Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Σύνδρομο Βαλκανίων-Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες.
  • [02] Βουλή-Αποστολάκης-Ραδιενέργεια.
  • [03] Ελλάδα-Κόσοβο-Ντίνι-Προληπτικά μέτρα για στρατιωτικές δυνάμεις.
  • [04] Ρέππας:Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με τον τέως βασιλιά.
  • [05] Δυναμική χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία έκθεση της ΕΕ.
  • [06] Λαλιώτης:Σε πεντέμιση χρόνια έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης.
  • [07] ΝΔ-Καραμανλής-Εκλογές 2000-Ελληνοποίησεις.

  • [01] Βουλή-Σύνδρομο Βαλκανίων-Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες.

    18/01/2001 21:44:02

    Καθησυχαστικοί με ελάχιστες επιφυλάξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στην Ελλάδα από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, εμφανίσθηκαν οι ειδικοί επιστήμονες που εκλήθησαν ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής. Οι γνώμες όμως διίστανται σχετικά με την επικινδυνότητα της παραμονής συμπατριωτών μας στη γειτονική χώρα. Ωστόσο κοινή υπήρξε η διαπίστωση των κληθέντων επιστημόνων, ότι η πιθανότητα ραδιενεργούς μόλυνσης του ελληνικού χώρου είναι αμελητέα.

    [02] Βουλή-Αποστολάκης-Ραδιενέργεια.

    18/01/2001 21:43:55

    Ο υφυπουργός Αμύνης, Δημήτρης Αποστολάκης, διαβεβαίωσε τη βουλή ότι δεν καταγράφηκαν ενδείξεις μόλυνσης σε κανένα από τα 14 πεδία βολής της χώρας που ερεύνησε ο «Δημόκριτος. Την ίδια ώρα εντείνεται η ανησυχία του καταναλωτικού κοινού, καθώς στην ασθένεια των τρελών αγελάδων, προστίθενται και οι υπόνοιες για μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας από το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι ελέγχονται όλα τα τρόφιμα που εισάγονται στην Ελλάδα από τη Γιουγκοσλαβία.

    [03] Ελλάδα-Κόσοβο-Ντίνι-Προληπτικά μέτρα για στρατιωτικές δυνάμεις.

    18/01/2001 21:43:48

    Η Ελλάδα είναι μία από τις δυο-τρείς χώρες που έλαβε τα περισσότερα προληπτικά μέτρα, για τις στρατιωτικές δυνάμεις της στο Κόσοβο. Αυτό δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι, κατά την ενημέρωση που έκανε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας, για το θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου. Μιλώντας χθες βράδυ στην ιταλική Γερουσία, ο κ. Ντίνι είπε οτι οι έλληνες στρατιώτες

    πριν εγκατασταθούν στο στρατόπεδο κάλυψαν το έδαφος με 10 εκατοστά χώματος και δεν κατανάλωσαν τοπικά προϊόντα, αλλά ο εφοδιασμός έγινε κατευθείαν από την Ελλάδα. Από ό,τι γνωρίζω, τόνισε, αυτό το πρόβλημα δεν το αντιμετώπισαν οι ιταλοί στρατιωτικοί.

    [04] Ρέππας:Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με τον τέως βασιλιά.

    18/01/2001 21:43:42

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προσέλθει σε καμμία διαπραγμάτευση με τον τέως βασιλιά, ο οποίος δεν δικαιούται τίποτα, αλλά αντίθετα οφείλει στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, όπου συζητήθηκε το θέμα. Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι καθαρή και στόχος της είναι η προστασία των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Κάλεσε τον τέως να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να προσδιορίσει ποιές είναι οι απαιτήσεις του από το Ελληνικό Δημόσιο

    [05] Δυναμική χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία έκθεση της ΕΕ.

    18/01/2001 21:43:35

    Ως "ιδιαιτέρως δυναμική" χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία η ειδική έκθεση του στατιστικού δελτίου της Κοινότητας Eurostat, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά και τις ιδιομορφίες της, με αφορμή την "πρεμιέρα" της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την πρώτη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, στη σύνοδο της ομάδας των "12". Η έκθεση χαρακτηρίζει τους Ελληνες "καλοπερασάκηδες" και συγκριτικά με τις άλλες 11 χώρες σημειώνει ότι η Ελλάδα εμφανίζει τους υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

    [06] Λαλιώτης:Σε πεντέμιση χρόνια έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης.

    18/01/2001 21:43:29

    Σε περίπου πεντέμιση χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, δεσμεύθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων το χρηματοοικονομικό σχέδιο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 132 δισ δρχ. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 200 δισ δρχ και τα υπόλοιπα 88 δισ. θα καλυφθούν από το ελληνικό δημόσιο και την ανάδοχο κοινοπραξία.Στο πλαίσιο του έργου θα προβλέπεται η δημιουργία ειδικού ταμείου για τις επεκτάσεις του Μετρό ή δικτύου τράμ προς τους δήμους της ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης.

    [07] ΝΔ-Καραμανλής-Εκλογές 2000-Ελληνοποίησεις.

    18/01/2001 21:43:21

    Αμεσο ξεκαθάρισμα των εκλογικών καταλόγων, υπό την ευθύνη ανεξάρτητης αρχής, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής παρουσίασε ογκώδη φάκελλο με επίσημα έγγραφα κρατικών αρχών, που περιείχαν στοιχεία για παράνομες ή παράτυπες ελληνοποιήσεις πριν τις εκλογές, χωρίς όμως να

    προσδιορίζεται συγκεκριμένος αριθμός. Ο κ. Καραμανλής είπε οτι θα ζητήσει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή στη Βουλή που θα διερευνήσει την υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 January 2001 - 21:30:22 UTC