Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερωτηματικά για την εγκληματική απόπειρα κατά του Β.Μιχαλολιάκου.
  • [02] Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί στα νοσοκομεία.
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Προετοιμασία.
  • [04] Δημοσκοπήσεις-Ρέππας-Αβραμόπουλος.
  • [05] Δρυς-Χρηματιστήριο-Ελληνική οικονομία-Ρυθμός ανάπτυξης.
  • [06] Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο φτάνουν τα 3 τρις.
  • [07] Επέστρεψαν εθελοντές στρατιώτες από το Κόσοβο.
  • [08] Δημόκριτος-Κατάλληλα τα λαχανικά από τη Γιουγκοσλαβία.

  • [01] Ερωτηματικά για την εγκληματική απόπειρα κατά του Β.Μιχαλολιάκου.

    22/01/2001 20:25:54

    Μεγάλα ερωτηματικά για τα κίνητρα των δραστών, δημιουργεί η εγκληματική απόπειρα, κατά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου, με τηλεχειριζόμενο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία που διέμενε, στον Πειραιά. Ο κ. Μιχαλολιάκος νοσηλεύεται προληπτικά στο Τζάννειο του Πειραιά, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την ενέργεια αυτή, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κάποιοι να θελήσουν να το εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004.

    [02] Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί στα νοσοκομεία.

    22/01/2001 20:25:47

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από αύριο και για το προσεχές τριήμερο, τα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της απεργίας των γιατρών που διαμαρτύρονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, η συζήτηση του οποίου άρχισε ήδη στην ολομέλεια της βουλής. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Πειραιώς κάλεσε τα μέλη του να κλείσουν και τα ιδιωτικά ιατρεία.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Προετοιμασία.

    22/01/2001 20:25:40

    Το Ολυμπιακό Χωριό, το νομοσχέδιο "σκούπα" για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, τα έργα υποδομής και θέματα υγείας κατά τη διάρκεια των αγώνων, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής, ενόψει της νέας επίσκεψης αντιπροσωπείας της ΔΟΕ, τον άλλο μήνα. Οι αρμόδιοι υπουργοί αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν τη δραστηριότητα του υπουργείου τους, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των έργων υποδομής, κυρίως σε ότι αφορά κτιριακές εγκαταστάσεις, προσβάσεις στα αθλητικά κέντρα και στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας. Ο πρωθυπουργός ζήτησε για μία ακόμη φορά να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την προετοιμασία της χώρας μας ενόψει του 2004.

    [04] Δημοσκοπήσεις-Ρέππας-Αβραμόπουλος.

    22/01/2001 20:25:33

    Τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο λαός στις κάλπες και δεν τις αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόσφατη δημοσκόπηση, που αφορά και το υπό ίδρυση κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και το οποίο στην πρόθεση ψήφου φαίνεται να προτιμάται από το 14,7% των ερωτηθέντων. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ανησυχεί για το κόμμα Αβραμόπουλου, ο κ. Ρέππας είπε ότι η κυβέρνηση κρίνεται για το έργο της και δεν έχει λόγο να ανησυχεί εφόσον επιτελεί κατά τρόπο θετικό αυτό το έργο

    [05] Δρυς-Χρηματιστήριο-Ελληνική οικονομία-Ρυθμός ανάπτυξης.

    22/01/2001 20:25:26

    Η πορεία του Χρηματιστηρίου βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πορεία της οικονομίας, η οποία θα επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 5%, και αυτό αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς στη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πίτας. Από την πλευρά τους οι πρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου κύριοι Θωμαδάκης και Αλεξάκης, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια μετεξέλιξης της Σοφοκλέους σε ώριμη και ανεπτυγμένη αγορά, στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Πάντως στη Σοφοκλέους συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση του γενικου δείκτη.

    [06] Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο φτάνουν τα 3 τρις.

    22/01/2001 20:25:19

    Σε 3 τρις δραχμές υπολογίζονται πανελλαδικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, εκ των οποίων τα 2 τρις αντιστοιχούν σε 900.000 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης.

    [07] Επέστρεψαν εθελοντές στρατιώτες από το Κόσοβο.

    22/01/2001 20:25:12

    Με δύο ναυλωμένα τουριστικά λεωφορεία, έφτασαν, στις 5 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, περίπου εβδομήντα εθελοντές αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες θητείας, που υπηρετούσαν στο Κόσοβο και είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν άλλο στην περιοχή.

    Μετά την αναφορά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας άφιξης, οι στρατιώτες αποχώρησαν από το στρατόπεδο αποφεύγοντας, όμως, να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς.

    [08] Δημόκριτος-Κατάλληλα τα λαχανικά από τη Γιουγκοσλαβία.

    22/01/2001 20:25:05

    Κατάλληλα για κατανάλωση κρίθηκαν από τον "Δημόκριτο" τα κατεψυγμένα λαχανικά που εισήχθηκαν απο τη Γιουγκοσλαβία. Στον έλεγχο

    δεν βρέθηκε ουράνιο και καίσιο, σε ποσότητες ανώτερες των επιτρεπόμενων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, η ροή φορτίων προϊόντων φυτικής παραγωγής είναι απειροελάχιστη. Ολα τα φορτία πλέον ελέγχονται καθολικά όταν προέρχονται από Γιουγκοσλαβία, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 January 2001 - 21:30:23 UTC