Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μυτιλήνη-Η γραφειοκρατία υπεύθυνη για τον πρόωρο χαμό του 3χρονου.
  • [02] Συνελήφθη ο Ρουμάνος κρατούμενος που διέφυγε αστυνομικού.
  • [03] Εντονες διαμαρτυρίες από ιδιοκτήτες ακινήτων.
  • [04] Μερική επιστράτευση στην ΠΓΔΜ-Αύριο στα Σκόπια ο Γ.Παπανδρέου.
  • [05] Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
  • [06] Ετοιμος για συμβιβασμό δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ.
  • [07] Σύσκεψη στην Αθήνα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών του 2004.
  • [08] ΝΔ-Ομιλία Καραμανλή στις γυναίκες του κόμματος.
  • [09] Κηδεία Τάκη Λαμπρία.

  • [01] Μυτιλήνη-Η γραφειοκρατία υπεύθυνη για τον πρόωρο χαμό του 3χρονου.

    05/03/2001 21:50:40

    Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και η λευχαιμία, σκότωσαν ένα 3χρονο αγοράκι από τη Μυτιλήνη. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Βασιλέλη, για τον οποίο είχε συγκεντρωθεί από εράνους το ποσό των 100 εκατομ. δρχ, για να πάει στις ΗΠΑ, όπου είχε ελπίδες να επιζήσει. Η τράπεζα κρατούσε δεσμευμένα τα χρήματα εδώ και οκτώ μήνες, με βάση ένα νόμο του 1930. Με παρέμβαση του πρωθυπουργού αποδεσμεύτηκε την Παρασκευή μέρος των χρημάτων, αλλά ο μικρός Παναγιώτης υπέκυψε και δεν πρόλαβε να κάνει το ταξίδι προς τη σωτηρία.

    [02] Συνελήφθη ο Ρουμάνος κρατούμενος που διέφυγε αστυνομικού.

    05/03/2001 21:50:34

    Συνελήφθη λίγο μετά τις 8 το βράδι ο Ρουμάνος, ο οποίος το πρωί κατάφερε να αποδράσει έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, τη στιγμή που ο αστυνομικός συνοδός του προσπαθούσε να τον επιβιβάσει σε ταξί, για να τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τις συνθήκες απόδρασής του, καθώς και τη σύλληψη του αστυνομικού, ο οποίος τον συνόδευε και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

    [03] Εντονες διαμαρτυρίες από ιδιοκτήτες ακινήτων.

    05/03/2001 21:50:27

    Εντονότατα διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι μεσίτες και οι κατασκευαστές ακινήτων, για τις νέες αντικειμενικές αξίες, θεωρώντας πως αυτές υπερβαίνουν σημαντικά τις πραγματικές αξίες. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, τονίσθηκε πως οι νέες τιμές, ακόμη και με τους νέους φορολογικούς συντελεστές, θα εξοντώσουν τους ιδιώτες, τις οικοδομικές επιχειρήσεις και γενικότερα την κτηματαγορά.

    Η ΝΔ θεωρεί υπερβολικές τις αυξήσεις στις νέες αντικειμενικές αξίες και ζητάει να αναβληθεί μέχρι το τέλος του έτους η εφαρμογή τους.

    [04] Μερική επιστράτευση στην ΠΓΔΜ-Αύριο στα Σκόπια ο Γ.Παπανδρέου.

    05/03/2001 21:50:21

    Στη μερική επιστράτευση εφέδρων για την ενίσχυση των παραμεθόριων μονάδων της, μετά τα τελευταία αιματηρά επεισόδια, με πρωταγωνιστές αλβανούς αυτονομιστές, προχώρησε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Σήμερα, αλβανοί αυτονομιστές έβαλαν με όλμους και με ελεύθερους σκοπευτές κατά των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στα χωριά Τανούσεφτσι και Μάλινα, εντός του εδάφους της ΠΓΔΜ. Στην περιοχή φθάνει ο βοηθός γγ του ΝΑΤΟ, ενώ αύριο συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Την ανησυχία του, εξέφρασε, από τη Βιένη που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος μεταβαίνει εκτάκτως αύριο στην ΠΓΔΜ για διαβουλεύσεις.

    [05] Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

    05/03/2001 21:50:14

    Παρέμβαση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, έκανε η Ιερά Σύνοδος η οποία όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση ανησυχεί για το ενδεχόμενο να αναγνωρισθεί επισήμως και διεθνώς το γειτονικό κράτος με όνομα που θα περιέχει τον όρο "Μακεδονία". Κατά την εκκλησία, μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε σφετερισμό σημαντικού τμήματος της Ιστορίας και του πολιτισμού μας, ανοίγει το δρόμο για εδαφικές διεκδικήσεις και ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων, τραυματίζει την ελληνική αξιοπρέπεια και προσβάλλει την ιστορική αλήθεια.

    [06] Ετοιμος για συμβιβασμό δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ.

    05/03/2001 21:50:07

    Έτοιμος για ένα συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας, δηλώνει ο έκπτωτος μονάρχης Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα. Ο τέως βασιλιάς δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση που να του απαγορεύει να γυρίσει στην Ελλάδα, αλλά δεν προγραμματίζει κάτι τέτοιο γιατί δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα.Για το κίνημα-οπερέτα εναντίον των συνταγματαρχών της χούντας, είπε ότι οι βασιλιάδες και οι στρατηγοί δεν ξέρουν να οργανώσουν ένα πραξικόπημα.

    [07] Σύσκεψη στην Αθήνα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών του 2004.

    05/03/2001 21:50:01

    Η ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, στην οποία παίρνουν μέρος αξιωματούχοι από Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ισπανία, Βρετανία και ΗΠΑ. Το ίδιο θέμα αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιάρντ, Τζον Στίβενς, που επισκέπτεται την Αθήνα.

    [08] ΝΔ-Ομιλία Καραμανλή στις γυναίκες του κόμματος.

    05/03/2001 21:49:54

    Ενα συμβόλαιο για αυξημένο ρόλο και συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και κοινωνική ζωή ,υποσχέθηκε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματός του με θέμα: "Η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων". Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το συμβόλαιο περιλαμβάνει και τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων δημιουργικής απασχόλησης, ενώ ταυτόχρονα θα προφυλάσσει τις γυναίκες από την εκμετάλλευση και θα τους δίνει νέες δυνατότητες για συμμετοχή στη νέα οικονομία. Η νέα οικονομία τόνισε ο κ. Καραμανλής πρέπει να είναι κοινωνική οικονομία, χωρίς κλισέ με όραμα και προοπτική.

    [09] Κηδεία Τάκη Λαμπρία.

    05/03/2001 21:49:48

    Με τα καλύτερα λόγια, πολιτικοί και συνεργάτες του, αποχαιρέτησαν το απόγευμα στο Α' Νεκροταφείο τον "εξαίρετο φίλο με τη μακρόχρονη δημιουργική πορεία", τον δημοσιογράφο και πολιτικό Τάκη Λαμπρία, ο οποίος απεβίωσε στα 75 του χρόνια, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Παρόντες ήταν εκτός από τους συγγενείς, πολιτικοί, συνεργάτες και πολλοί δημοσιογράφοι. Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν

    ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο Γιώργος Ράλλης και ο Τζαννής Τζαννετάκης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 March 2001 - 21:30:21 UTC