καταχρηστικές. Στο μεταξύ ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εφοριακοί μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Αντίθετα, νέο κύκλο κινητοποιήσεων από τις 20 του μηνός αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς την προσεχή Δευτέρα και όχι στις 20 του μηνός, όπως πρότεινε η κυβέρνηση.

    [06] Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μαρμάρι Καρύστου

    13/07/2001 14:04:44

  • Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή Μελισώνας στο Μαρμάρι Καρύστου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά έχει περιοριστεί σε δύσβατη δασική έκταση. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 45 άνδρες και 51 άνδρες πεζοπόρων τμημάτων. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα, ενώ τα αεροσκάφη είναι καθηλωμένα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    [07] Συλλήψεις για παράνομη κατοχή όπλων

    13/07/2001 14:04:37

  • Τέσσερα άτομα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς έπειτα από εφόδους που έκανε η αστυνομία στα σπίτια τους βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά. Ειδικότερα, σε έφοδο παρουσία δικαστικού εκπροσώπου στο σπίτι των Ιωάννη και Παναγιώτη Βελλή 27 ετών, βρέθηκαν δύο πιστόλια, δύο καραμπίνες, ένα καλάζνικοφ και δεκάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Επίσης σε άλλη έφοδο στα σπίτια της 22χρονης Βασιλικής Καμπέρη και του 32χρονου Χρήστου Ολουλόπουλου, κατασχέθηκαν δύο καραμπίνες και φυσίγγια.

    [08] Παράνομη η στάση εργασίας του Μετρό-Απόφαση

    13/07/2001 11:10:52

    Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει για τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Το δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει προσφυγή της διοίκησης της εταιρίας που ζητούσε να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι στάσεις εργασίας. Ωστόσο το δικαστήριο δεν έχει εκδώσει ακόμη απόφαση σε ό,τι αφορά την απεργία της Τρίτης 17 του μήνα.

    [09] Σε εξέλιξη η φωτιά στο Μαρμάρι Καρύστου.

    13/07/2001 10:56:17

    Σε εξέλιξη είναι από χθες βράδυ μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μελισώνας στο Μαρμάρι Καρύστου.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει περιοριστεί και μαίνεται σε δύσβατη δασική έκταση. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 45 άνδρες και 51 άνδρες των πεζοπόρων τμημάτων. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων στην όλη επιχείρηση δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [10] Χρηματιστήριο .

    13/07/2001 08:50:26

    Σημαντική άνοδο σημείωσε χθες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναπληρώνοντας με κέρδη 2,89% ένα μεγάλο μέρος των απωλειών που είχε στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις, οι οποίες ήταν πτωτικές. Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ελληνική οικονομίας πορεύεται θετικά οι δε ρυθμοί ανάπτυξης είναι από τους μεγαλύτερους των τελευταίων χρόνων. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ζήτησε για το Χρηματιστήριο επειγόντως ένα ισχυρό θεραπευτικό σοκ για να ανακτήσει την αξιοπιστία του.

    [11] Δημοσκόπηση .

    13/07/2001 08:50:20

    Η έλλειψη επαφής με το λαό, η κούραση από τη συνεχή διακυβέρνηση και η διαφθορά στελεχών θεωρούνται ως τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ από τους οπαδούς του, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ικανότερο να αντιμετωπίσει απο τη ΝΔ τα θέματα της Υγείας, της Παιδείας και του Ασφαλιστικού. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται ικανότερο στα θέματα της Οικονομίας, της Εξωτερικής Πολιτικής και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [12] Καραμανλής .

    13/07/2001 08:50:13

    Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέτει τον εαυτό του σε κηδεμονία και ολόκληρη την κυβέρνηση σε κομματική ομηρία,εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι οιοσδήποτε άλλος πολιτικός με στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία και συναίσθηση ευθύνης, θα υπέβαλλε την παραίτηση του. «Οι πρωθυπουργοί δεν λογοδοτούν σε κομματικές συνάξεις. Λογοδοτούν στο Κοινοβούλιο και το λαό. Δεν απειλούν με εκλογές. Παίρνουν αποφάσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    [13] Ανωμερίτης-Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια .

    13/07/2001 08:50:07

    Αδικαιολόγητο χαρακτήρισε ο υπουργός Γεωργίας τον πανικό για τον κίνδυνο επέκτασης της νόσου σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών στη χώρα μας. Ενημερώνοντας, με δική του πρωτοβουλία, την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Ανωμερίτης επανέλαβε ότι η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια εκδηλώνεται σε βοοειδή άνω των τριάντα μηνών, τη στιγμή που ο μέσος όρος ηλικίας σφαγής των αντίστοιχων ζώων είναι οι 17 μήνες.

