Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελπίδες για χιλιάδες καρκινοπαθείς από νέο φάρμακο.
  • [02] Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε για τα "Γιουροφάιτερ".
  • [03] Πρόσκληση για διάλογο στην ΑΔΕΔΥ από τον Γιαννίτση.
  • [04] Πύρινο κήρυγμα από τον Χριστόδουλο.
  • [05] Κύπρος-Πολιτική κρίση στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς.
  • [06] Βελτιώνεται η υγεία του Γιάννη Σπανού.
  • [07] Ταχύτατη η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων εφέτος.
  • [08] Κατάρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του ψευδοκράτους
  • [09] Εξοπλιστικό πρόγραμμα-ΚΥΣΕΑ
  • [10] Την Τετάρτη η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ
  • [11] ΗΠΑ: Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατία.
  • [12] Κροατία-Επίσκεψη Στεφανόπουλου
  • [13] Εκκαθαριστικά σημειώματα σε φορολογούμενους
  • [14] Ψυχοπαθής σκότωσε τον πατέρα του
  • [15] Βουλή - Αποστολάκη - Καύσιμα.
  • [16] Στη Λάρισα Κωνσταντόπουλος-Παπαρήγα
  • [17] Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Κυκλοφοριακά προβλήματα

  • [01] Ελπίδες για χιλιάδες καρκινοπαθείς από νέο φάρμακο.

    24/05/2001 20:57:23

    Ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς, μιας σπάνιας μορφής καρκίνου, της μυελογενούς λευχαιμίας, δίνει το φάρμακο Κλίβεκ, το οποίο σύντομα θα πάρει άδεια κυκλοφορίας στην αγορά. Στην Ελλάδα περίπου 600 ασθενείς χρειάζονται το φάρμακο, το οποίο κατάφερε στις κλινικές δοκιμές να βοηθήσει στην σχεδόν ίαση το 50% των ασθενών, αλλά και να χαρίσει τη ζωή στο 88% απ' αυτούς, που χωρίς αυτό είχαν θεωρηθεί καταδικασμένοι να πεθάνουν.

    [02] Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε για τα "Γιουροφάιτερ".

    24/05/2001 20:57:16

    Την επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος

    των Ενόπλων Δυνάμεων για μια τριετία, αποφάσισε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν άμεσα πόροι για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αμύνης το εξοπλιστικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί χωρίς περικοπές, ενώ η υλοποίηση του προγράμματος για την αγορά των "Γιουροφάϊτερ", τοποθετείται μετά το 2005. Πρόσθεσε επίσης ότι το ύψος του εξοπλιστικού προγράμματος παραμένει στα 4 τρισ. δραχμές, αλλά η διάρκειά του από 5ετής γίνεται 8ετής.

    [03] Πρόσκληση για διάλογο στην ΑΔΕΔΥ από τον Γιαννίτση.

    24/05/2001 20:57:07

    Πρόσκληση στην ΑΔΕΔΥ να συναντηθούν την προσεχή Πέμπτη, για το φλέγον θέμα του Ασφαλιστικού, απέστειλε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος

    μια μέρα νωρίτερα θα δει το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Η συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη, ενώ την προηγούμενη μέρα ο κ. Γιαννίτσης θα έχει το πρώτο του ραντεβού με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο υπουργός κάλεσε όλες τις πλευρές να προσέλθουν στο διάλογο, ενώ για τη χρηματοδότηση τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά για την κρατική συμμετοχή.

    [04] Πύρινο κήρυγμα από τον Χριστόδουλο.

    24/05/2001 20:56:56

    Άλλο ένα πύρινο κήρυγμα έκανε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και επιτέθηκε σε εκείνους, οι οποίοι, όπως είπε, κατηγορούν την εκκλησία από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τους αποκάλεσε δήθεν δημοκράτες που ενδιαφέρονται για την κοινωνική ειρήνη, ενώ οι ίδιοι διχάζουν τον κόσμο. Εάν θέλουν, ας την ανεχτούν αυτή την Εκκλησία. Εάν πάλι δεν τους αρέσει, ας πάρουν το καπελάκι τους, τόνισε ο κ. Χριστόδουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται.

