Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσιμα-Σημαντικές μειώσεις απο αύριο τα μεσάνυχτα
  • [02] Αυξημένες οι τιμές των αμνοεριφίων και της γαλοπούλας
  • [03] Γεωργία-Απαγωγή παρατηρητών ΟΗΕ
  • [04] Νέα σύλληψη για την υπόθεση διακίνησης όπλων στην Καστοριά
  • [05] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Μητσοτάκη
  • [06] Ομιλία-Σημίτης-Εκδήλωση με θέμα "Η κοινωνία της πληροφορίας"
  • [07] Απαγόρευση απόπλου
  • [08] Φοιτητές-Συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • [09] "Τρελές αγελάδες".
  • [10] Κυπριακό.
  • [11] Ασφαλιστικό.

  • [01] Καύσιμα-Σημαντικές μειώσεις απο αύριο τα μεσάνυχτα

    12/12/2000 14:17:27

  • Μεγάλες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων, που θα ξεπεράσουν και τις 10 δρχ. το λίτρο, αναμένεται να ισχύσουν απο αύριο τα μεσάνυχτα, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να επιταχύνει τη νέα μείωση των επιτοκίων απο την ΤτΕ έως και 0,75%, θέμα το οποίο εξετάστηκε σε σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής.

    [02] Αυξημένες οι τιμές των αμνοεριφίων και της γαλοπούλας

    12/12/2000 14:17:21

  • Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι τιμές των αμνοεριφίων και της γαλοπούλας στην αγορά, ενόψει εορτών, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για πληθωριστικές πιέσεις. Η αύξηση των τιμών στα είδη αυτά είναι αποτέλεσμα της αποστροφής των καταναλωτών στο βοδινό κρέας, εξαιτίας της ασθένειας των "τρελών αγελάδων". Το εγχώριο κατσίκι φθάνει τις 3.000 δρχ. το κιλό και η εγχώρια γαλοπούλα στις 2.600. Μετά απο σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές στο υπουργείο Γεωργίας, προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση και να πέσουν οι τιμές, αποφασίστηκε να επιτραπούν την περίοδο των εορτών οι εισαγωγές κρέατος αιγοπροβάτων και γαλοπούλας απο τρίτες χώρες.

    [03] Γεωργία-Απαγωγή παρατηρητών ΟΗΕ

    12/12/2000 14:17:14

  • Τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς των δυο αξιωματικών παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών στη Γεωργία για την απελευθέρωσή τους, άρχισε η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο αξιωματικοί ο Ελληνας λοχαγός Ευστάθιος Κοκκινίδης και ο Πολωνός συνταγματάρχης είναι καλά στην υγεία τους και εκτιμάται οτι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην υπόθεση μεσα στις επόμενες 24 ώρες.

    [04] Νέα σύλληψη για την υπόθεση διακίνησης όπλων στην Καστοριά

    12/12/2000 14:17:08

  • Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη στην Καστοριά, για την υπόθεση διακίνησης όπλων και πυρομαχικών που αποκαλύφθηκε το Σάββατο, στην ελληνοαλβανική μεθόριο, με δράστη τον μόνιμο υπάλληλο της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Γιώργο Βασιλείου. Οπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι από την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, βάση των στοιχείων της προανάκρισης, ο 39χρονος γουνεργάτης Σάββας Γιαννασμόγλου, κάτοικος Μεσοποταμίας, φέρεται ότι συνεργαζόταν με τον Βασιλείου στην προμήθεια όπλων. Σε έρευνα, που έγινε χθες βράδυ στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό όπλο, φυσίγγια και ένας φορητός ασύρματος, που λειτουργεί στις συχνότητες της Αστυνομίας. Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

    [05] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Μητσοτάκη

    12/12/2000 14:17:01

  • Για τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις μας με την Τουρκία και ειδικότερα την πορεία των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και για τα προβλήματα των Βαλκανίων, ενημερώθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, κατά την ωριαία συνάντησή τους το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ζητήσει τη συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση.

    [06] Ομιλία-Σημίτης-Εκδήλωση με θέμα "Η κοινωνία της πληροφορίας"

    12/12/2000 14:16:54

  • Σε εκδήλωση με θέμα "Η κοινωνία της πληροφορίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη" που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μίλησε το πρωί ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης κάλεσε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή τους. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών για ανταλλαγή απόψεων επι διαφόρων θεμάτων.

    [07] Απαγόρευση απόπλου

    12/12/2000 14:16:47

  • Απαγορεύθηκε το μεσημέρι ο απόπλους των πλοίων απο το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, έντασης έως και 9 μποφόρ.

    [08] Φοιτητές-Συλλαλητήριο στην Αθήνα

    12/12/2000 14:16:41

  • Συλλαλητήριο και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίησαν το πρωί στην Αθήνα δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, ζητώντας αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία. Σήμερα τα πανεπιστήμια όλης της χώρας είναι κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας των φοιτητών για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα.

    [09] "Τρελές αγελάδες".

    12/12/2000 09:45:57

    Αμεσα θα εφαρμοστούν τα μέτρα της ΕΕ για αντιμετώπιση της νόσου των τρελών αγελάδων δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης. Ο υπουργός Ανάπτυξης Νικος Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε απο πλευράς του ότι θα επιτραπούν οι εισαγωγές κρέατος αιγοπροβάτων, γαλοπούλας, χοιρινών και κοτόπουλων από τρίτες χώρες, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά κρέατος, λόγω του φόβου της νόσου των τρελών αγελάδων.

    [10] Κυπριακό.

    12/12/2000 09:45:50

    Ο ειδικός σύμβουλος του Κόφι Αναν, Αλβαρο ντε Σότο, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν τελειώσει, παρά τις τελευταίες δηλώσεις του Ραούφ Ντενκτάς, ότι έχουν εκπληρώσει τον προορισμό τους και έχουν φθάσει στο τέλος τους. Μιλώντας ύστερα από ενημέρωση τωνμελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πορεία των συνομιλιών, ο κ. Ντε Σότο είπε ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο νωρίς στις αρχές του χρόνου.

    [11] Ασφαλιστικό.

    12/12/2000 09:45:44

    Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα ξένου οίκου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μας συστήματος, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Φαρμάκης. Ο κ. Φαρμάκης διαβεβαίωσε οτι θα ακολουθήσει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 December 2000 - 12:30:28 UTC