Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για το νέο έτος
  • [02] Κατασχέθηκαν 513 κιλά ηρωίνης
  • [03] Κλήρωση κρατικού λαχείου
  • [04] Ευχές πολιτικών για το νέο έτος
  • [05] Κάλαντα στους πολιτικούς απάο χορωδίες
  • [06] Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία

  • [01] Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για το νέο έτος

    31/12/2000 19:58:10

    Μαχητικός, αλλά και διακριτικά επιθετικός εναντίον των πολιτικών, αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε για «ενορχηστρωμένη πίεση εναντίον της πρακτικής του πιστού ορθοδόξου λαού εμφανίστηκε ο αρχιεπίσκοπος στη διάρκεια ομιλίας του στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χριστόδουλος κάλεσε τους πιστούς να αντισταθούν στα σχέδια διαλύσεως και υπονομεύσεως της χριστιανικής εκκλησίας.

    [02] Κατασχέθηκαν 513 κιλά ηρωίνης

    31/12/2000 19:55:57

    Τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει εντοπιστεί ποτέ στη χώρα μας και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς, κατέσχεσαν άνδρες της δίωξης ναρκωτικών, εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία. Πρόκειται για συνολική ποσότητα 513 κιλών του σκληρού αυτού ναρκωτικού, που ήταν επιμελώς κρυμμένη στους αεραγωγούς δύο τουριστικών λεωφορείων, που ήλθαν από την Τουρκία και σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προορισμό την Ισπανία. Οι τέσσερις τούρκοι οδηγοί και συνοδοί συνελήφθησαν, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία της Τουρκίας συνελάμβανε άλλα έξι άτομα στην Κωνσταντινούπολη, που αποτελούσαν μέλη διεθνούς σπείρας διακίνησης ηρωίνης από την Τουρκία, μέσω Ελλάδος, στη Δυτική Ευρώπη. Οι τέσσερις Τούρκοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ τα δύο λεωφορεία κατασχέθηκαν.

    [03] Κλήρωση κρατικού λαχείου

    31/12/2000 19:54:26

    Ενα δισεκατομμυριούχο έκανε το πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο. Ο χρυσός αριθμός που κερδίζει ένα δις δρχ είναι 88824 της 51-ης σειράς. Από 500 εκατομμύρια δρχ κερδίζουν οι αριθμοί 88821 και 88827 επίσης της 51-ης σειράς. Από δύο εκατομμύρια δρχ κερδίζουν όλα τα λαχεία, ανεξαρτήτου σειράς, ο αριθμός των οποίων είναι ίδιος με τον πρώτο, ενώ από ένα εκατομμύριο δρχ κερδίζουν επίσης όλα τα λαχεία ανεξαρτήτου σειράς, οι αριθμοί των οποίων είναι ίδιοι με τους λαχνούς που κερδίζουν τα 500 εκατομμύρια δραχμές.

    [04] Ευχές πολιτικών για το νέο έτος

    31/12/2000 19:52:02

    Ευχές για το νέο έτος απηύθυνε η πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία. Την ανάγκη να προχωρήσουμε ενωμένοι με αισθήματα αγάπης για την πατρίδα, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι για τις δυνατότητές μας, σημειώνει ο πρωθυπουργός, ενώ ο Κώστας Καραμανλής κάνει λόγο για μία νέα πολιτική ελπίδας που θα φέρει στο προσκήνιο τον άνθρωπο. Ο Ιμπεριαλισμός είναι δυνατός, αλλά όχι και ανίκητος, τονίζει στο μήνυμά του το ΚΚΕ. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα νέο πολιτικό σκηνικό αναφέρει ο ΣΥΝ,

    ενώ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο χριστιανισμός θα ανταποκριθεί στα ερεθίσματα της νέας χιλιετίας.

    [05] Κάλαντα στους πολιτικούς απάο χορωδίες

    31/12/2000 19:49:37

    Από το πρωί οι δρόμοι πλημμύρισαν από τις χαρούμενες παιδικές φωνές που έψαλαν τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και σε κάθε σπιτικό της χώρας. Οι καταναλωτές έσπευσαν στην αγορά για τα τελευταία ψώνια που θα εμπλουτίσουν το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, αλλά και τα δώρα για τα παιδιά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Την ίδια ώρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και οι άλλες πόλεις της χώρας, διοργανώνουν πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν,εφόσον βέβαια το επιτρέψει ο καιρός.

    [06] Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία

    31/12/2000 19:47:15

    Ποδαρικό με χειμωνιάτικο φόντο θα κάνει ο νέος χρόνος, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Στο χειμωνιάτικο σκηνικό θα προστεθούν αύριο και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος και η πτώση της θερμοκρασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 December 2000 - 21:30:18 UTC