Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .
  • [02] Επιστροφή εκδρομέων-Τροχαία-Εκτακτα μέτρα
  • [03] Επετράπη ο απόπλους για Κρήτη
  • [04] Πώς γιορτάστηκε η πρωτοχρονιά σε διάφορες γωνιές του πλανήτη
  • [05] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα-Δεν κινδύνεψε κανείς
  • [06] Ποδαρικό του νέου χρόνου, με χειμωνιάτικο φόντο
  • [07] Απαγόρευση απόπλου για Κρήτη-Κλειστά τα πορθμεία
  • [08] Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο-Τυχερός αριθμός

  • [01] Ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .

    01/01/2001 13:46:33

    Τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας μελών της κυβέρνησης, εκπροσώπων δικαστικών, πρυτανικών και διπλωματικών αρχών δέχθηκε για το νέο έτος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    Ο κ. Στεφανόπουλος ευχήθηκε στον πρωθυπουργό ``ειρήνη, ευημερία και πολιτική ηρεμία`` ενώ συνομίλησαν και για την πρώτη ημέρα της δραχμής στο ευρώ, θέμα για το οποίο ο πρωθυπουργός ακούστηκε να λέει `` όλα πάνε καλά``. Ο κ. Στεφανόπουλος ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο υγεία και δύναμη για το έργο του ενώ στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε `` να πάνε όλα καλά, εύχομαι οικογενειακή ευτυχία και να επιτευχθούν οι στόχοι σας``. Ο κ. Στεφανόπουλος αντήλλαξε ευχές με τον κ. Κωνσταντόπουλο και την κ. Παπαρήγα ενώ με τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά έκλεισε ραντεβού για μετά τις γιορτές. Στον κ. Τσοβόλα ευχήθηκε `` να πάνε καλά τα πράγματα `` ενώ στον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο είπε ότι η χθεσινοβραδυνή δεξίωση για τις ένοπλες δυνάμεις ήταν πολύ καλή και τον ευχαρίστησε για τα δώρα και τις ευχές του. Στο δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο ο κ. Στεφανόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ``να πάνε όλα καλά αυτόν το χρόνο και τους επόμενους``. Στον Τζαννή Τζαννετάκη, την Αννα Ψαρούδα Μπενάκη και το Μανώλη Γλέζο απευθύνθηκε με τα μικρά τους ονόματα και ευχήθηκε για το νέο έτος ενώ με τον κ. Γλέζο αντήλλαξαν και ασπασμό.

    [02] Επιστροφή εκδρομέων-Τροχαία-Εκτακτα μέτρα

    01/01/2001 13:15:54

  • Σε επιφυλακή αναμένεται να τεθεί απο το απόγευμα η Τροχαία, προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή, των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο αιματηρή ήτανε και αυτή η έξοδος. Σε 149 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν απο το μεσημέρι της Παρασκευής έως σήμερα το μεσημέρι 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 195 τραυματίστηκαν.

    [03] Επετράπη ο απόπλους για Κρήτη

    01/01/2001 13:13:27

    Μετά από βελτίωση των καιρικών συνθηκών στα πελάγη, κανονικά εκτελούνται απο το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά προς Κρήτη και στα πορθμεία Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας και Ερέτριας-Ωρωπού.

    [04] Πώς γιορτάστηκε η πρωτοχρονιά σε διάφορες γωνιές του πλανήτη

    01/01/2001 08:50:06

  • Με λαμπρές εκδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη, γιορτάστηκε η έλευση του νέου έτους και της νέας χιλιετίας. Στο Παρίσι και το Βερολίνο παρά το κρύο και τη βροχή, δεκάδες χιλιάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν, ενω απο το Βατικανό ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, μιλώντας στους πιστούς, ευχήθηκε ειρήνη, δικαιοσύνη και ευημερία σε όλον τον κόσμο για το 2001. Στη Σουηδία περίπου 40.000 νοικοκυριά, γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στο σκοτάδι, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει κυρίως τα νοτιανατολικά της χώρας, προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στη Μόσχα όσοι Ρώσοι δεν έμειναν στα σπίτια τους να υποδεχτούν το νέο έτος με το παλαιό ημερολόγιο σε δύο εβδομάδες, γιόρτασαν τη νέα χρονιά, υπό τους ήχους του παλιού σοβιετικού ύμνου.

    Τέλος στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλοί υποδέχθηκαν το νέο έτος με φαντασμαγορικές γιορτές και υπαίθρια πάρτι. Ωστόσο φέτος οι Αυστραλοί είχαν και ένα ιδιαίτερο λόγο να πανηγυρίσουν, καθώς γιόρτασαν και τη συμπλήρωση εκατό χρόνων, απο τότε που η Αυστραλία, έγινε ομόσπονδο κράτος.

    [05] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα-Δεν κινδύνεψε κανείς

    01/01/2001 08:50:00

  • Πυρκαγιά, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε χριστουγεννιάτικο δένδρο διαμερίσματος τρίτου ορόφου πολυκατοικίας, που βρίσκεται επί της οδού Κόδρου 5 στο Χαλάνδρι Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία την ώρα της φωτιάς το διαμέρισμα ήταν άδειο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ δεν κινδύνευσε κανένα από τα παρακείμενα διαμερίσματα.

    [06] Ποδαρικό του νέου χρόνου, με χειμωνιάτικο φόντο

    01/01/2001 08:49:53

  • Ποδαρικό με χειμωνιάτικο φόντο, έκανε στη χώρα μας ο νέος χρόνος. Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του τις βροχές, τις καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Στο χειμωνιάτικο σκηνικό θα προστεθούν σήμερα και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος και η πτώση της θερμοκρασίας.

    [07] Απαγόρευση απόπλου για Κρήτη-Κλειστά τα πορθμεία

    01/01/2001 08:49:47

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στο νοτιοδυτικό Αιγαίο έντασης έως και 9 μποφόρ απαγορεύτηκε ο απόπλους των επιβατηκών Ε/Γ Ο/Γ από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κρήτη. Παράλληλα διακόπηκαν και τα δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Πρίνου-Καβάλας, Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας, Κυλλήνης-Ζακυνθου, Πόρου-Κυλλήνης και Ερέτριας-Ωροπού ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    [08] Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο-Τυχερός αριθμός

    01/01/2001 08:49:40

  • Άλλον ένα δισεκατομμυριούχο έκανε το πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο. Ο χρυσός αριθμός που κερδίζει ένα δις δρχ είναι 88824 της 51-ης σειράς. Από 500 εκατομμύρια δρχ κερδίζουν οι αριθμοί 88821 και 88827 επίσης της 51-ης σειράς. Από δύο εκατομμύρια δρχ κερδίζουν όλα τα λαχεία, ανεξαρτήτου σειράς, ο αριθμός των οποίων είναι ίδιος με τον πρώτο, ενώ από ένα εκατομμύριο δρχ κερδίζουν επίσης όλα τα λαχεία ανεξαρτήτου σειράς, οι αριθμοί των οποίων είναι ίδιοι με τους λαχνούς που κερδίζουν τα 500 εκατομμύρια δραχμές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 January 2001 - 12:30:22 UTC