Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο αποφασίζουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την πρόσκληση Γιαννίτση.
  • [02] Διαψεύδει ο Δ.Ρέππας τα περί υποχρεωτικού πολιτικού γάμου.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
  • [04] ΣΔΟΕ-Απώλειες 1,5 τρισ δρχ μόνο από τον ΦΠΑ.
  • [05] Πέφτει αύριο η αυλαία των εξετάσεων με το σύστημα των δεσμών.
  • [06] Ικανοποίηση της κυβέρνησης από τη συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Πάουελ.
  • [07] ΥΠΕΧΩΔΕ-Πρόγραμμα ανάπλασης της Αθήνας.
  • [08] Συνάντηση Κακλαμάνη-Πατριάρχη Αλεξανδρείας.
  • [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών.
  • [10] Στην Κροατία ο Κ.Στεφανόπουλος.
  • [11] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη-Συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής
  • [12] Βουλή-Κακλαμάνης- Πολιτικός γάμος
  • [13] Επεσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη ΝΔ για το ενδεχόμενο επιστροφής
  • [14] Τιμή βενζίνης-Θα πωλείται φθηνότερη απο αύριο κατα περίπου 7 δρχ. το
  • [15] Ασφαλιστικό-Μέσα στις επόμενες μέρες η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ
  • [16] Γενικές Εξετάσεις-Εκθεση-Επίκαιρο το θέμα

  • [01] Αύριο αποφασίζουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την πρόσκληση Γιαννίτση.

    22/05/2001 21:21:47

    Τη στάση που θα τηρήσουν τα συνδικάτα στην πρόσκληση Γιαννίτση για διάλογο στο ασφαλιστικό, θα καθορίσουν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των εκτελεστικών επιτροπών των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εκτιμάται ότι θα δοθεί έμφαση στη δέσμευση για τη διασφάλιση της τριμερούς χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος. Μέχρι τις αρχές της προσεχούς εβδομάδος,θα γίνει η συνάντηση υπουργού Εργασίας και ΓΣΕΕ, στην οποία θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες έναρξης του διαλόγου.

    [02] Διαψεύδει ο Δ.Ρέππας τα περί υποχρεωτικού πολιτικού γάμου.

    22/05/2001 21:21:41

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Τύπου σενάρια περί καθιέρωσης ως υποχρεωτικού του πολιτικού γάμου, με αφορμή δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και φορέων. Ούτε ως σκέψη δεν έχει απασχολήσει το θέμα αυτό την κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Ρέππας, διευκρινίζοντας ότι η δήλωσή του αυτή είναι απολύτως κατηγορηματική. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κάλεσε τους πάντες να σοβαρευτούν και να μη δημιουργούν, εκ του μη όντος, ζητήματα που δεν ωφελούν και δεν προσφέρουν στην ηρεμία που έχει ανάγκη ο τόπος.

    [03] Συνάντηση Σημίτη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    22/05/2001 21:21:35

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκλογικές τους περιφέρειες, εξέθεσαν στον πρωθυπουργό έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των επαφών του με τους βουλευτές του κινήματος. Οι έντεκα του μετέφεραν επίσης το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, το οποίο δεν είναι το καλύτερο δυνατόν για το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε φυσιολογικές τις αντιδράσεις στις τομές που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση στο κοινωνικό πεδίο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν την προσπάθειά αυτή. Από την πλευρά τους οι βουλευτές τόνισαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να ανατάξει το αρνητικό κλίμα και η κυβέρνηση να φέρει σε πέρας το πρόγραμμά της.

    [04] ΣΔΟΕ-Απώλειες 1,5 τρισ δρχ μόνο από τον ΦΠΑ.

    22/05/2001 21:21:28

    Στο αστρονομικό ποσό του 1,5 τρισ δρχ ανήλθαν το 2000 οι απώλειες εσόδων από το ΦΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, από τα οποία προκύπτει ότι το ποσοστό φοροδιαφυγής στον τομέα αυτό, φτάνει το 40% σε ετήσια βάση. Το ΣΔΟΕ έχει προγραμματίσει για φέτος περίπου 100.000

    ελέγχους. Στο μεταξύ, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας εκτιμά ότι το 2001 ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα είναι πάνω από 4,5% ο πληθωρισμός θα πλησιάσει τον μέσο κοινοτικό, ο προϋπολογισμός παρουσιάζει πλεόνασμα και η ανεργία θα πέσει κάτω απο 10%.

