Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιωάννινα-Πυρκαγιά-Φούρλας.
  • [02] Ν-Εσωτερικές-Προθεσμία για τους έξι εμπόρους ναρκωτικών.
  • [03] Κακλαμάνης-Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων.
  • [04] Εμπόριο κοκαΐνης-Ελληνες.
  • [05] Πυρκαγιές-Δίωξη.
  • [06] Τροχαία-Νεκροί.
  • [07] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.
  • [08] Κοκαίνη-Προσαγωγή.
  • [09] ΝΔ-Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα.
  • [10] ΟΗΕ-Διακοινοβουλευτικη Ενωση.

  • [01] Ιωάννινα-Πυρκαγιά-Φούρλας.

    28/08/2000 14:12:30

    Την αισιοδοξία του ότι σύντομα η μεγάλη φωτιά στο νομό Ιωαννίνων θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, εξέφρασε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Φούρλας, ο οποίος το μεσημέρι συμμετείχε και σε σύσκεψη στη γ.γ. Περιφέρειας Ηπείρου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γεωργίας Ευάγγελου Αργύρη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Ηλία Λιακόπουλου, του νομάρχη Νικ. Ζαρμπαλά και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στα χωριά που επλήγησαν από τη φωτιά για καλύτερο επιτόπου συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

    [02] Ν-Εσωτερικές-Προθεσμία για τους έξι εμπόρους ναρκωτικών.

    28/08/2000 13:11:34

    Προθεσμία μέχρι αύριο, για να προετοιμάσουν την απολογία τους έλαβαν απο την 8-η τακτική ανακρίτρια, οι έξι Ελληνες επιχειρηματίες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα ναρκωτικών.

    [03] Κακλαμάνης-Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων.

    28/08/2000 13:02:35

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη, για να λάβει μέρος στην παγκόσμια Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών,στη Νέα Υόρκη, από τις 30 Αυγούστου έως την 1-η Σεπτεμβρίου. Η διάσκεψη αυτή, η οποία αποτελεί την πρώτη συνάντηση κορυφής των επικεφαλής των κοινοβουλίων, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έχει ως θέμα "το κοινοβουλευτικό όραμα για τη διεθνή συνεργασία στην αυγή της τρίτης χιλιετίας".

    [04] Εμπόριο κοκαΐνης-Ελληνες.

    28/08/2000 13:00:14

    Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι επτά συλληφθέντες Ελληνες επιχειρηματίες, που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν 24-ωρη προθεσία για να προετοιμάσουν την απολογία τους. Οι συλληφθέντες, μαζί με αλλοδαπούς συνεργούς τους, οι οποίοι, έχουν επίσης συλληφθεί, προετοίμαζαν τη μεταφορά 8 τόννων κοκαΐνης απο τη Βενεζουέλα, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Πρόκειται για τους Φίλιππο Μακρή, Αγγελο Κανάκη, Κώστα Αθανασίου, Ηλία και Ιωάννη Λαιμό, Θεόδωρο Φάτση και Νίκο Μαυριδόγλου.

    [05] Πυρκαγιές-Δίωξη.

    28/08/2000 10:49:52

    Σε ύφεση ήταν το πρωί όλα τα μεγάλα μέτωπα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, που προκάλεσαν ανθρώπινα θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές σ'όλη τη χώρα. Αναζωπυρώσεις υπάρχουν στο Εκκλησοχώρι και το Ριζό Ιωαννίνων, στα Μαντέϊκα, το όρος Λύκειο και τον Ξηρόκαμπο Μαινάλου της Αρκαδίας. Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κέρκυρα, ενω σε εξέλιξη ήταν η φωτιά που προέρχεται απο την Αλβανία στο Αργυροχώρι Κόνιτσας. Στον εισαγγελέα Κεφαλλονιάς οδηγείται σήμερα ο Διονύσιος Τζωρτζάτος, 55 ετών, για εμπρησμό δασικής έκτασης στο Θυράμωνα.

    [06] Τροχαία-Νεκροί.

    28/08/2000 10:49:45

    Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος απο τροχαία ατυχήματα το τριήμερο που πέρασε. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης 21 συνάνθρωποί μας σκοτώθηκαν και 257 τραυματίστηκαν σε 171 τροχαία περιστατικά απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο εθνικό και περιφερειακό εθνικό δίκτυο της χώρας.

    [07] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη.

    28/08/2000 10:49:38

    Την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο εντός του 2001 τριών ακόμη επιχειρήσεων, εκτός απο τη ΔΕΗ, σχεδιάζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, όπως λέει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Πρόκειται για τη ΔΕΠΑ (φυσικό αέριο), την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων και την υπό σύσταση Εταιρεία Βιομηχανικών Ακινήτων. Ο κ. Χριστοδουλάκης μιλάει για την ανάγκη "επιθετικής αναδιάρθρωσης της οικονομίας", με νέες ιδιωτικοποιήσεις αλλά και νέες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

    [08] Κοκαίνη-Προσαγωγή.

    28/08/2000 10:49:32

    Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι έξι συλληφθέντες Ελληνες επιχειρηματίες, που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης, το οποίο ήταν έτοιμο να μεταφέρει 8 τόνους ναρκωτικά απο τη Βενεζουέλα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Πρόκειται για τους Φίλιππο Μακρή

    Αγγελο Κανάκη, Κώστα Αθανασίου, Ιωάννη Λαιμό, Νίκο Μαυριδόγλου και Θεόδωρο Φάτση.

    [09] ΝΔ-Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα.

    28/08/2000 10:49:25

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής, πραγματοποιεί απο σήμερα διήμερο ταξίδι στην Πολωνία, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της "αλληλεγγύης". Τον κ. Καραμανλή θα συνοδεύουν ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θοδωρής Ρουσσόπουλος και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ Ιωάννης Βαλινάκης.

    [10] ΟΗΕ-Διακοινοβουλευτικη Ενωση.

    28/08/2000 10:49:18

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, αναχωρεί σήμερα για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην παγκόσμια διάσκεψη προέδρων κοινοβουλίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπο την αιγίδα της διακοινοβουλευτικής ένωσης στην έδρα του ΟΗΕ απο τις 30 Αυγούστου εως την 1η Σεπτεμβρίου. Θέμα της διάσκεψης είναι "Το κοινοβουλευτικό όραμα για τη διεθνή συνεργασία στην αυγή της τρίτης χιλιετίας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 August 2000 - 11:30:42 UTC