Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμός στην ΕΕ για το "Οχι" της Ιρλανδίας.
  • [02] Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό από τον Πάγκαλο.
  • [03] Αυστηρότερος ο αντισεισμικός κανονισμός.
  • [04] Κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών γιατρών.
  • [05] Σύλληψη λαθρομεταναστών και δουλεμπόρων στη Νάξο.
  • [06] Βρυξέλλες-ΝΑΤΟ-Τσοχατζόπουλος για "πονηριές" Αγκυρας.
  • [07] Αυξηση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό.

  • [01] Προβληματισμός στην ΕΕ για το "Οχι" της Ιρλανδίας.

    09/06/2001 20:34:10

    Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά το "Οχι" των Ιρλανδών στο δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συνθήκης της Νίκαιας, που προβλέπει τη διεύρυνση της Ενωσης με άλλα 12 μέλη, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Παρά τις ανησυχίες πάντως, τόσο η σουηδική προεδρία της Ενωσης, όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι ανακοίνωσαν οτι δεν είναι δυνατόν να "μεταβληθεί η ουσία του κειμένου" και οτι η διαδικασία της διεύρυνσης θα συνεχιστεί κανονικά. Σημειώνεται πάντως, οτι για να τεθεί σε εφαρμογή η Συνθήκη της Νίκαιας πρέπει να εγκριθεί και από τα 15 κράτη-μέλη της ΕΕ.

    [02] Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό από τον Πάγκαλο.

    09/06/2001 20:34:04

    "Είναι πασίδηλο πως ο κ.Σημίτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού", δήλωσε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΛΦΑ". Ο πρώην υπουργός είπε οτι το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολα αναστρέψιμο, αλλά παρόλα αυτά υποστηρίζει οτι το κόμμα πρέπει να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές με επικεφαλής τον κ.Σημίτη. Αναφερόμενος στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και την εκκλησία, είπε οτι καμμία επανάσταση δεν γίνεται απο δημόσιους υπάλληλους, όπως είναι οι κληρικοί. Τέλος αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον κατηγόρησε για "εθνικό έγκλημα" όταν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Λισαβόνα, ασχολήθηκε με την ονομασία των Σκοπίων και όχι με την ένταξη στην Ενωση της Κύπρου, η οποία σήμερα θα ήταν μέλος της.

    [03] Αυστηρότερος ο αντισεισμικός κανονισμός.

    09/06/2001 20:33:57

    Αλλαγή προς το αυστηρότερο του υπάρχοντος αντισεισμικού κανονισμού σχεδιάζει ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας, μετά το πικρό δίδαγμα του καταστροφικού σεισμού της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή συνίσταται στην καθιέρωση αυστηρότερων προδιαγραφών στον τομέα κατασκευής κτιρίων σε περιοχές υψηλής σεισμικότητας, ενώ δεν αποκλείεται σε άλλες περιοχές τα κριτήρια να γίνουν πιό χαλαρά. Πέντε επιστημονικά ινστιτούτα έχουν αναλάβει τη βελτίωση του χάρτη σεισμικής επικινδυνότητας στον οποίο θα στηριχθεί η τροποποίηση του αντισεισμικού κανονισμού. Μιλώντας απο τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της επιτροπής για τους σεισμούς Βασίλης Παπαζάχος τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας ανάπτυξης μίας ενεργητικής αντισεισμικής πολιτικής.

    [04] Κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών γιατρών.

    09/06/2001 20:33:51

    Την αποχή απ΄όλες τις δραστηριότητες τους αποφάσισαν από την Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα οι πανεπιστημιακοί γιατροί Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ζητούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης των φοιτητών και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας των Ελλήνων πολιτών. Επίσης απαιτούν «την δημιουργία πραγματικά, πανεπιστημιακών-αυτοδιοικούμενων νοσοκομείων στα οποία θα διασφαλίζεται η πανεπιστημιακή ιεραρχία και θα εμποδίζεται κάθε προσπάθεια ποδηγέτησής της". Απο τη Δευτέρα επίσης αρχίζουν οι πενθήμερες επαναλλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ οι οποίοι αντιδρούν σε νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

    [05] Σύλληψη λαθρομεταναστών και δουλεμπόρων στη Νάξο.

    09/06/2001 20:33:44

    Ενενήντα λαθρομετανάστες και τρείς Ελληνες δουλέμπορους συνέλαβαν το μεσημέρι άνδρες του λιμενικού σε απόκρημνη ακτή της βορειανατολικής Νάξου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η αποβίβασή τους στο νησί. Η μεταφορά των λαθρομεταναστών έγινε με το ρυμουλκό σκάφος "Σταρ" απο τις τουρκικές ακτές.

    [06] Βρυξέλλες-ΝΑΤΟ-Τσοχατζόπουλος για "πονηριές" Αγκυρας.

    09/06/2001 20:33:38

    Πονηριές" χαρακτήρισε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος από τις Βρυξέλλες, την προσπάθεια της Αγκυρας, να αποδώσει στην Ελλάδα την ευθύνη για την παράταση της εμπλοκής, που η ίδια προκάλεσε στις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ, αναφορικά με τη ευρωπαϊκή άμυνα. Ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα εμμένει στο πλαίσιο που καθορίστηκε στο Συμβούλιο της Νίκαιας και το οποίο προβλέπει ότι οι αποφάσεις για τη δράση του ευρωπαϊκού στρατού θα λαμβάνονται μόνο από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

    [07] Αυξηση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό.

    09/06/2001 20:33:32

    Σε αύξηση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό προσανατολίζονται οι υπεύθυνοι της εταιρίας απο την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με στελέχη της Κοινοπραξίας οι νέες τιμές που θα ισχύσουν είναι 350 δραχμές απο 200 σήμερα για τα ΙΧ αυτοκίνητα, 850 δραχμές - απο 500 δραχμές- για τα ελαφρά και μεσαία φορτηγά, 1.400 απο 800 για τα μεγάλα φορτηγά και 150 δραχμές απο 100 για τα δίκυκλα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 June 2001 - 20:30:16 UTC