    [14] Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

    12/07/2001 21:59:18

    Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, έρχονται να επιβεβαιώσουν άλλες δύο δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Από αυτές προκύπτει σταθερό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, από 7 έως και 11 μονάδες, έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη μία από αυτές ο Κώστας Καραμανλής προηγείται κατά περίπου 10 μονάδες του Κώστα Σημίτη, στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 58,6% έναντι 23,3% του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου συγκεντρώνει 7,4%, το ΚΚΕ 5,3%, ο ΣΥΝ 3,7% και το ΔΗΚΚΙ 1,9%.

    [15] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης:"Θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες".

    12/07/2001 21:59:11

    θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες, τόνισε σχετικά με την οικονομία, ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΕΓ, που συγκλήθηκε το βράδυ υπό το βάρος των δύο νέων - ιδιαιτέρως αρνητικών για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση- δημοσκοπήσεων. Επίσης, ο κ.Σημίτης έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για λιγότερη γκρίνια και λιγότερες υπερβολές, ενώ τόνισε ότι σε τρία χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς διαφορετικά από τις δημοσκοπήσεις.

    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η εικόνα της κυβέρνησης δεν είναι καλή, αλλά υπάρχει χρόνος για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.

    [16] Νέες κινητοποιήσεις μακράς διάρκειας από γιατρούς ΙΚΑ.

    12/07/2001 21:59:05

    Νέο νέο κύκλο κινητοποιήσεων από τις 20 του μηνός αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ. Συγκεκριμένα εξήγγειλαν τέσσερις 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 Ιούλίου, ημέρα που έχει οριστεί το ραντεβού τους με τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας για την έναρξη διαλόγου. Πάντως οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τον υπουργό εργασίας.

    [17] Πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές.

    12/07/2001 21:58:59

    Πτώση των βάσεων σε όλες τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρατηρείται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου παιδείας. Ιδιαίτερα στις σχολές χαμηλής ζήτησης η πτώση θα είναι μεγαλύτερη απ'ό,τι στις σχολές υψηλής ζήτησης. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι οι μαθητές της τρίτης λυκείου, έγραψαν χειρότερα από τους περσινούς και ότι φέτος θα μείνουν στην ίδια τάξη 6.000 μαθητές, αριθμός, ομως, πολύ μικρότερος από κάθε άλλη χρονιά.

    [18] Ανέστειλαν την απεργία τους οι εφοριακοί.

    12/07/2001 21:58:53

    Την αναστολή της απεργίας που είχαν εξαγγείλεια πό 16 έως 27 Ιουλίου αποφάσισαν οι εφοριακοί. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

    τους έκρινε ικανοποιητικές τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική τροπολογία για το πριμ απόδοσης των εφοριακών και των άλλων υπαλλήλων του υπουργείου.

    [19] Ρωσία-Συνάντηση Πούτιν-Αγγελοπούλου.

    12/07/2001 21:58:46

    Εγκάρδια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, στο Κρεμλίνο, στο πλαίσιο συνάντησης του Ρώσου προέδρου με μέλη της ΔΟΕ και εκπροσώπους Ολυμπιακών Επιτροπών. Ο κ.Πούτιν, ο οποίος θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, είπε στην κα Αγγελοπούλου ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη διοργάνωση του 2004. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Πούτιν αναμένεται την Κυριακή να ανακοινώσει τη διεκδίκηση της Ολυμπιάδας του 2012 για τη Μόσχα.

    [20] Αποτελέσματα εξετάσεων μαθητών Β΄Λυκείου - Βάσεις

    12/07/2001 14:13:38

    Εξι χιλιάδες μαθητές της Β`τάξης Λυκείου υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας ότι θα μείνουν στάσιμοι. Αυτό επισήμανε σήμερα ο γγ του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Τσουροπλής επισήμαινοντας ότι ο αριθμός των μαθητών που μένουν φέτος στην ίδια τάξη είναι πολύ μικρότερος από κάθε άλλη χρονιά. Ακόμη τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς υπολογισμοί των βάσεων των σχολών αλλά επισήμανε ότι παρατηρείται πτώση σε όλες τις σχολές. Ιδιαίτερα στις σχολές χαμηλής ζήτησης η πτώση θα είναι μεγαλύτερη απ`ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης. Πάντως οι μαθητές της τρίτης λυκείου, είπε, έγραψαν χειρότερα από τους περσινούς.

    [21] Δημοσκοπήσεις .