    [05] Κύπρος-Πολιτική κρίση στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς.

    24/05/2001 20:56:44

    Πολιτική κρίση ξέσπασε στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς, καθώς η ψευδοκυβέρνηση συνασπισμού διαλύθηκε, μετά την αδυναμία των Κομμάτων Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερόγλου και Κοινοτικής Απελευθέρωσης του Μουσταφά Ακιντζί, να συμφωνήσουν σε βασικά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται ο σχηματισμός νέας ψευδοκυβέρνησης με τα κόμματα του Ντερβίς Ερόγλου και του Δημοκρατικού Κόμματος του γιού του Ντενκτάς, Σερντάρ.

    [06] Βελτιώνεται η υγεία του Γιάννη Σπανού.

    24/05/2001 20:56:26

    Θεαματική βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη με συμπτώματα έντονης δύσπνοιας, η οποία οφείλονταν σε καρδιοαναπνευστικα προβλήματα. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ο οργανισμός του αντιδρά πολύ καλά στη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται και εκτιμάται ότι ο κ.Σπανός θα πάρει εξιτήριο την προσεχή εβδομάδα.

    [07] Ταχύτατη η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων εφέτος.

    24/05/2001 20:56:16

    Με ταχείς ρυθμούς γίνεται η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων

    φέτος. Σε αυτό έχει συμβάλει αποφασιστικά και η κατάθεση των δηλώσεων μέσω του διαδικτύου, γεγονός που σημαίνει ότι εισέρχεται κατευθείαν στο σύστημα και η εκκαθάριση γίνεται τάχιστα. Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί περίπου 900.000 δηλώσεις, ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν εκκαθαριστεί μόνο 175.000. Από αυτές που έχουν εκκαθαριστεί το 25% είναι χρεωστικά, το 25% πιστωτικά και τα υπόλοιπα μηδενικά.

    [08] Κατάρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του ψευδοκράτους

    24/05/2001 15:04:24

  • Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του ψευδοκράτους στην Κύπρο, εξαιτίας διαφωνιών που προέκυψαν στις σχέσεις των Κομμάτων Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλου και Κοινοτικής Απελευθέρωσης του Μουσταφά Ακιντζί, σχετικά με την πολιτική στο κυπριακό. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις αναμένεται ο σχηματισμός νέας ψευδοκυβέρνησης με τη συνεργασία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας με το Δημοκρατικό Κόμμα του γιού του Ντενκτάς, Σερντάρ.

    [09] Εξοπλιστικό πρόγραμμα-ΚΥΣΕΑ

    24/05/2001 15:04:17

  • Την αναμόρφωση του πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας μας που θα επιμηκυνθεί έως το 2008, ενέκρινε στην πρωινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ, υπο τον πρωθυπουργό. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί χωρίς περικοπές, αλλά απλώς θα μετακινηθούν χρονικά ορισμένα προγράμματα όπως των αεροσκαφών "Γιουροφάιτερ", που θα υλοποιηθεί μετά το 2005. Ο κ.Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα υποβληθούν στο ΚΥΣΕΑ οι τελικές προτάσεις, όσον αφορά την προμήθεια του άρματος μάχης και του μέσου μεταφορικού αεροσκάφους.

    [10] Την Τετάρτη η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ

    24/05/2001 15:04:11

  • Την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση με τη ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία της Συνομοσπονδίας αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόσκληση για τη συνάντηση αυτή, αλλά απέκλεισε κάθε συμμετοχή σε διάλογο και θα θέσει μόνο το διεκδικητικό πλαίσιο. Εξάλλου σήμερα ο κ.Γιαννίτσης με επιστολή του προσκαλεί σε συνάντηση για την ερχόμενη Πέμπτη, 31 του μηνός, τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρου. Στο μεταξύ ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό θίχτηκε βαθύτατα η εμπιστοσύνη του κόσμου προς το ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι οι δαπάνες για την Ολυμπιάδα αυξάνονται και παραμελείται η περιφέρεια, ενώ η οικονομία ευημερεί αλλά η ανεργία και η φτώχια παραμένουν στα ύψη.

    [11] ΗΠΑ: Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατία.

