Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νοσοκομειακοί γιατροί-ΕΚΑΒ-Απεργία
  • [02] Εντοπίσθηκαν τμήματα του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ
  • [03] Απεμπλουτισμένο ουράνιο-Νέα στοιχεία-Αμερικανός Πρέσβης
  • [04] Σημίτης- Μπούς
  • [05] Σφηνιάς- αγωγές
  • [06] Κυπριακό

  • [01] Νοσοκομειακοί γιατροί-ΕΚΑΒ-Απεργία

    19/01/2001 14:20:37

  • Τριήμερη απεργία απο την ερχόμενη Τρίτη, προανήγγειλαν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ΕΚΑΒ. Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών, κατήγγειλαν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νησιά και τόνισαν οτι θα έπρεπε να είχαν εξοπλισθεί πλήρως τουλάχιστον δύο μεγάλα νοσοκομεία σε νησιά του Αιγαίου, ώστε να μην χρειάζεται ασθενείς με έφραγμα ή κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να μεταφέρονται στην Αθήνα. Παράλληλα ζήτησαν παρέμβαση του εισαγγελέα, για το γεγονός οτι η αεροκομιδή των ασθενών απο τα νησιά έχει ανατεθεί σε ιταλική αεροπορική εταιρεία και όχι στην Ολυμπιακή.

    [02] Εντοπίσθηκαν τμήματα του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ

    19/01/2001 13:48:05

    Εντοπίστηκαν, λίγο μετά το μεσημέρι, νοτιοδυτικά της νησίδας Αγιος Γεώργιος εξω απο το Σούνιο, απο το βαθυσκάφος του ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων ερευνών τρία τμήματα που εκτιμάται οτι ανήκουν στην άτρακτο του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, που συνετρίβη την Κυριακή στην περιοχή. Δεν αποκλείεται στα τμήματα που έχουν εντοπιστεί, να είναι εγκλωβισμένα και τα 5 άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Οι έρευνες έχουν προς το παρόν διακοπεί, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ.

    [03] Απεμπλουτισμένο ουράνιο-Νέα στοιχεία-Αμερικανός Πρέσβης

    19/01/2001 13:41:27

    Νέες αποκαλύψεις για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων" απο το ΝΑΤΟ, το οποίο αυτή τη φορά έκανε γνωστό, οτι σε βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποιήθηκαν στο Κόσοβο είναι πιθανό να περιλαμβάνονταν ιχνοστοιχεία ραδιενεργού ουρανίου 236 και πλουτωνίου. Πάντως, η Συμμαχία επισήμανε οτι τα στοιχεία αυτά, που αποτελούν υποπροϊόν της πυρηνικής βιομηχανίας είχαν διαπιστωθεί εδώ και καιρό και δεν δημιουργούν αυξημένο κίνδυνο για την υγεία. Το πρωί ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Νίκολας Μπέρνς, μιλώντας σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, υποσχέθηκε οτι το ΝΑΤΟ θα δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το απεμπλουτισμένο ουράνιο και υπεραμύνθηκε της θέση της Συμμαχίας οτι η χρήση του υλικού αυτού δεν έχει κίνδυνο για την υγεία.

    [04] Σημίτης- Μπούς

    19/01/2001 08:47:35

    Στη συνεργασία με την Ελλάδα για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της δημοκρατίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη προσβλέπει

    ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπούς , όπως αναφέρει στην απαντητική επιστολή του στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο κ. Μπους,υπογραμμίζει επίσης οτι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βασίζονται σε σταθερά θεμέλια και κοινές αξίες.

    [05] Σφηνιάς- αγωγές

    19/01/2001 08:47:28

    Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό την αίτηση δυο τραπεζών για την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας, που κατέλειπε ο Παντελής Σφηνιάς στη σύζυγό του Γεωργία και στους γιους του .Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έχουν υποβάλλει οι Τράπεζες Eurobank και Alha Bank, από τις οποίες ο Παντελής Σφηνιάς, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 1999, είχε πάρει δάνεια συνολικού ύψους 4 δις,δρχ με εγγύηση την προσωπική του περιουσία.

    [06] Κυπριακό

    19/01/2001 08:47:21

    Ο ειδικός εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο θα επισκεφθεί στις 25 του μηνός την Αθήνα για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου σχετικά για τις επόμενες κινήσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που ξεκίνησε πριν απο ένα χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 January 2001 - 12:30:20 UTC