Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής-Διαπλοκή-Συνέντευξη
  • [02] Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος
  • [03] Στο Λονδίνο ο Γιάννος Παπαντωνίου
  • [04] Δημόσιες υπηρεσίες-Πιλοτική εφαρμογή, απογευματινού ωραρίου
  • [05] Στην Αθήνα, ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιάρντ
  • [06] Ληστεία σε βενζινάδικο-Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός
  • [07] Κηδεύεται ο δημοσιογράφος Τάκης Λαμπρίας
  • [08] Κόσοβο-ΠΓΔΜ-Επιθέσεις Αλβανών-Ανησυχία της Ελλάδας
  • [09] Απόδραση κρατουμένου, απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
  • [10] Ελλάδα-Συρία.
  • [11] Συνέντευξη Καραμανλή.
  • [12] Θανατηφόρο ατύχημα.
  • [13] Ρέππας-Συνέντευξη.
  • [14] Μπερνς.
  • [15] Ελληνοτουρκικά.

  • [01] Καραμανλής-Διαπλοκή-Συνέντευξη

    05/03/2001 13:37:51

  • Το ισχυρότερο όπλο κατά της διαπλοκής είναι το πολιτικό ανάστημα και η πολιτική βούληση, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, τονίζοντας οτι καμιά σύμβαση δεν θα περάσει αν δεν πειστεί η ΝΔ οτι πληροί τους όρους του ανταγωνισμού. Ζητεί σταθερότερο και αποφασιστικότερο λόγο της χώρας στην περιοχή και δηλώνει ευθέως οτι ο Κώστας Σημίτης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους "για να είναι αρεστός στους Δυτικούς". Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [02] Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

    05/03/2001 13:37:44

  • Συνεδριάζει απο το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στη Μονή Πετράκη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος αναμένεται να θέσει το θέμα της απογραφής των ορθόδοξων χριστιανών απο την Εκκλησία και την έκδοση της χριστιανικής ταυτότητας. Αναμένεται επίσης να τεθεί και το θέμα της επίσκεψης στην Αθήνα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'.

    [03] Στο Λονδίνο ο Γιάννος Παπαντωνίου

    05/03/2001 13:37:38

  • Διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί απο σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος θα έχει επαφές με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες. Το απόγευμα θα συναντηθεί με το Βρετανό ομόλογό του, ενω θα μιλήσει και στο συνέδριο της "Χέραλντ Τρίμπιουν" με θέμα "Η Ελλάδα στην ευρωζώνη".

    [04] Δημόσιες υπηρεσίες-Πιλοτική εφαρμογή, απογευματινού ωραρίου

    05/03/2001 13:37:32

  • Τέθηκε απο σήμερα σε ισχύ η πιλοτική εφαρμογή του απογευματινού ωραρίου σε επτά δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής. Οι υπηρεσίες αυτές θα παραμένουν ανοικτές απο τις 3 μέχρι τις 8 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Πρόκειται για τις εφορίες Χολαργού, Πειραιά, Γλυφάδας και Περιστερίου, τη νομαρχία Δυτικής Αττικής, το ΤΕΒΕ και τον ΟΓΑ.

    [05] Στην Αθήνα, ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιάρντ

    05/03/2001 13:37:25

  • Την Αθήνα επισκέπτεται απο σήμερα ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιάρντ, Τζον Στίβενς. Ο Βρετανός αξιωματούχος θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου και Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καθώς και με την ηγεσία των διωκτικών αρχών. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη στενότερη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

    [06] Ληστεία σε βενζινάδικο-Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός

    05/03/2001 13:37:19

  • Τρείς άγνωστοι κουκουλοφόροι, τραυμάτισαν με μαχαίρι 39χρονο αστυνομικό και χτύπησαν με τη λαβή πιστολιού στο κεφάλι ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη διάρκεια ληστείας χθες στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες εισέβαλαν στο βενζινάδικο του Κώστα Βαβάτσικα και με την απειλή πιστολιού, του πήραν 212.000 δρχ και αφού τον τραυμάτισαν προσπάθησαν να διαφύγουν. Τους αντιλήφθηκε όμως ο αστυνομικός Χαράλαμπος Δημητρίου και άρχισε να τους καταδιώκει, ενω κατόρθωσε να βγάλει την κουκούλα απο τον ένα δράστη. Τότε αυτός τον χτύπησε με μαχαίρι και στη συνέχεια μαζί με τους συνεργούς του τράπηκε σε φυγή.

