Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαφάνιση ναυτικού από το πλοίο "Κνωσσός Παλλάς".
  • [02] Κηδεύτηκε ο Παντελής Σφηνιάς.
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Διήμερη Συνδιάσκεψη-Ομιλία Σημίτη.
  • [04] Επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα-Ιερά Σύνοδος.
  • [05] Απέδρασε κακοποιός από τον Κορυδαλλό.
  • [06] Απέδρασε βαρυποινήτης από τον Κορυδαλλό.
  • [07] Συνέδριο ΔΗΚΚΙ-Ομιλία Τσοβόλα.
  • [08] Συναντήσεις Αλβανού πρωθυπουργού με Σημίτη-Καραμανλή.

  • [01] Εξαφάνιση ναυτικού από το πλοίο "Κνωσσός Παλλάς".

    01/12/2000 21:20:52

    Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση ενός 26χρονου ναυτικού,

    μέλους του νεότευκτου πλοίου "Κνωσσός Παλλάς" της Μίνοαν Λάϊνς, στην Ιταλία. Πρόκειται για τον Γιώργο Καμπούρη, ο οποίος αγνοείται από τις 11 Νοεμβρίου, όταν μαζί με άλλους 37 Ελληνες συναδέλφους του επέβαινε σε ιταλικό οχηματαγωγό πλοίο το οποίο πραγματοποιούσε δοκιμαστικό ταξίδι ικανότητας στη θαλάσσια περιοχή Σάντα Μαργκαρίτα. Την υπόθεση ερευνά το προξενικό λιμεναρχείο της Γένοβας και οι ιταλικές αρχές.

    Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί η ακριβής διαδικασία ενημέρωσης, τόσο της ιεραρχίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και των ΜΜΕ, που αφορά την εξαφάνιση του 26χρονου ναυτικού, διέταξε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής.

    [02] Κηδεύτηκε ο Παντελής Σφηνιάς.

    01/12/2000 21:20:17

    Παρουσία συγγενών, φίλων, συνεργατών, καθώς και εκπροσώπων του ναυτιλιακού και πολιτικού κόσμου, κηδεύθηκε από το Α" νεκροταφείο Αθηνών ο Παντελής Σφηνιάς. Με απόφαση του υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας

    αναβλήθηκαν τα δρομολόγια πλοίων των Μινωϊκών Γραμμών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν αλλαγές ωρών διεξαγωγής τους, προκειμένου τα

    πληρώματά τους να παραστούν στην κηδεία. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοκτόνησε ο Σφηνιάς.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Διήμερη Συνδιάσκεψη-Ομιλία Σημίτη.

    01/12/2000 21:20:10

    Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στις εργασίες της διήμερης Συνδιάσκεψης Οργανωτικού του κινήματος που άρχισαν σήμερα με θέμα την πορεία και τις προοπτικές του κόμματος. Το νεκροταφείο της Ιστορίας, είπε, είναι γεμάτο κόμματα που θεοποίησαν το παρελθόν για να χάσουν το παρόν και να αφανιστούν στο μέλλον. Εκκληση για συστράτευση, απηύθυνε στα μέλη το ΠΑΣΟΚ ο Κ.Σκανδαλίδης. Σφοδρή επίθεση του Κ.Καραμανλή στον πρωθυπουργό. Ο κ.Καραμανλής έχει χάσει το μέτρο, απάντησε ο κ.Ρέππας.

    [04] Επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα-Ιερά Σύνοδος.

    01/12/2000 21:20:04

    Στην Πολιτεία παραπέμπει ουσιαστικά η Ιερά Σύνοδος, τη λήψη απόφασης για την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην Ελλάδα. Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε οτι είναι δικαίωμα οιουδήποτε προσώπου, άρα και του Πάπα, να επισκεφθεί τη χώρα μας. Κρίνει επίσης οτι κατ'αρχήν δεν έχει αρμοδιότητα να συμφωνήσει ή όχι με την προσκυνηματική αυτή επίσκεψη.

    [05] Απέδρασε κακοποιός από τον Κορυδαλλό.

    01/12/2000 21:19:57

    Μέσα από τα χέρια του δεσμοφύλακα που τον "φύλαγε" απέδρασε χθες, λίγο πριν μπει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για να επισκευάσει τα υδραυλικά, ο ισοβίτης Γιώργος Καραβοκυράκος, 49 χρόνων, ο οποίος εκρατείτο από τις 30 Μαρτίου 1998 για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών.

    Αξίζει να σημειωθεί, οτι η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού γνωστοποίησε μόλις σήμερα στην Αστυνομία την απόδραση.

    [06] Απέδρασε βαρυποινήτης από τον Κορυδαλλό.

    01/12/2000 21:19:51

    Μέσα από τα χέρια του δεσμοφύλακα που τον "φύλαγε" απέδρασε χθες, λίγο πριν μπει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για να επισκευάσει τα υδραυλικά, ο ισοβίτης Γιώργος Καραβοκυράκος, 49 χρόνων, ο οποίος εκρατείτο από τις 30 Μαρτίου 1998 για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών.

    Αξίζει να σημειωθεί, οτι η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού γνωστοποίησε μόλις σήμερα στην Αστυνομία την απόδραση.

    [07] Συνέδριο ΔΗΚΚΙ-Ομιλία Τσοβόλα.

    01/12/2000 21:19:44

    Πρόταση συνεργασίας προς τα κόμματα, τις πολιτικές οργανώσεις και τις ανεξάρτητες προσωπικότητες της αριστεράς για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου "αντινεοφιλελεύθερου, προοδευτικού και πατριωτικού κοινωνικού μετώπου" απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ανοίγοντας απόψε τις εργασίες του Α' τακτικού συνεδρίου του κόμματος του που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν ο υπουργός Αιγαίου Ν. Σηφουνάκης, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Σπυρ. Λυκούδης, ο γγ των Φιλελευθέρων Αριστ. Αϊβαλίωτης και ο Γιαν. Μπανιάς από το ΑΚΟΑ.

    [08] Συναντήσεις Αλβανού πρωθυπουργού με Σημίτη-Καραμανλή.

    01/12/2000 21:19:37

    Με τον Αλβανό ομόλογό του, Ιλίρ Μέτα, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός. Ο κ.Μέτα που επισκέπτεται την Αθήνα συναντήθηκε επίσης και με τον

    πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνεται οτι ο αλβανός πρωθυπουργός μετέχει σε συνέδριο με θέμα "Οι Αλβανοί ως μειονότητες στα Βαλκάνια", το οποίο πραγματοποιείται στο Καβούρι με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, καθώς και των πρέσβεων της Ελλάδας στις πρωτεύουσες των βαλκανικών χωρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 December 2000 - 21:30:23 UTC