Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρίχνει τα επιτόκια η Τράπεζα της Ελλάδος.
  • [02] Κοινωνία της Πληροφορίας-Κ.Σημίτης.
  • [03] Γεωργία-Κοντά στην ελευθερία ο Ελληνας αξιωματικός.
  • [04] Στο στόχαστρο του Χριστόδουλου η ΕΕ.
  • [05] Ποινική δίωξη κατά του υπαλλήλου της ΕΥΠ.
  • [06] Μητσοτάκης για Σύνοδο Νίκαιας-ΕΕ:Καλά τα κατάφερε η Ελλάδα.
  • [07] Βουλή-Απερρίφθη η άρση ασυλίας του Μητσοτάκη.
  • [08] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

  • [01] Ρίχνει τα επιτόκια η Τράπεζα της Ελλάδος.

    12/12/2000 21:18:01

    Στο 5,75% από 6,50% διαμορφώνεται το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, έπειτα από τη μείωση στην οποία προχώρησε, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής, των παρεμβατικών της επιτοκίων. Τα νέα επιτόκια ισχύουν από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2000. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπ.Οικονομικών, το πλεόνασμα των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου, εκτινάχθηκε στα 765 δισ. δραχμές.

    [02] Κοινωνία της Πληροφορίας-Κ.Σημίτης.

    12/12/2000 21:17:54

    Η διασφάλιση της πρόσβασης στην Κοινωνία της Πληροφορίας, στις νέες τεχνολογίες για όλους τους έλληνες πολίτες, είναι το νέο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί. Βασικός μοχλός στην υλοποίηση του στρατηγικού αυτού στόχου θα είναι η αποτελεσματική υλοποίηση των πόρων του νέου Γ'ΚΠΣ για την Κοινωνία της Πληροφορίας, που αγγίζει το ένα τρισ. δραχμές για την επόμενη εξαετία. Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου με θέμα την Κοινωνία της Πληροφορίας.

    [03] Γεωργία-Κοντά στην ελευθερία ο Ελληνας αξιωματικός.

    12/12/2000 21:17:47

    Σε συμφωνία φαίνεται οτι κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων του ΟΗΕ και των αμπχάζιων ανταρτών, που την περασμένη Κυριακή απήγαγαν δύο στρατιωτικούς παρατηρητές του ΟΗΕ, στη Γεωργία, μεταξύ των οποίων και ο έλληνας λοχαγός, Ευστάθιος Κοκκινίδης.

    Οπως δήλωσε ο απεσταλμένος του προέδρου της Γεωργίας, Εντβαρντ Σεβαρντνάτζε, οι δύο όμηροι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι ίσως και απόψε.

    [04] Στο στόχαστρο του Χριστόδουλου η ΕΕ.

    12/12/2000 21:17:38

    Επίθεση κατά των ευρωπαϊκών θεσμών και της γαλλικής προεδρίας ειδικότερα, εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Στο κήρυγμά του από τον άμβωνα του Αγίου Σπυρίδωνα Παγκρατίου, ο Αρχιεπίσκοπος

    είπε οτι οι Ευρωπαίοι υπέγραψαν τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εξωβέλισαν τον Χριστιανισμό. Θα ήταν σαν να επιστρέφαμε στο Μεσαίωνα, αν η ΕΕ δεν υιοθετούσε τη Χάρτα για τα Δικαιώματα του Πολίτη που περιλαμβάνουν και την καθιέρωση της ανεξιθρησκείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπρόσωπου.

    [05] Ποινική δίωξη κατά του υπαλλήλου της ΕΥΠ.

    12/12/2000 21:17:31

    Ποινική δίωξη για κατοχή, εμπορία και μεταφορά οπλισμού, με σκοπό τη διάθεση σε τρίτους, άσκησε ο εισαγγελέας Καστοριάς εναντίον του υπαλλήλου της ΕΥΠ, Γιώργου Βασιλείου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση διακίνησης όπλων και πυρομαχικών που αποκαλύφθηκε το Σάββατο στην ελληνοαλβανική μεθόριο κοντά στην Καστοριά. Μαζί με τον Βασιλείου συνελήφθη και ο συνεργός του, Σάββας Γιανασμόγλου, εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη για απόκρυψη, λήψη και αποδοχή όπλου και πολεμικού υλικού με σκοπό τη διάθεση προς τρίτους.

    [06] Μητσοτάκης για Σύνοδο Νίκαιας-ΕΕ:Καλά τα κατάφερε η Ελλάδα.

    12/12/2000 21:17:23

    Διαφορετικές θέσεις από εκείνες που εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής στη Νίκαια, διατύπωσε, απόψε, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι

    χρειάζεται ρεαλισμός και αλήθεια στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι στη Νίκαια έγινε ότι ήταν αναπόφευκτο και ότι η Ελλάδα τα κατάφερε καλά. Πρόσθεσε επίσης, οτι η Ελλάδα

    περιφρούρησε τα συμφέροντά της με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε. Χθες, ο κ.Καραμανλής είχε κάνει λόγο για μίζερο αποτέλεσμα.

    [07] Βουλή-Απερρίφθη η άρση ασυλίας του Μητσοτάκη.

    12/12/2000 21:17:15

    Απερρίφθησαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι αιτήσεις των εισαγγελικών αρχών για την άρση της ασυλίας του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, του υφυπουργού Μεταφορών Αλ. Βούλγαρη και του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Τσούρνου. Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε εναντίον του ο Αντώνης Σαμαράς, οι εισηγητές των κομμάτων ανέφεραν ότ πρόκειται για μια καθαρά πολιτική αντιδικία.

    [08] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

    12/12/2000 21:17:07

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από το μεσημέρι στη Γενική Κλινική Αθηνών, ο δημοφιλής ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα δείχνουν οτι πρόκειται για λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό τον κορυφαίο Ελληνα ηθοποιό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 December 2000 - 21:30:23 UTC