    [07] Κηδεύεται ο δημοσιογράφος Τάκης Λαμπρίας

    05/03/2001 13:37:12

  • Κηδεύεται το μεσημέρι απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος Τάκης Λαμπρίας, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 75 ετών απο καρκίνο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη βαθειά του λύπη για το θάνατο του Τάκη Λαμπρία, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    [08] Κόσοβο-ΠΓΔΜ-Επιθέσεις Αλβανών-Ανησυχία της Ελλάδας

    05/03/2001 13:37:06

    Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα σύνορα Κοσόβου και ΠΓΔΜ, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών εξτρεμιστών και κυβερνητικών δυνάμεων, συνεχίσθηκαν και σήμερα στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν θύματα. Αλβανοί αντάρτες του "ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ", εξαπέλυσαν χθές επίθεση κοντά στο χωριό Τανούσεφτσι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 Σκοπιανοί στρατιωτικοί. Η κυβέρνησή των Σκοπίων, έκλεισε χθές τα σύνορα με το Κόσοβο, ενω ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη δημιουργία μίας αποστρατικοποιημένης ζώνης ανάμεσα στα σύνορα των δύο χωρών. Η Ρωσία διαβεβαίωσε τα Σκόπια οτι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, ενώ η Βουλγαρία προσφέρθηκε να στείλει στρατεύματα για να συμβάλει στην ενίσχυση της άμυνας της ΠΓΔΜ. Την ανησυχία της Ελλάδας, για τη δράση των αλβανικών εξτρεμιστικών ομάδων στα σύνορα Κοσόβου-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης, τονίζοντας οτι η χώρα μας επιθυμεί να συμβάλει με κάθε τρόπο, στην εξομάλυνση της κρίσης.

    [09] Απόδραση κρατουμένου, απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

    05/03/2001 13:36:59

  • Ρουμάνος, που συνελήφθη νωρίτερα από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας, απέδρασε το μεσημέρι από τα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Ο δράστης, ο οποίος φορούσε χειροπέδες οδηγείτο στον εισαγγελέα από έναν αστυνομικό, τον οποίο κτύπησε και κατόρθωσε να διαφύγει. Ήδη στην περιοχή γίνονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ ο εισαγγελέας ποινικής αγωγής, Δημήτρης Ασπρογέρακας, διέταξε έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης του Ρουμάνου. Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

    [10] Ελλάδα-Συρία.

    05/03/2001 09:05:29

    Ως μεγάλη στιγμή για τις σχέσεις Αθηνών - Δαμασκού χαρακτήρισε τη συνάντησή του χθές με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ -Ασαντ ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Στόχος της Ελλάδας, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, είναι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με χώρες της περιοχής όπως η Συρία, το Ιράν και η Αρμενία σε συνδυασμό με τη νέα σχέση που διαμορφώνει η Αθήνα με το Ισραήλ και την Τουρκία.

    [11] Συνέντευξη Καραμανλή.

    05/03/2001 09:05:23

    Το ισχυρότερο όπλο κατά της διαπλοκής είναι το πολιτικό ανάστημα καιη πολιτική βούληση, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, τονίζοντας οτι καμιά σύμβαση δεν θα περάσει αν δεν πειστεί η ΝΔ οτι πληροί τους όρους του ανταγωνισμού. Ζητεί σταθερότερο και αποφασιστικότερο λόγο της χώρας στην περιοχή και δηλώνει ευθέως οτι ο Κώστας Σημίτης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους "για να είναι αρεστός στους Δυτικούς".

    [12] Θανατηφόρο ατύχημα.

    05/03/2001 09:05:17

    Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικό απολογισμός απο έκρηξη που σημειώθηκε χθες το απόγευμα πάνω στο δεξαμενόπλοιο "Μαριάννα", που ήταν στο αγκυροβόλιο της Μότορ Οιλ στους Αγίους Θεοδώρους. Νεκρός είναι ο 54χρονος τεχνίτης Σπύρος Πετρακάκος, ενώ ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου οι Αντώνης Μερακλής, 43 χρόνων, Νίκος Πανάγου, 35 χρόνων και ο Χρήστος Δεμιράκος 31 χρόνων, που ήταν μέλη συνεργείου.

    [13] Ρέππας-Συνέντευξη.

    05/03/2001 09:05:10

    Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο κακός εαυτός, υποστηρίζει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Τονίζει οτι η κυβέρνηση συναντάει αναχώματα απο ποικιλώνυμα συμφέροντα αλλά και δυνάμεις της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν την υποβάθμιση της ποιότητας του δημοσίου βίου και κατηγορεί τη ΝΔ οτι λειτουργεί με βάση το άγχος της να φανεί αρεστή σε ορισμένους οικονομικούς κύκλους αφενός και αφετέρου να ασκήσει έναν πολιτικό εκβιασμό στα ΜΜΕ προκειμένου να την προβάλλουν με προνομιακό τρόπο.

    [14] Μπερνς.

    05/03/2001 09:05:04

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, σε εκδήλωση του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου στην Ουάσιγκτον, υπογράμμισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί απο τη χώρα μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ομογένεια ως γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς επίσης και το γεγονός οτι οι δυο χώρες αντιμετώπισαν απο κοινού όλες τις κρίσεις και τους πολέμους των τελευταίων δύο αιώνων. Τόνισε δε τις προσπάθειες που καταβάλει η Αθήνα για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    [15] Ελληνοτουρκικά.

    05/03/2001 09:04:57

    Το Κυπριακό αποτελεί θέμα που συνδέει ή χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία, οι οποίες ή θα το κάνουν πρότυπο για τη συμβίωση ανάμεσα στους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους ή θα παραμείνει η μεγάλη διένεξη, οπότε και θα είναι πλέον πολύ δύσκολη η προσέγγιση των δύο χωρών. Αυτό τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδρικό "Προφίλ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 March 2001 - 12:30:34 UTC