Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτιστική Ολυμπιάδα-Βενιζέλος-Αγγελοπούλου
  • [02] Μιχαλολιάκος-Βομβιστική επίθεση-Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [03] Εξοπλιστικό πρόγραμμα-Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου
  • [04] Κόσοβο-Σε φυσιολογικά επίπεδα η ραδιενέργεια
  • [05] Τριήμερη απεργία νοσοκομειακών γιατρών
  • [06] Παράνομες ελληνοποιήσεις-Πόρισμα ΝΔ-Συναντήσεις Καραμανλή.
  • [07] Αβραμόπουλος-Σε 3 μήνες το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος
  • [08] Ιταλία-Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας
  • [09] Ε/Γ-Ο/Γ βύθισε στην Κάλυμνο 3 κενά πληρώματος αλιευτικά.
  • [10] Μιχαλολιάκος- Επίθεση
  • [11] Αβραμόπουλος
  • [12] Συναντήσεις Καραμανλή
  • [13] Παπαρήγα- Γιουγκοσλαβία

  • [01] Πολιτιστική Ολυμπιάδα-Βενιζέλος-Αγγελοπούλου

    23/01/2001 14:11:49

  • Το θεσμικό πλαίσιο, το πρόγραμμα και τους θεματικούς άξονες της πολιτιστικής Ολυμπιάδας, που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο, παρουσίασε το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία της προέδρου του 2004 κ. Γιάννας Αγγελοπούλου. Η πρόεδρος του Αθήνα 2004, τόνισε ότι η παρουσία και η υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό 40 δισ. δρχ. αποτελεί και εγγύηση για την επίτευξη των στόχων της πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

    [02] Μιχαλολιάκος-Βομβιστική επίθεση-Συνεχίζονται οι έρευνες

    23/01/2001 13:44:07

  • Με απόλυτη μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για την εξιχνίαση της "τυφλής" βομβιστικής επίθεσης, εναντίον του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Μιχαλολιάκου. Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ενω ο κ. Μιχαλολιάκος ενδέχεται και σήμερα να βγεί απο την εντατική μονάδα του Τζαννείου νοσοκομείου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος μιλώντας το πρωί στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε οτι στα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμος ο νόμος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

    [03] Εξοπλιστικό πρόγραμμα-Συνάντηση Σημίτη-Τσοχατζόπουλου

    23/01/2001 13:44:01

  • Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και θέματα που αφορούν την αμυντική στρατηγική αναθεώρηση, εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη αντιμετώπιση του όλου προβλήματος.Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και ασχολήθηκαν με τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου και με το συνέδριο του κόμματος.

    [04] Κόσοβο-Σε φυσιολογικά επίπεδα η ραδιενέργεια

    23/01/2001 13:43:53

  • Σε φυσιολογικά επίπεδα είναι η ραδιενέργεια στο Κόσοβο, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Χθές, επέστρεψαν απο το Κόσοβο 70 Ελληνες στρατιώτες μετά απο σχετικό αίτημά τους. Στο μεταξύ, κατάληλλα για κατανάλωση κρίθηκαν απο το "Δημόκριτο" τα κατεψυγμένα λαχανικά που εισήχθησαν απο τη Γιουγκοσλαβία. Οπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Γεωργίας, στα προϊόντα αυτά δεν βρέθηκε ουράνιο και καίσιο σε ποσότητες ανώτερες των επιτρεπομένων. Στο Κόσοβο μεταβαίνει αύριο η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός της.

    [05] Τριήμερη απεργία νοσοκομειακών γιατρών

    23/01/2001 13:43:46

  • Μόνο τα επείγοντα περιστατικά, εξυπηρετούνται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, λόγω της τριήμερης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, η συζήτηση του οποίου άρχισε χθές στη Βουλή. Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας-Πειραιά κάλεσε τα μέλη του να κλείσουν, για το διάστημα αυτό, τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

    [06] Παράνομες ελληνοποιήσεις-Πόρισμα ΝΔ-Συναντήσεις Καραμανλή.

    23/01/2001 13:43:40

  • Επί του πορίσματος της Επιτροπής του κόμματός του για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, θα ενημερώσει σήμερα τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο και τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Για το ίδιο θέμα ο κ. Καραμανλής αύριο θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Στέφανο Μάνο.

    [07] Αβραμόπουλος-Σε 3 μήνες το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος

    23/01/2001 13:43:34

  • Σε τρείς μήνες στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Αβραμόπουλου, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο ΒΗΜΑ. Τονίζει οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει στην ίδρυση του κόμματος ακόμα κι αν οι θέσεις του υιοθετηθούν απο άλλα κόμματα. Αναφέρει οτι το κόμμα του θα κινείται στο χώρο του κέντρου, τονίζοντας πως ο,τιδήποτε ακραίο δεν έχει σχέση με τη νέα πολιτική πρόταση, ούτε θέση στους κόλπους της.

    [08] Ιταλία-Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας

    23/01/2001 13:43:27

  • Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος αναχώρησε το μεσημέρι για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία. Αύριο ο κ. Στεφανόπουλος θα συναντηθεί στο Βατικανό με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο το δεύτερο.

    [09] Ε/Γ-Ο/Γ βύθισε στην Κάλυμνο 3 κενά πληρώματος αλιευτικά.

    23/01/2001 13:43:19

  • Τρία αλιευτικά σκάφη, που ήταν δεμένα στο λιμάνι της Καλύμνου βύθισε τα ξημερώματα το επιβατηγό πλοίο "Ρόδος" στη διάρκεια χειρισμών απεμπλοκής της άγκυρας. Ευτυχώς, στα αλιευτικά σκάφη δεν επέβαινε κανένα άτομο ενώ το "Ρόδος" παραμένει για επιθεώρηση στο λιμάνι του νησιού. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.

    [10] Μιχαλολιάκος- Επίθεση

    23/01/2001 09:19:27

    Αγνωστοι εξακολουθούν και παραμένουν οι δράστες της προχθεσινής δολοφονικής απόπειρας κατά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάννειο νοσοκομείο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε εντατικοποίηση των προσπαθειών πάταξης της τρομοκρατίας. Ολα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την απόπειρα. Ο πρώην πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης εξέφρασε τον κίνδυνο να χάσει η Ελλάδα τους ολυμπιακούς αγώνες εξαιτίας της τρομοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ.Καραμανλής κάλεσε όλους να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

    [11] Αβραμόπουλος

    23/01/2001 09:19:20

    Σε τρείς μήνες στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει σε συνέντευξή του σήμερα στο ΒΗΜΑ. Σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύεται στην ίδια εφημερίδα, φέρεται να ψηφίζει το κόμμα του, εάν συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές, το 8,3%, ενώ ένα άλλο 19% δηλώνει οτι μάλλον θα το ψηφίσει. Η προέλευση των ψηφοφόρων του κόμματος του κ. Αβραμόπουλου, είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 49,4% ΝΔ, 36,2% ΠΑΣΟΚ και 14,4% απο άλλα κόμματα.

    [12] Συναντήσεις Καραμανλή

    23/01/2001 09:19:14

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή διαδοχικά με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο και τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων.

    [13] Παπαρήγα- Γιουγκοσλαβία

    23/01/2001 09:19:07

    Στη Γιουγκοσλαβία μεταβαίνει αύριο η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός της, για τετραήμερη επίσκεψη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 January 2001 - 12:30:49 UTC