Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΓΔΜ-Σε στρατιωτικό κλοιό το Αρατσίνοβο-Αγνωστο αν επίκειται επίθεση
  • [02] Προσγείωση λόγω μεθυσμένου επιβάτη
  • [03] ΠΓΔΜ-Ειρηνευτικό σχέδιο-ΗΠΑ-Ταξιδιωτική οδηγία
  • [04] Στο νοσοκομείο της Νίκαιας ο ψυχίατρος Λυμπέρης
  • [05] Γενικές εξετάσεις-Βατά τα θέματα σε Χημεία-Λατινικά-Δύσκολα στην
  • [06] "Νέο ξεκίνημα" για το ΠΑΣΟΚ προτείνει η Β. Παπανδρέου
  • [07] Πυρκαγιά στο κέντρο "Καράβι" στη Γλυφάδα Αττικής
  • [08] Απεργία απο αύριο των πανεπιστημιακών γιατρών και του ΙΚΑ

  • [01] ΠΓΔΜ-Σε στρατιωτικό κλοιό το Αρατσίνοβο-Αγνωστο αν επίκειται επίθεση

    10/06/2001 12:30:43

  • Σε στρατιωτικό κλοιό απο τις κυβερνητικές δυνάμεις των Σκοπίων, έχει τεθεί η κωμόπολη Αρατσίνοβο, μετά την κατάληψή της από τους Αλβανούς αντάρτες την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες, αν ο στρατός ετοιμάζει ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον των ανταρτών. Πάντως οι αστυνομικοί έχουν απαγορεύσει στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στην περιοχή και για το λόγο αυτό έχουν δημιουργήσει ένα φυλάκιο ελέγχου στην έξοδο του χωριού Σίνγκελιτς, που απέχει 10 χιλ. από το Αρατσίνοβο και είναι η τελευταία κατοικημένη περιοχή πριν την κωμόπολη. Στο μεταξύ ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου η κατάσταση κρίνεται "επικίνδυνη" λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων με τους Αλβανούς αντάρτες, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    [02] Προσγείωση λόγω μεθυσμένου επιβάτη

    10/06/2001 11:56:54

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει χθες βράδυ αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, εξαιτίας ενός μεθυσμένου 35χρονου Ρώσου επιβάτη, που καθ'όλη τη διάρκεια της πτήσης προκαλούσε επιβάτες και πλήρωμα. Ο κυβερνήτης διαπιστώνοντας ότι ήταν αδύνατο τα μέλη του πληρώματος να ηρεμήσουν το 35χρονο, ζήτησε απο τον πύργο ελέγχου άδεια προσγείωσης, η οποία του δόθηκε. Ανδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου συνέλαβαν το μεθυσμένο Ρώσο, ο οποίος πρόκειται να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών. Το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει απο τη Μόσχα συνέχισε την πτήση του προς την Κύπρο.

    [03] ΠΓΔΜ-Ειρηνευτικό σχέδιο-ΗΠΑ-Ταξιδιωτική οδηγία

    10/06/2001 10:04:46

  • Την υποστήριξή τους προς το ειρηνευτικό σχέδιο, που ως στόχο έχει τον τερματισμό των τετράμηνων συγκρούσεων με τους Αλβανούς αντάρτες, εξέφρασαν όλα τα πολιτικά κόμματα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ανακοίνωσε χθές απο τα Σκόπια, ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα. Το σχέδιο, που παρουσίασε στη βουλή των Σκοπίων ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τραϊκόφσκι, δίνει κίνητρα στους Αλβανούς εξτρεμιστές να παραδώσουν τα όπλα, ενω προτείνει αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων προς όφελος της Αλβανικής μειονότητας. Στο μεταξύ η κυβέρνηση των Σκοπίων υποσχέθηκε σήμερα να επανακτήσει τον έλεγχο της πόλης Αραντσίνοβο, την οποία έχουν καταλάβει εκατοντάδες Αλβανοί αντάρτες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε χθές τους Αμερικανούς πολίτες, να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΠΓΔΜ, όπου ο κυβερνητικός στρατός μάχεται με τους αντάρτες σε μικρή απόσταση από τα Σκόπια.

