Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος Οργανωτικού ΠΑΣΟΚ - Σημίτης
  • [02] Πανωτόκια - Παπαντωνίου
  • [03] Στην Αθήνα ο Αλβανός πρωθυπουργός
  • [04] Προβλήματα στο "Μακεδονία" λόγω ομίχλης.
  • [05] Κηδεύεται το μεσημέρι ο Παντελής Σφηνιάς.
  • [06] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
  • [07] Συνελήφθησαν τσαντάκηδες και διαρρήκτες
  • [08] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ
  • [09] Παγκόσμια Ημέρα για το Είτζ

  • [01] Σύνοδος Οργανωτικού ΠΑΣΟΚ - Σημίτης

    01/12/2000 14:11:43

  • Τις προτάσεις του για τις οργανωτικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το πρωί ο πρωθυπουργός στις εργασίες της Συνδιάσκεψης Οργανωτικού του κόμματος. Ο κ.Σημίτης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στο κέντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και στοχεύει σε ένα κοινωνικό κράτος, ενω ανέφερε οτι την επόμενη δεκαετία η προτεραιότητα θα είναι η ολοκλήρωση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία. Τόνισε ότι μία ακόμα καθοριστική πρόκληση, είναι η επιτυχής διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι φυσικό να μιλά για διαπλοκή καθώς έχει ιδιαίτερη εμπειρία υπηρετώντας τις δυνάμεις του κεφαλαίου που γέννησαν και στηρίζουν τις ηγεσίες της.

    [02] Πανωτόκια - Παπαντωνίου

    01/12/2000 14:11:34

    Το θέμα με τα πανωτόκια συζήτησαν το πρωί κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου και ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η στάση που πρέπει να τηρηθεί από την κυβέρνηση και τις τράπεζες στο θέμα με το πανωτόκια.

    [03] Στην Αθήνα ο Αλβανός πρωθυπουργός

    01/12/2000 12:22:29

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα , ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα. Με τον κ. Μέτα θα συναντηθεί επίσης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Σημειώνεται οτι ο Αλβανός πρωθυπουργός μετέχει σε συνέδριο με θέμα "Οι Αλβανοί ως μειονότητες στα Βαλκάνια", το οποίο πραγματοποιείται στο Καβούρι με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης της Σερβίας , της ΠΓΔΜ, καθώς και των πρέσβεων της Ελλάδας στις πρωτεύουσες των βαλκανικών χωρών.

    [04] Προβλήματα στο "Μακεδονία" λόγω ομίχλης.

    01/12/2000 12:22:21

  • Προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών παρατηρήθηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης λόγω της πυκνής ομίχλης που είχε καλύψει την περιοχή. Σημειώθηκαν πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις απο και προς το εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας.

    [05] Κηδεύεται το μεσημέρι ο Παντελής Σφηνιάς.

    01/12/2000 12:22:13

  • Κηδεύεται το μεσημέρι απο το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, ο ισχυρός άνδρας της "Μίνοαν Φλάϊνγκ Ντόλφινς" Παντελής Σφηνιάς, που αυτοκτόνησε προχθές, πέφτοντας απο τον 6ο όροφο του γραφείου του στον Πειραιά. Νωρίτερα, θα γίνει η περιφορά της σορού του στο λιμάνι του Πειραιά, όπου κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα ναυτιλιακά γραφεία. Με ειδική απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αναβλήθηκαν τα δρομολόγια πλοίων των Μινωϊκών Γραμμών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν αλλαγές ωρών διεξαγωγής τους, προκειμένου τα πληρώματά τους να παραστούν στην κηδεία.