    12/07/2001 09:06:14

    Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 7,4 έως 11,4 μονάδες σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις. Δημοσκόπηση της VPRC στα ΝΕΑ φέρει τη ΝΔ με 35,3%, το ΠΑΣΟΚ 23,9%, Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών 12,7%, ΚΚΕ 4,3%, ΣΥΝ 3,3%, ΔΗΚΚΙ 1,9%.Το 18,5% δήλωσε λευκό-άκυρο και αναποφάσιστοι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις που μεταδόθηκε απο τον ΑΝΤΕΝΑ η ΝΔ συγκεντρώνει 36,4% έναντι 29% του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΕΠ 7,4%, το ΚΚΕ 5,3% και ο ΣΥΝ 3,6% και ΔΗΚΚΙ 1,9%. Αναποφάσιστοι, λευκό-άκυρο δήλωσε το 16,3%.

    Οι δύο δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

    [22] Χρηματιστήριο .

    12/07/2001 09:06:07

    Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο γενικός δείκτης του οποίου έκλεισε χθες στις 2.435,65 μονάδες με απώλειες 2,85%, που είναι τα επίπεδα, όπου βρισκόταν τον Απρίλιο του 1998. Χθες η διεθνής επενδυτική τράπεζα Μerrill Lynch που οι εκτιμήσεις της έκθεσής της τις προηγούμενες μέρες ήταν μια απο τις αιτίες της πτώσης του Χρηματιστηρίου, προέβη σε μερική διόρθωσή τους

    για την Εμπορική Τράπεζα.

    [23] Αναστολή απεργιών .

    12/07/2001 09:06:01

    Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού του ΙΚΑ μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η επίσπευση των προσλήψεων που είχαν προγραμματιστεί για το 2001,η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού το 2002 και η καταβολή επιδόματος 60.000 δραχμών από την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης, και οι εφοριακοί αναμένεται να αναστείλουν την εξαγγελθείσα απεργία τους μετά την ψήφιση τροπολογίας στη Βουλή για την αύξηση του πριμ απόδοσης απο 3 τοις χιλίοις σε 5 τοις χιλίοις επί του πλεονάσματος των εσόδων.

    [24] ΑΕΙ-Παράνομη εισαγωγή φοιτητών .

    12/07/2001 09:05:55

    Στα χέρια του Α ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση της παράνομης εισαγωγής αθλητών του Tαε Kβον Nτό σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι αθλητές αυτοί κατάφεραν να εισαχθούν σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές προσκομίζοντας πλαστές βεβαιώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tαε Kβον Nτό, στις οποίες αναφερόταν ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές ήταν πρωταθλητές είτε σε πανελλήνιους είτε σε πανευρωπαϊκούς ή παγκόσμιους αγώνες.

    [25] Ισραήλ-Παλαιστίνιοι-Σχέδιο Μίτσελ-Πέρες.

    12/07/2001 09:05:48

    Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, επαναβεβαίωσε σήμερα την προσήλωσή του στο σχέδιο του αμερικανού πρώην γερουσιαστή Τζορτζ Μίτσελ, το οποίο συνιστά σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να αποκαταστήσουν την ηρεμία, να οικοδομήσουν μέτρα εμπιστοσύνης και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    "Το σχέδιο αυτό αποτελεί την έκφραση μιας σπάνιας συναίνεσης του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, που προσφέρει τον τερματισμό της βίας. Εάν αποτύχει, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και γι΄αυτό πρέπει να επιτρέψουμε στο τραίνο της ειρήνης να πάρει αυτόν τον δρόμο", δήλωσε ο Πέρες στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού.

    "Γνωρίζουμε, ο (πρωθυπουργός) Αριέλ Σαρόν και εγώ, ότι έχουμε διαφορές στις πολιτικές μας προσεγγίσεις, όμως θέλουμε το καλό της χώρας", τόνισε.

    Ο Πέρες έκανε λόγο για "σχετική αποκατάσταση της βίας" και τόνισε:"Εύχομαι ο (παλαιστίνιος ηγέτης) Γιάσερ Αραφάτ να αυξήσει τις προσπάθειες στον αγώνα κατά της βίας".

    Ο ισραηλινός υπουργός διέψευσε τέλος φήμες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει σχέδιο του στρατού για γενικευμένη επίθεση κατά της Παλαιστινιακής Αρχής.

    [26] Υπουργικό Συμβούλιο - ΠΑΣΟΚ .

    12/07/2001 09:05:41

    Στις 10 το πρωί συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπο την προεδρία του πρωθυπουργού με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη και το εθνικό σχέδιο δράσης για τις κλιματικές αλλαγές. Το απόγευμα συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 July 2001 - 8:46:10 UTC