    [05] Πέφτει αύριο η αυλαία των εξετάσεων με το σύστημα των δεσμών.

    22/05/2001 21:21:22

    Με τους υποψήφιους των δύο πρώτων δεσμών να διαγωνίζονται στη Φυσική, της Γ' στα Λατινικά και της Δ' στα Μαθηματικά, πέφτει αύριο η αυλαία των γενικών εξετάσεων με το σύστημα των δεσμών, το οποίο εφαρμόστηκε φέτος για τελευταία φορά. Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το ποσοστό αποχής κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, καθώς περίπου ένας στους τέσσερις υποψήφιους δεν προσήλθε στα εξεταστικά κέντρα, με αποτέλεσμα αυτοί που συμμετείχαν να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσουν σε κάποια σχολή.

    [06] Ικανοποίηση της κυβέρνησης από τη συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Πάουελ.

    22/05/2001 21:21:16

    Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, Γιώργου Παπανδρέου και Κόλιν Πάουελ, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι σε πολλούς τομείς διαπιστώνεται πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει πολιτική ταυτόσημη με αυτή της Αθήνας, κυρίως όσον αφορά τα θέματα των Βαλκανίων. Αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα ο κ. Ρέππας σημείωσε πως οι ελληνικές θέσεις έχουν κερδίσει έδαφος και υιοθετούνται από όλο και περισσότερους. Στην Ουάσινγκτον ο κ.Παπανδρέου είχε συνομιλίες και με τον αρχηγό της ΣΙΑ, Τζορτζ Τένετ, στην οποία συζήτησαν θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας.

    [07] ΥΠΕΧΩΔΕ-Πρόγραμμα ανάπλασης της Αθήνας.

    22/05/2001 21:21:09

    Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για την περιοχή της Αττικής παρουσίασε ο Κώστας Λαλιώτης. Πρόκειται για έργα που θα αλλάξουν την εικόνα σε κρίσιμες περιοχές της Αθήνας, ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004. Οι παρεμβάσεις έχουν προϋπολογισμό 84 δισ. δρχ. και εστιάζονται σε 60 περιοχές σε όλη την Αττική που καλύπτουν 37.000 στρέμματα και αναφέρεται σε οδικούς άξονες συνολικού μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων.

    [08] Συνάντηση Κακλαμάνη-Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

    22/05/2001 21:21:03

    Την ανάγκη ενίσχυσης, με κάθε τρόπο, του έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο. Ο κ. Κακλαμάνης εξήρε το ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο και διευκρίνισε πως η έκκληση για συμπαράσταση «δεν αφορά μόνο τους δημόσιους φορείς, αλλά και εκείνους που δαπανούν σε χορηγίες προβολής και εκδηλώσεις σπατάλης.

    [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών.

    22/05/2001 21:20:57

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα η Ενωση Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η Ενωση διαμαρτύρεται γιατί ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά της για καλύτερο ωράριο εργασίας, καλύτερες αμοιβές των αστυνομικών που υπεραπασχολούνται σε έκτακτες αποστολές και για ευνοϊκότερο υπολογισμό των συντάξεων.

    [10] Στην Κροατία ο Κ.Στεφανόπουλος.

    22/05/2001 21:20:49

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κροατία θα πραγματοποιήσει από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος προσκεκλημμένος του κροάτη ομολόγου του Στίπε Μέσιτς. Στις συνομιλίες που θα έχει με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις με έμφαση στον οικονομικό και εμπορικό τομέα και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο κ.Στεφανόπουλος θα συνοδεύεται και από έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή ευελπιστούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

    [11] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη-Συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής

    22/05/2001 14:49:38

  • Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως για το θέμα της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης απο τη χώρα μας, το πρώτο 6μηνο του 2003, ενημέρωσε το πρωί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός. Μετά τη συνάντηση, ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι στο διάστημα που η χώρα μας θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, είναι πολύ πιθανό να ληφθούν αποφάσεις για τη νέα κοινή αγροτική πολιτική και για την ένταξη της Κύπρου στην Κοινότητα. Το μεσημέρι ο κ.Στεφανόπουλος δέχθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο, ενω το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Στέφανο Μάνο.