    24/05/2001 15:04:04

  • Την κατηγορηματική διάψευση τόσο απο την κυβέρνηση όσο και απο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επέσυραν οι πληροφορίες οτι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαιτούν να αστυνομεύεται το ελληνικό έδαφος απο αμερικανικές υπηρεσίες. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε "εκτός πραγματικότητας" τις πληροφορίες, επισημαίνοντας οτι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα συμπλέγματα με όλα τα κράτη.

    [12] Κροατία-Επίσκεψη Στεφανόπουλου

    24/05/2001 15:03:58

  • Ολοκληρώθηκε το επίσημο σκέλος της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στην Κροατία, με τη συνάντηση που είχε το μεσημερι στο Ζάγκρεμπ με τον πρόεδρο της χώρας. Νωρίτερα ο κ.Στεφανόπουλος συναντήθηκε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Κροατίας και κήρυξε την έναρξη των εργασιών οικονομικού φόρουμ, στο οποίο μετέχουν επιχειρηματίες από τις δύο χώρες. Χθες βράδυ στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Κροάτης ομόλογός του, ο κ.Στεφανόπουλος διατύπωσε την έντονη ανησυχία του για την "εύθραυστη ισορροπία" που υπάρχει σε ορισμένα μέρη της βαλκανικής.

    [13] Εκκαθαριστικά σημειώματα σε φορολογούμενους

    24/05/2001 15:03:51

  • Νέα παρτίδα με περίπου 400.000 εκκαθαριστικά σημειώματα αποστέλλεται τις επόμενες ημέρες στους φορολογούμενους. Από τα σημειώματα αυτά το 1 στα 4 είναι χρεωστικό το άλλο πιστωτικό και τα υπόλοιπα με μηδενικό φόρο. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 800.000 φορολογικές δηλώσεις ενώ το αντίστοιχο περισυνό διάστημα μόνο 175.000.

    [14] Ψυχοπαθής σκότωσε τον πατέρα του

    24/05/2001 15:03:44

  • Ψυχοπαθής τραυμάτισε θανάσιμα με πέντε μαχαιριές τον πατέρα του και εξαφανίστηκε. Δράστης είναι ο Σπύρος Λέπουρας 37 ετών, ο οποίος αφού

    κατάφερε πέντε μαχαιριές στη θωρακική χώρα του πατέρα του Θανάση, 65 ετών εξαφανίστηκε και αναζητείται απο την αστυνομία. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

    [15] Βουλή - Αποστολάκη - Καύσιμα.

    24/05/2001 15:03:37

  • Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που είναι ο χαμηλότερος στην ΕΕ, δήλωσε το πρωί στη Βουλή, η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη. Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αυξήσεις στα καύσιμα, η κ. Αποστολάκη, συμβούλευσε τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να επιλέγουν τα πρατήρια καυσίμων με τις ενδεικτικές τιμές που δίδει το υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης, ανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα διαβιβάζεται στους εμπλεκόμενους φορείς, νομοσχέδιο για την εξομάλυνση στην αγορά των καυσίμων.

    [16] Στη Λάρισα Κωνσταντόπουλος-Παπαρήγα

    24/05/2001 15:03:28

  • Τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία το απόγευμα σε συγκέντρωση θα δώσει την απάντηση του κόμματός της στα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Τη Λάρισα θα επισκεφθεί το απόγευμα και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματός του για το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τη συγκρότηση περιφερειακού συμβουλίου.

    [17] Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Κυκλοφοριακά προβλήματα

    24/05/2001 15:03:21

  • Κυκλοφοριακά προβλήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκάλεσαν και σήμερα συγκεντρώσεις εργαζομένων και φοιτητών. Οι δασικοί υπάλληλοι οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα. Παράλληλα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σπουδαστές των ΤΕΙ Ρεθύμνου. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη καθώς εξαιτίας των κινητοποιήσεων των φοιτητών, σε συνδυασμό με την τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, σχηματίστηκαν ατέλειωτες ουρές στους δρόμους της πόλης.

    Οι φοιτητές, που διαμαρτύρονται για την αναβάθμιση των ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από την Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης, αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας οδού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 May 2001 - 20:30:30 UTC