    [04] Στο νοσοκομείο της Νίκαιας ο ψυχίατρος Λυμπέρης

    10/06/2001 10:04:09

    Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μεταφέρθηκε χθες απο τη Σύρο ο 50χρονος ψυχίατρος Πέτρος Λυμπέρης προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Η μεταφορά του έγινε με εντολή του Εισαγγελέα Σύρου και ιατρικό ανακοινωθέν αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Λυμπέρης συνελλήφθη επειδή στο ιδιωτικό του σκάφος είχαν βρεθεί μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Στο μεταξύ, για ελληνοκολομβιανό καρτέλ που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στα ελληνικά νησιά, χρησιμοποιώντας θαλαμηγούς ακόμα και πλοία της ακτοπλοϊας, κάνει λόγο σε έκθεσή της η Διεύθυνση Ασφαλείας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, η κάλυψη της διακίνησης των ναρκωτικών γίνεται με ενδεχόμενη συμμετοχή ορισμένων διαφθαρμένων λιμενικών, όπως επισημαίνεται και στην σχετική έκθεση.

    [05] Γενικές εξετάσεις-Βατά τα θέματα σε Χημεία-Λατινικά-Δύσκολα στην Αλγεβρα

    10/06/2001 10:04:02

    Βατά σε γενικές γραμμές χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Χημείας και των Λατινικών στα οποία διαγωνίστηκαν χθες οι μαθητές της Γ' Λυκείου. Αντίθετα, δύσκολα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Αλγεβρας, στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές της Β' Λυκείου. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις συνεχίζονται την ερχόμενη Τρίτη με τους μαθητές της Β' Λυκείου να εξετάζονται στην Ιστορία και της Γ' Λυκείου στη Φυσική.

    [06] "Νέο ξεκίνημα" για το ΠΑΣΟΚ προτείνει η Β. Παπανδρέου

    10/06/2001 10:03:56

    Ενα "νέο ξεκίνημα" προτείνει για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση ώστε να αντιστραφεί το άσχημο κλίμα, η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, με συνέντευξή της στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Η υπουργός εκτιμά ότι παρόλα τα προβλήματα η κυβέρνηση έχει ακόμη μία ευκαιρία να πετύχει, εφόσον ανανεώσει τους δεσμούς της με την κοινωνία και εγκαταλείψει την εσωστρέφεια. Προτείνει ακόμη ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, να δείξει αποφασιστικότητα, να προετοιμάζεται για τη νίκη και να λύσει το ασφαλιστικό αντιμετωπίζοντάς το πολιτικά και όχι με "λογιστική οπτική".Τάσσεται υπερ της έκφρασης των διαφορετικών απόψεων, αλλά όχι στη βάση προσωπικών αντιπαραθέσεων και ότι η κυβέρνηση πρέπει να συζητήσει στην ώρα του το θέμα των δημοτικών εκλογών. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, με συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αμφισβητεί ευθέως την "αριστερή" στροφή του ΠΑΣΟΚ και προτάσει τις μεταρρυθμίσεις ως μέσο για την έξοδο απο την κρίση.

    [07] Πυρκαγιά στο κέντρο "Καράβι" στη Γλυφάδα Αττικής

    10/06/2001 10:03:49

    Πυρκαγιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο "Καράβι" στη Γλυφάδα Αττικής, απέναντι απο το παλαιό δημαρχείο. Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το κέντρο ήταν ανοιχτό και υπήρχαν 40 εργαζόμενοι και πολλοί πελάτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν εγκαίρως απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις, καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτίριο, που ήταν κατασκευασμένο απο ξύλο, ενώ επεκτάθηκε και στο διπλανό κατάστημα "Κουμπανίτα", προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

    [08] Απεργία απο αύριο των πανεπιστημιακών γιατρών και του ΙΚΑ

    10/06/2001 10:03:43

  • Πενθήμερες επαναλλαμβανόμενες απεργίες αρχίζουν απο αύριο Δευτέρα οι γιατροί του ΙΚΑ, σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας σε νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Απο αύριο επίσης θα απέχουν για όλη την εβδομάδα οι πανεπιστημιακοί γιατροί Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ζητούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης των φοιτητών και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας των Ελλήνων πολιτών. Επίσης απαιτούν "τη δημιουργία πραγματικά, πανεπιστημιακών-αυτοδιοικούμενων νοσοκομείων στα οποία θα διασφαλίζεται η πανεπιστημιακή ιεραρχία και θα εμποδίζεται κάθε προσπάθεια ποδηγέτησής της".
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 June 2001 - 11:30:16 UTC