    [12] Βουλή-Κακλαμάνης- Πολιτικός γάμος

    22/05/2001 14:49:31

  • Πρέπει να σοβαρευτούν οι πάντες και να μη δημιουργούν, εκ του μη όντος, ζητήματα που δεν ωφελούν και δεν προσφέρουν την ηρεμία που έχει ανάγκη ο τόπος", δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου, για τον υποχρεωτικό πολιτικό γάμο. Ο κ. Κακλαμάνης είπε "ότι όσοι ασκούν ένα ρόλο, εκ του αξιώματός τους, είτε απο πλευράς πολιτείας είτε απο πλευράς εκκλησίας δεν θα πρέπει να μιλούν ανεύθυνα για ανύπαρκτα ζητήματα".

    [13] Επεσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη ΝΔ για το ενδεχόμενο επιστροφής Σαμαρά

    22/05/2001 14:49:23

  • Επεσαν οι τόνοι στη ΝΔ ύστερα από τη δημόσια οξεία αντιπαράθεση των κυρίων Λιάπη και Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση, ενώ η ονομαστική εορτή του προέδρου της ΝΔ έδωσε την ευκαιρία για χαμήλωμα των τόνων, αφού ο Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε στον κ.Μητσοτάκη για να ανταλλάξουν ευχές. Σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι το θέμα έχει λήξει. Από το μεσημέρι συνεδριάζουν υπό την προεδρία του κ.Καραμανλή, οι τομεάρχες της ΝΔ με αντικείμενο το πρόβλημα της λειψυδρίας και των πυρκαγιών.

    [14] Τιμή βενζίνης-Θα πωλείται φθηνότερη απο αύριο κατα περίπου 7 δρχ. το λίτρο

    22/05/2001 14:49:13

  • Σημαντική μείωση στις τιμές της βενζίνης, κατά περίπου 7 δραχμές το λίτρο αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους της πετρελαϊκής αγοράς με θέμα τη συγκράτηση των τιμών. Συμφωνήθηκε σε περιόδους κρίσεων να γίνονται τακτικές διαβουλεύσεις με τους φορείς της αγοράς για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

    [15] Ασφαλιστικό-Μέσα στις επόμενες μέρες η συνάντηση Γιαννίτση-ΓΣΕΕ

    22/05/2001 14:49:00

  • Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τη ΓΣΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Ο κ.Γιαννίτσης, απέστειλε χθες τη σχετική επιστολή-πρόσκληση στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το κράτος θα στηρίξει τα ταμεία με πρόσθετους πόρους. Επίσης προτείνει τη συγκρότηση ομάδας εμπειρογνωμόνων η οποία θα εξετάσει την κατάσταση των ταμείων. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός και δήλωσε ότι θα γίνουν συναντήσεις με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, αλλά αυτό όπως είπε, δεν σημαίνει ότι θα αρχίσει ο διάλογος.

    [16] Γενικές Εξετάσεις-Εκθεση-Επίκαιρο το θέμα

    22/05/2001 14:48:50

  • "Τα πλεονεκτήματα αλλά και τους κινδύνους από τη γρήγορη και εύκολη εξάπλωση των γνώσεων και των πληροφοριών" κλήθηκαν το πρωί να αναπτύξουν στο μάθημα της Εκθεσης, απόφοιτοι παλαιότερων ετών, που φέτος διαγωνίστηκαν για τελευταία φορά, με το σύστημα των δεσμών. Οι υποψήφιοι χαρακτήρισαν το θέμα επίκαιρο και από τα αναμενόμενα.

    Οι γενικές εξετάσεις αποφοίτων παλαιοτέρων ετών ολοκληρώνονται αύριο, με την πρώτη και δεύτερη δέσμη να διαγωνίζονται στη Φυσική, την τρίτη στα Λατινικά και την τέταρτη στα Μαθηματικά. Στο μεταξύ σε κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά προχώρησαν σήμερα οι φοιτητές, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Οι φοιτητές θα συμμετέχουν σήμερα και σε παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Επίσης ο πρύτανης του Ιδρύματος καθηγητής Γιάννης Φίλης και ο αντιπρύτανης Γιάννης Σαριδάκης υπέβαλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους στο υπουργείο Παιδείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 May 2001 - 20:30:30 UTC