    [06] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

    01/12/2000 12:22:05

  • Παγκόσμια Ημέρα σήμερα κατά του AIDS, απο το οποίο πάσχουν περισσότεροι απο 34 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Απο τότε που εμφανίστηκε ο ιός, πριν απο δύο δεκαετίες, σχεδόν 19 εκατομμύρια άτομα έχουν πεθάνει. Στην Ελλάδα, αναφέρονται 2.500 φορείς που υποβάλλονται σε αγωγή και 1000 ασθενείς. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στην Αθήνα οι "Γιατροί του Κόσμου" μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για τη "μάστιγα του αιώνα", σε σταθμούς του μετρό, ενώ μέλη της θεραπευτικής κοινότητας "Στροφή" ενημερώνουν το κοινό στα Προπύλαια. Φυλλάδια για το AIDS μοίρασαν στο Σύνταγμα και μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το "Κέντρο Ζωής" δήλωσε οτι το Είτζ είναι μια σοβαρή απειλή στη σύγχρονη κοινωνία παρά την πρόοδο που έχει κάνει η επιστήμη. Εξήρε το έργο των εθελοντών που προσφέρουν ανιδιοτελώς στο "Κέντρο Ζωής" και στους πάσχοντες απο Είτζ, ενώ τόνισε οτι η γνώση είναι ζωή και πως πρέπει να ενημερωθούν οι νέοι άνθρωποι.

    [07] Συνελήφθησαν τσαντάκηδες και διαρρήκτες

    01/12/2000 12:21:55

  • Δύο διαρρήκτες και δύο τσαντάκηδες συνελήφθησαν στην Αθήνα απο άνδρες της αστυνομίας. Ειδικότερα συνελήφθη ο Παναγιώτης Μαραγκός 59 ετών, ο οποίος όπως κατήγγειλε του είχαν διαρρήξη το διαμέρισμα στο Μαρούσι, και του αφαίρεσαν 2 εκατομμύρια δραχμές, χρυσαφικά και ηλεκτρικά είδη. Στη συνέχεια όμως μετά απο έρευνα της αστυνομίας στην αποθήκη του σπιτιού του βρέθηκαν τα δήθεν κλαπέντα καθώς και τρία όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα. Επίσης, συνελήφθη ο 18χρονος αθίγγανος Χρυσοβαλάντης Παναγιωτόπουλος ή Κωνσταντίνος Βαλάντης ως ύποπτος διάπραξης κλοπής, που έγινε στις 26 Νοεμβρίου στο Κορωπί σε αναψυκτήριο της περιοχής, απ΄όπου αφαίρεσε είδη αξίας ενός εκατομμυρίου δραχμών. Ο 18χρονος διώκεται και για άλλες δύο υποθέσεις ληστείας στη Θήβα. Τέλος, συνελήφθησαν ο 20χρονος Ευάγγελος Κακαλάμης και ο 18χρονος Διονύσης Πανιτσίδης, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και άρπαζαν τσάντες γυναικών στις περιοχές της Γλυφάδας, του Αγίου Δημητρίου και του Ελληνικού.

    [08] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

    01/12/2000 08:36:05

    Με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εργασίες της Συνδιάσκεψης Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ με θέμα την πορεία και τις προοπτικές του κόμματος σήμερα και αύριο. Ο κ. Σημίτης κατά την εισήγησή του αναμένεται να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και να στηρίξει στις κατευθύνσεις της την εισήγηση του Γραμματέα του Οργανωτικού Μιχάλη Νεονάκη. Εισηγήσεις θα γίνουν απο τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και απο άλλα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου. Η Σύνοδος θα γίνει στο κτίριο της HELEXPO στο Μαρούσι.

    [09] Παγκόσμια Ημέρα για το Είτζ

    01/12/2000 08:35:58

    Στην καταπολέμηση του Είτζ είναι αφιερωμένη παγκόσμια η σημερινή μέρα. Ο απολογισμός είναι τραγικός. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κάθε μέρα στις φτωχές περιοχές μολύνονται με τον ιό 16.000 άνθρωποι. Οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν σε νέους, ηλικίας 15 έως 24 ετών, ενώ η επιδημία εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και στις γυναίκες. Επίσης, με βάση τα ίδια στοιχεία στην Αφρική έχουν πεθάνει από την ασθένεια 14 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων δύο εκατομμύρια μέσα στο 2000. Αυξητικός είναι ο αριθμός των θυμάτων και στην Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 December 2000 - 12:30:24 UTC